Goedkoopste autoverzekering van Nederland afsluiten?
Vergelijk en verzeker direct…

Je autoverzekering kan 20% goedkoper. Lastenvrij vergelijkt goedkope autoverzekeringen v.a. €5,59 (WA) per maand. Wij zijn géén autoverzekeraar of tussenpersoon. Wij vergelijken alleen. We ontvangen nooit doorlopende provisie én daar profiteer jij van!

Maak binnen 1 minuut een vergelijking en ontdek welke autoverzekeringen in 2018 het beste óf goedkoopste zijn. Sluit de autoverzekering vervolgens rechtstreeks bij de verzekeraar af. Dit is vaak voordeliger én overzichtelijker.

Maak nu een vergelijking, sluit een autoverzekering af én ga direct verzekerd op weg:

”We maken autoverzekeringen
voor alle Nederlanders goedkoper”

Je auto verzekeren?
Vergelijk premies & voorwaarden

Vergelijk autoverzekeringen en sluit deze zelf bij de verzekeraar af

We geloven dat autoverzekeringen steeds duurder worden, omdat er te veel bedrijven aan verdienen.

Veel autoverzekeringen worden afgesloten via een tussenpersoon. Je betaalt over een autoverzekering via een tussenpersoon een doorlopende provisie en soms zelfs servicekosten.

Wanneer je zelf een goede autoverzekering kunt afsluiten, kun je deze ook rechtstreeks bij de verzekeraar zelf aanvragen. Je betaalt dan geen doorlopende provisie of een serviceabonnement en kunt vragen direct aan de verzekeraar zelf stellen.

Op Lastenvrij staan autoverzekeringen die rechtstreeks bij de verzekeraar zelf zijn af te sluiten.

We zijn dé goedkoopste en één van de weinige
provisievrije vergelijkingssites van Nederland!

We denken dat vrijwel iedereen zelf autoverzekeringen kan vergelijken en afsluiten. Waarom lopen er dan nog steeds veel autoverzekeringen via tussenpersonen? Waarom ontvangen veel tussenpersonen dan maandelijks een doorlopende provisie?

Wij gaan dit veranderen!

We zijn één van de weinigen provisievrije verzekeringssite van Nederland. We vergelijken alleen en nemen géén doorlopende provisies aan! We ontvangen slechts een eenmalige vergoeding per geaccepteerde autoverzekering én géén doorlopende provisie, zolang de autoverzekering loopt.

We laten alleen zien wat de beste én goedkoopste verzekeringen zijn. Je kunt deze vervolgens zelf bij de autoverzekeraar afsluiten.

Alle autoverzekeraars

in een complete vergelijker

Wij vergelijken dé goedkoopste autoverzekeraars van Nederland. We vergelijken direct writers, zoals Centraal Beheer en NowGo en traditionele verzekeraars, zoals Aegon en Detla Lloyd.

Direct writers bieden verzekeringen aan zónder tussenpersonen. Ze betalen géén doorlopende provisie en zijn daardoor vaak een stuk goedkoper.

Ontdek nu welke verzekeraar op dit moment de laagste premie aanbiedt:

Alle autoverzekeraars

Wat zijn de goedkoopste autoverzekeringen van Nederland?

Jaarlijks onderzoekt MoneyView wat de goedkoopste autoverzekeringen zijn. Het onderzoek van 2016 plaats plaats in augustus 2016. In 2017 onderzocht MoneyView opnieuw welke autoverzekeringen de laagste prijs én beste voorwaarden hebben.

MoneyView onderzocht wat de goedkoopste WA, WA beperkt casco én WA volledig casco autoverzekeringen zijn.

Maak altijd even een vergelijking tussen alle autoverzekeraars om te ontdekken welke verzekering voor jou de beste prijs heeft. De premie is namelijk voor iedereen anders.

Meer over het onderzoek van 2016
Meer over het onderzoek van 2017
(leestijd 3 min.)

Autoverzekering kiezen:
waar moet je op letten?

1

Is een autoverzekering verplicht?

Het is in Nederland wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Je moet een autoverzekering afsluiten, nadat je auto op naam staat. Je voorkomt hiermee een boete van €500.

Je moet ten minste een WA autoverzekering afsluiten. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Het betekent dat als jij met jouw auto schade toebrengt aan een ander, dat de ander de schade vergoedt krijgt.

Het is verplicht om een autoverzekering af te sluiten, zodat iedere verkeersdeelnemer die schade oploopt door een motorvoertuig, de garantie heeft dat deze schade vergoedt wordt.

Op Lastenvrij staan de goedkoopste autoverzekeringen. Deze zijn eenvoudig met elkaar te vergelijken en online af te sluiten.

2

Welke dekking kiezen?

Je auto is op 3 manieren te verzekeren. De WA autoverzekering is de simpelste en goedkoopste autoverzekering. Naast de wettelijke verplichte WA autoverzekering zijn er nog 2 autoverzekeringen. Dit zijn de WA beperkt casco verzekering en de WA volledig casco verzekering.

Je auto is uitgebreider te verzekeren met een WA Beperkt Casco (WA+) verzekering of een WA Volledig Casco verzekering (All Risk).

Hieronder staan het verschil tussen de verschillende soorten autoverzekeringen. Klik op ”Start met vergelijken” om te ontdekken wat de goedkoopste WA, WA beperkt casco of WA Volledig casco autoverzekering is:

3

Welke aanvullende verzekeringen zijn er?

Je kunt een autoverzekering uitbreiden met een aantal aanvullende autoverzekeringen. Aanvullende autoverzekeringen bieden extra zekerheid of gemak.

Hieronder staan de 6 aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering Inzittenden

De Schadeverzekering Inzittenden is een aanvullende verzekering voor letselschade bij de bestuurder en de inzittenden…

Lees verder
(leestijd 3 min.)

Verhaalsbijstand

Verhaalsbijstand is een aanvullende verzekering voor hulp bij het verhalen van een autoschade…

Lees verder
(leestijd 3 min.)

Ongevallen Inzittenden

De Ongevallenverzekering Inzittenden is ook een aanvulling voor letselschade, alleen is de dekking beperkter…

Lees verder
(leestijd 3 min.)

No-Claimbeschermer

Met een No-claimbeschermer ”bescherm” je je no-claimkorting na een schuldschade…

Lees verder
(leestijd 3 min.)

Rechtsbijstand

Rechtsbijstand is een aanvulling voor hulp bij allerlei conflicten die je als autobezitter kunt krijgen…

Lees verder
(leestijd 4 min.)

Pechhulp

Met pechhulp heb je recht op hulp bij pech onderweg…

Lees verder
(leestijd 3 min.)

2

Hoe wordt de premie van een autoverzekering berekend?

De premie van een autoverzekering is voor iedereen anders. Verzekeraars bepalen de hoogte van de premie door naar vele factoren te kijken. Hieronder staat welke factoren vooral de premie bepalen:

  • Je leeftijd
  • Je woonplaats
  • Je schadevrije jaren
  • Het gewicht van de auto
  • Het aantal te rijden kilometers
  • De dekking

Lees alles over de premie van een autoverzekering 

Meest gestelde vragen

Is mijn auto verzekerd?

Je wilt misschien weten of je auto een geldige autoverzekering heeft. Dit is eenvoudige te controleren. Je kunt dit checken bij de RDW. Daarnaast geven we aan hoe je kunt zien waar je auto verzekerd is…

Antwoord
(leestijd 2 min.)

Wat kost een autoverzekering?

Hoe duur een autoverzekering is, is voor iedereen anders. De premie van een autoverzekering is gebaseerd op vele persoonlijke factoren. Lees alles over de opbouw van de premie van autoverzekeringen…

Antwoord
(leestijd 2 min.)

Kan een beginner een snelle auto verzekeren?

Je bent een beginnend bestuurder van 18 jaar en hebt een sportieve auto gekocht. Je merkt dat het moeilijk is om deze te verzekeren. Ontdek nu wat de mogelijkheden zijn om de auto te verzekeren…

Antwoord
(leestijd 3 min.)

Je hebt misschien een andere vraag over autoverzekeringen. We hebben een antwoord op alle veelgestelde vragen:

Laatste nieuws over autoverzekeringen

Hieronder staat het laatste nieuws over autoverzekeringen:

leuke auto’s voor vrouwen

Leuke auto's voor vrouwen...Geschreven door: Joost van Herpen, oprichter Lastenvrij.nl 18 juni 2018Je bent aan het zoeken naar een leuke, tweedehandse óf nieuwe auto. Je wilt wel een échte vrouwenauto en bent op zoek naar inspiratie. Hieronder staan 5 populaire...

Jongeren weten weinig van autoverzekeringen

Jongeren weten weinig van autoverzekeringen...Geschreven door: Joost van Herpen, oprichter Lastenvrij.nl 15 juni 2018Veel beginnend bestuurders tussen de 18 en 24 jaar weten niet wat de financiële gevolgen zijn van een schadeclaim. Dit is onderzocht door de retail...

Autoverzekering met weinig kilometers

Autoverzekering met weinig kilometers...Geschreven door: Joost van Herpen, oprichter Lastenvrij.nl 1 juni 2018Het is iets goedkoper, een autoverzekering met weinig kilometers. Wanneer je een autoverzekering gaat afsluiten, moet je opgeven hoeveel kilometers je per...