Goedkoopste autoverzekering van Nederland afsluiten?
Vergelijk en verzeker direct…

Je autoverzekering kan voordeliger. Op Lastenvrij staan dé goedkoopste autoverzekeringen van Nederland met een v.a. premie van €9,59 (WA autoverzekering).

In Nederland zijn zo’n 50 autoverzekeraars actief. De enige manier om een hele goedkope autoverzekering te vinden is door alle autoverzekeringen te vergelijken.

Op Lastenvrij bereken je binnen één minuut de premies van échte prijsvechters. Vervolgens vergelijk je de polisvoorwaarden.

Goede en betaalbare autoverzekering gevonden? Sluit deze dan zelf bij de verzekeraar af. Omdat wij géén tussenpersoon zijn, nemen wij nooit doorlopende provisie aan én daar profiteer jij van!

Let op! Op Lastenvrij staan de goedkoopste autoverzekeringen, maar je moet deze wel zelf afsluiten. Vergelijk nu alle premies…

”We maken autoverzekeringen
voor alle Nederlanders goedkoper”

Autoverzekeringen vergelijken: waar op letten?

Het afsluiten van een nieuwe autoverzekering begint met vergelijken. Autoverzekeringen hebben namelijk alleen premies en polisvoorwaarden. Je wilt natuurlijk een goede én betaalbare autoverzekering. Zo’n vergelijking is daarom heel belangrijk. Daarom hebben we tips op een rij gezet waarmee je zeker een goede vergelijking kunt maken.

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen

Voor iedereen een betaalbare autoverzekering…

We willen autoverzekeringen goedkoper maken voor iedereen, dus ook voor beginnende bestuurders en senioren.

Via Lastenvrij kan iedereen een betaalbare én goede autoverzekering afsluiten. 

Beginners

Beginnende bestuurders betalen over het algemeen meer premie voor hun autoverzekering.

Daarnaast kan het zijn dat ze moeilijker worden geaccepteerd, bijvoorbeeld omdat ze een snelle auto willen verzekeren. Uiteraard hebben wij goedkope autoverzekering voor beginners.

Alles over autoverzekeringen voor beginners

Vrouwen

Vrouwen veroorzaken volgens de schadecijfers van verzekeraars minder schades. Daardoor kunnen ze een goedkopere autoverzekering afsluiten.

Alles over autoverzekeringen voor vrouwen

Senioren

Van alle bestuurders in Nederland hebben senioren de meest rijervaring. Ondanks dat, worden senioren soms toch gediscrimineerd door verzekeraars.

Verzekeraars vragen soms meer premie óf kunnen oudere bestuurders zelf weigeren.

Alles over autoverzekeringen voor senioren

Wij zijn Lastenvrij, aangenaam!

Wij zijn Lastenvrij, aangenaam. Wij zijn géén verzekeraar of tussenpersoon. Op Lastenvrij ben jij in controle. Je kunt namelijk zelf autoverzekeringen vergelijken en deze vervolgens rechtstreeks bij de verzekeraar afsluiten. Omdat we geen tussenpersoon zijn kunnen we niet sturen naar een bepaalde verzekeraar waar we veel mee samenwerken, of die bijvoorbeeld een hogere doorlopende provisie betaalt.

Wij willen dat jij een goede en betaalbare autoverzekering kan afsluiten. Daarom laten we zien welke autoverzekeringen op dit momenteel het goedkoopste zijn. Je kunt vervolgens zelf de polisvoorwaarden vergelijken. Goede en voordelige autoverzekering gevonden? Sluit deze dan zelf bij de verzekeraar af. Zo eenvoudig is het.

Waarom Lastenvrij?

We geloven dat de meeste mensen in staat zijn om zelf een goede én betaalbare autoverzekering af te sluiten.

We denken dat als iedereen stopt met het betalen van doorlopende provisies aan vergelijkingssites we uiteindelijk allemaal minder premie gaan betalen.

Wij zijn opgericht om autoverzekeringen voor alle Nederlanders goedkoper te maken, en we zijn goed op weg!

Wat doen we de hele dag?

We schrijven de hele dag over autoverzekeringen. We proberen saaie en ingewikkelde onderwerpen makkelijk te maken.

We geven algemene informatie over autoverzekeringen. We werken begrippen uit en beantwoorden veelgestelde vragen. Daarnaast schrijven we over het laatste nieuws. Op deze manier maken we verzekeren voor iedereen begrijpelijk.

Hoe verdienen wij?

De meeste vergelijkingssites zijn in handen van tussenpersonen. Vaak ontvangen deze een doorlopende provisie op autoverzekeringen. Sommige tussenpersonen voegen daar zelfs nog een ”serviceabonnement” aan toe.

Wij ontvangen slechts een eenmalige vergoeding per geaccepteerde autoverzekering en géén doorlopende vergoeding, zoals de autoverzekering loopt.

Opgericht door Joost van Herpen

Lastenvrij is in 2015 opgericht door Joost van Herpen. Joost verdiept zich al sinds 2006 in verzekeringen. In 2009 rondde hij de opleiding Bank en Verzekeringswezen af aan het Koning Willem 1 College te ‘s-Hertogenbosch.

Joost was werkzaam bij meerdere banken, een vergelijkingssite in autoverzekeringen én een serviceprovider in verzekeringen. Met Lastenvrij wil hij autoverzekeringen voor iedereen voordeliger maken.

Vergelijk de premies en polisvoorwaarden
van alle autoverzekeraars

Wij vergelijken dé goedkoopste autoverzekeraars van Nederland. We vergelijken direct writers, zoals Centraal Beheer en NowGo en traditionele verzekeraars, zoals Aegon en Detla Lloyd.

Direct writers bieden autoverzekeringen aan zónder tussenpersonen. Ze betalen géén doorlopende provisie en zijn daardoor vaak de aller goedkoopste verzekeringen aan.

Ontdek nu welke verzekeraar op dit moment de laagste premie aanbiedt:

Alle autoverzekeraars

Wat is de goedkoopste autoverzekering van Nederland?

Financieel onderzoekscentrum MoneyView doet jaarlijks onderzoek naar de prijs en voorwaarden van autoverzekeringen voor de verschillende dekkingen.

 Je ziet hieronder welke autoverzekeringen 5 sterren hebben ontvangen voor de prijs in de ProductRating van 2016 , de ProductRating van 2017 en de ProductRating van 2018.

Benieuwd wat voor jou de goedkoopste autoverzekering van 2019 is? Vergelijk nu alle actuele premies en zet de polisvoorwaarden op een rij…

2016

WA Autoverzekering

 • Nederlanden van Nu
 • SNS
 • United Insurance

WA beperkt casco

 • Hema
 • Inshared
 • Nederlanden van Nu

WA volledig casco

 • Inshared
 • Hema
 • Univé

 

2017

WA Autoverzekering

 • Autoweek
 • Route Mobiel
 • Verzekeruzelf

WA beperkt casco

 • Inshared
 • Route Mobiel
 • Univé

WA volledig casco

 • Inshared
 • Route Mobiel
 • Univé

 

2018

WA Autoverzekering

 • Ditzo
 • SNS
 • Verzekeruzelf

WA beperkt casco

 • ANWB
 • Ditzo
 • Inshared

WA volledig casco

 • ASR
 • Ditzo
 • Inshared

 

Autoverzekering: de basis in 4 stappen

1

Is een autoverzekering verplicht?

Het is in Nederland wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Je moet een autoverzekering afsluiten, nadat je auto op naam staat. Je voorkomt hiermee een boete van €500.

Je moet ten minste een WA autoverzekering afsluiten. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Het betekent dat als jij met jouw auto schade toebrengt aan een ander, dat de ander de schade vergoedt krijgt.

Het is verplicht om een autoverzekering af te sluiten, zodat iedere verkeersdeelnemer die schade oploopt door een motorvoertuig, de garantie heeft dat deze schade vergoedt wordt.

Op Lastenvrij staan de goedkoopste autoverzekeringen. Deze zijn eenvoudig met elkaar te vergelijken en online af te sluiten.

2

Welke autoverzekeringen zijn?

Je auto is op 3 manieren te verzekeren. De WA autoverzekering is de simpelste en goedkoopste autoverzekering. Naast de wettelijke verplichte WA autoverzekering zijn er nog 2 autoverzekeringen. Dit zijn de WA beperkt casco verzekering en de WA volledig casco verzekering.

Je auto is uitgebreider te verzekeren met een WA Beperkt Casco (WA+) verzekering of een WA Volledig Casco verzekering (All Risk).

Hieronder staan het verschil tussen de verschillende soorten autoverzekeringen. Klik op ”Start met vergelijken” om te ontdekken wat de goedkoopste WA, WA beperkt casco of WA Volledig casco autoverzekering is…

WA autoverzekering

De WA beperkt casco verzekering biedt dekking voor de schade die je met je auto toebrengt aan anderen. De schade aan de eigen auto is niet verzekerd.

Lees alles over de WA verzekering of ontdek meteen welke de beste prijs en voorwaarden heeft.

WA beperkt casco

De WA beperkt casco verzekering biedt dekking voor de schade die je met je auto toebrengt aan anderen én (deels) voor schade aan de eigen auto. 

Bekijk de video voor meer informatie over de beperkt casco verzekering óf ontdek meteen wat de goedkoopste is door een uitgebreide vergelijking te maken.

WA volledig casco (all risk)

De meest uitgebreide autoverzekering is de WA volledig casco verzekering, die we ook wel all risk verzekering noemen.

Deze biedt dekking voor de schade die je met je auto toebrengt aan anderen. Daarnaast is je eigen auto uitgebreid verzekerd voor schade. 

Lees alles over de all risk verzekering of ontdek meteen welke op dit moment de laagste premie heeft.

3

Welke aanvullende verzekeringen zijn er?

Je kunt een autoverzekering uitbreiden met een aantal aanvullende autoverzekeringen. Aanvullende autoverzekeringen bieden extra zekerheid of gemak.

Hieronder staan alle aanvullende verzekeringen:

Schadeverzekering Inzittenden

De Schadeverzekering Inzittenden is een aanvullende verzekering voor letselschade bij de bestuurder en de inzittenden…

Lees verder
(leestijd 3 min.)

Verhaalsbijstand

Verhaalsbijstand is een aanvullende verzekering voor hulp bij het verhalen van een autoschade…

Lees verder
(leestijd 3 min.)

Ongevallen Inzittenden

De Ongevallenverzekering Inzittenden is ook een aanvulling voor letselschade, alleen is de dekking beperkter…

Lees verder
(leestijd 3 min.)

No-Claimbeschermer

Met een No-claimbeschermer bescherm je je no-claimkorting na een schuldschade…

Lees verder
(leestijd 3 min.)

Rechtsbijstand

Rechtsbijstand is een aanvulling voor hulp bij allerlei conflicten die je als autobezitter kunt krijgen…

Lees verder
(leestijd 4 min.)

Pechhulp

Met pechhulp heb je recht op hulp bij pech onderweg…

Lees verder
(leestijd 3 min.)

2

Hoe wordt de premie van een autoverzekering berekend?

De premie van een autoverzekering is voor iedereen anders. Verzekeraars bepalen de hoogte van de premie door naar vele factoren te kijken. Hieronder staat welke factoren vooral de premie bepalen:

 • Je leeftijd
 • Je woonplaats
 • Je schadevrije jaren
 • Het gewicht van de auto
 • Het aantal te rijden kilometers
 • De dekking

Lees alles over de premie van een autoverzekering 

Vraag over autoverzekeringen? Wij geven het antwoord…

Je hebt misschien een vraag over autoverzekeringen. Hieronder staat het antwoord op de 9 meestgestelde vragen…

1. Is mijn auto verzekerd?

Je hebt een autoverzekering afgesloten en wilt vervolgens zeker weten dat de auto daadwerkelijk verzekerd is.

We leggen uit hoe je kunt checken of je auto een geldige autoverzekering heeft…

Naar het antwoord

2. Oude auto all risk verzekeren, kan dat?

Je hebt een oudere auto van bijvoorbeeld 10 jaar en ouder en wilt deze toch all risk verzekeren, kan dat?

Naar het antwoord

3. Schadevrije jaren van een scooter gebruiken voor de autoverzekering, kan dat?

Je hebt schadevrije jaren opgebouwd met een scooter of brommer. Kun je deze gebruiken om een goedkopere autoverzekering af te sluiten?

Naar het antwoord

4. Wat kost een autoverzekering?

Je wilt weten hoe duur een autoverzekering is. We vertellen graag wat de gemiddelde kosten van een autoverzekering zijn. Daarnaast vertellen we wat de hoogte van de premie bepaalt…

Naar het antwoord

5. Welke documenten moet je in je auto hebben?

Het is verplicht om bepaalde documenten in de auto te hebben liggen. Je kunt hiermee een boete voorkomen.

Daarnaast zijn er bepaalde documenten die je niet verplicht bij moet hebben,  maar die wel handig zijn om mee te nemen in de auto…

Naar het antwoord

6. Negatieve schadevrije jaren, hoe kom je er vanaf?

Je hebt negatieve schadevrije jaren, ook wel malusregistratie genoemd. Hoe kom je van deze malusregistratie af?

Naar het antwoord

7. Snelle auto verzekeren als beginner, kan dat?

Je bent een beginnend bestuurder met een snellere auto. Kun je deze auto met veel vermogen overal verzekeren?

Naar het antwoord

8. Is het verplicht om een schade te laten herstellen?

Je hebt autoschade en wilt deze misschien helemaal niet herstellen, maar iets anders doen met het verzekeringsgeld, mag dat?

Naar het antwoord

9. Auto overschrijven, waar en hoe doe je dat?

Je hebt een andere auto gekocht en wil deze op naam zetten. Hoe en waar schrijf je een auto over?

Naar het antwoord

Je hebt misschien een andere vraag over autoverzekeringen. We hebben een antwoord op alle veelgestelde vragen:

Begrippen over autoverzekeringen

Bij het vergelijken afsluiten van autoverzekeringen komen er allerlei begrippen voorbij. Hier staan veelgebruikte begrippen met daarbij een eenvoudige uitleg…

Laatste nieuws over autoverzekeringen

Hieronder staat het laatste nieuws over autoverzekeringen:

Verkeerd getankt: wat dekt de autoverzekering?

Verkeerd getankt: wat dekt de autoverzekering? Staat online sinds: 25 januari 2019Wanneer je per ongeluk benzine ipv diesel hebt getankt óf andersom, dan kan de auto enorme schade oplopen. Wanneer je de auto niet hebt gestart, vallen de kosten nog wel mee. Wanneer je...

Getuigenverklaring opstellen na een aanrijding

Getuigenverklaring opstellen na een aanrijding Staat online sinds: 11 december 2018 Wanneer je een aanrijding hebt gehad, is het belangrijk om getuigen te verzamelen. Omdat getuigen de aanrijding hebben zien gebeuren, kunnen ze verklaren wie volgens hen schuldig is...

Problemen met afhandelen autoschade, wat nu?

Problemen met afhandelen autoschade, wat nu? Staat online sinds: 10 december 2018 Autoschade is nooit leuk, maar het is extra vervelend als er problemen ontstaan bij de schade-afhandeling. Het afhandelen van een schade kan op allerlei manieren mislopen. Denk hierbij...