Goedkoopste autoverzekering van Nederland afsluiten?
Vergelijk en verzeker direct…

Je autoverzekering kan 20% goedkoper. Op Lastenvrij staan autoverzekeringen v.a. €5,59 (WA) per maand. We zijn anders dan 97% van de vergelijkingssites, omdat we géén autoverzekeraar of tussenpersoon zijn.

Wij nemen nóóit doorlopende provisies aan en zijn daardoor goedkoper dan andere vergelijkingssites. 

Wanneer we in 2019 allemaal stoppen met het betalen van doorlopende provisies, worden autoverzekeringen uiteindelijk voor iedereen voordeliger.

Lees nu waar je op moet letten bij het vergelijken óf vergelijk meteen vele autoverzekeringen. Sluit de goedkoopste autoverzekering vervolgens rechtstreeks bij de verzekeraar af en ga direct verzekerd op weg…

”We maken autoverzekeringen
voor alle Nederlanders goedkoper”

Je auto verzekeren?
Vergelijk premies & voorwaarden

Wie zijn wij?

Lastenvrij is in 2014 opgericht door Joost van Herpen. Joost rondde de opleiding Bank en Verzekeringswezen te ‘s-Hertogenbosch af en was werkzaam bij meerdere banken, een vergelijkingssite in autoverzekeringen én een serviceprovider in verzekeringen.

Waarom Lastenvrij?

Joost zag autoverzekeringen steeds duurder worden en zag tegelijk hoeveel bedrijven er aan verzekeringen verdienen.

Hij richtte Lastenvrij op om al deze tussenschakels uit te schakelen en verzekeringen zo voor iedereen goedkoper te maken.

Hoe we verdienen?

Vrijwel alle vergelijkingssites zijn in handen van tussenpersonen, die een doorlopende provisie ontvangen op autoverzekeringen. Sommige tussenpersonen voegen daar zelfs nog een ”serviceabonnement” aan toe.

Wij ontvangen slechts een éénmalige vergoeding en geen maandelijkse vergoeding zolang de autoverzekering loopt.

We zijn dé goedkoopste en één van de weinige
provisievrije vergelijkingssites van Nederland!

We denken dat vrijwel iedereen zelf autoverzekeringen kan vergelijken en afsluiten. Waarom lopen er dan nog steeds veel autoverzekeringen via tussenpersonen? Waarom ontvangen veel tussenpersonen dan maandelijks een doorlopende provisie?

Wij gaan dit veranderen!

We zijn één van de weinigen provisievrije verzekeringssite van Nederland. We vergelijken alleen en nemen géén doorlopende provisies aan! We ontvangen slechts een eenmalige vergoeding per geaccepteerde autoverzekering én géén doorlopende provisie, zolang de autoverzekering loopt.

We laten alleen zien wat de beste én goedkoopste verzekeringen zijn. Je kunt deze vervolgens zelf bij de autoverzekeraar afsluiten.

Alle autoverzekeraars

in een complete vergelijker

Wij vergelijken dé goedkoopste autoverzekeraars van Nederland. We vergelijken direct writers, zoals Centraal Beheer en NowGo en traditionele verzekeraars, zoals Aegon en Detla Lloyd.

Direct writers bieden verzekeringen aan zónder tussenpersonen. Ze betalen géén doorlopende provisie en zijn daardoor vaak een stuk goedkoper.

Ontdek nu welke verzekeraar op dit moment de laagste premie aanbiedt:

Alle autoverzekeraars

Wat zijn de goedkoopste autoverzekeringen van Nederland?

Jaarlijks onderzoekt MoneyView wat de goedkoopste autoverzekeringen zijn. Het onderzoek van 2016 plaats plaats in augustus 2016. In 2017 onderzocht MoneyView opnieuw welke autoverzekeringen de laagste prijs én beste voorwaarden hebben.

MoneyView onderzocht wat de goedkoopste WA, WA beperkt casco én WA volledig casco autoverzekeringen zijn.

Maak altijd even een vergelijking tussen alle autoverzekeraars om te ontdekken welke verzekering voor jou de beste prijs heeft. De premie is namelijk voor iedereen anders.

Meer over het onderzoek van 2016
Meer over het onderzoek van 2017
(leestijd 3 min.)

Autoverzekering kiezen:
waar moet je op letten?

1

Is een autoverzekering verplicht?

Het is in Nederland wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Je moet een autoverzekering afsluiten, nadat je auto op naam staat. Je voorkomt hiermee een boete van €500.

Je moet ten minste een WA autoverzekering afsluiten. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Het betekent dat als jij met jouw auto schade toebrengt aan een ander, dat de ander de schade vergoedt krijgt.

Het is verplicht om een autoverzekering af te sluiten, zodat iedere verkeersdeelnemer die schade oploopt door een motorvoertuig, de garantie heeft dat deze schade vergoedt wordt.

Op Lastenvrij staan de goedkoopste autoverzekeringen. Deze zijn eenvoudig met elkaar te vergelijken en online af te sluiten.

2

Welke dekking kiezen?

Je auto is op 3 manieren te verzekeren. De WA autoverzekering is de simpelste en goedkoopste autoverzekering. Naast de wettelijke verplichte WA autoverzekering zijn er nog 2 autoverzekeringen. Dit zijn de WA beperkt casco verzekering en de WA volledig casco verzekering.

Je auto is uitgebreider te verzekeren met een WA Beperkt Casco (WA+) verzekering of een WA Volledig Casco verzekering (All Risk).

Hieronder staan het verschil tussen de verschillende soorten autoverzekeringen. Klik op ”Start met vergelijken” om te ontdekken wat de goedkoopste WA, WA beperkt casco of WA Volledig casco autoverzekering is:

3

Welke aanvullende verzekeringen zijn er?

Je kunt een autoverzekering uitbreiden met een aantal aanvullende autoverzekeringen. Aanvullende autoverzekeringen bieden extra zekerheid of gemak.

Hieronder staan de 6 aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering Inzittenden

De Schadeverzekering Inzittenden is een aanvullende verzekering voor letselschade bij de bestuurder en de inzittenden…

Lees verder
(leestijd 3 min.)

Verhaalsbijstand

Verhaalsbijstand is een aanvullende verzekering voor hulp bij het verhalen van een autoschade…

Lees verder
(leestijd 3 min.)

Ongevallen Inzittenden

De Ongevallenverzekering Inzittenden is ook een aanvulling voor letselschade, alleen is de dekking beperkter…

Lees verder
(leestijd 3 min.)

No-Claimbeschermer

Met een No-claimbeschermer ”bescherm” je je no-claimkorting na een schuldschade…

Lees verder
(leestijd 3 min.)

Rechtsbijstand

Rechtsbijstand is een aanvulling voor hulp bij allerlei conflicten die je als autobezitter kunt krijgen…

Lees verder
(leestijd 4 min.)

Pechhulp

Met pechhulp heb je recht op hulp bij pech onderweg…

Lees verder
(leestijd 3 min.)

2

Hoe wordt de premie van een autoverzekering berekend?

De premie van een autoverzekering is voor iedereen anders. Verzekeraars bepalen de hoogte van de premie door naar vele factoren te kijken. Hieronder staat welke factoren vooral de premie bepalen:

  • Je leeftijd
  • Je woonplaats
  • Je schadevrije jaren
  • Het gewicht van de auto
  • Het aantal te rijden kilometers
  • De dekking

Lees alles over de premie van een autoverzekering 

Meest gestelde vragen

Is mijn auto verzekerd?

Je wilt misschien weten of je auto een geldige autoverzekering heeft. Dit is eenvoudige te controleren. Je kunt dit checken bij de RDW. Daarnaast geven we aan hoe je kunt zien waar je auto verzekerd is…

Antwoord
(leestijd 2 min.)

Wat kost een autoverzekering?

Hoe duur een autoverzekering is, is voor iedereen anders. De premie van een autoverzekering is gebaseerd op vele persoonlijke factoren. Lees alles over de opbouw van de premie van autoverzekeringen…

Antwoord
(leestijd 2 min.)

Kan een beginner een snelle auto verzekeren?

Je bent een beginnend bestuurder van 18 jaar en hebt een sportieve auto gekocht. Je merkt dat het moeilijk is om deze te verzekeren. Ontdek nu wat de mogelijkheden zijn om de auto te verzekeren…

Antwoord
(leestijd 3 min.)

Je hebt misschien een andere vraag over autoverzekeringen. We hebben een antwoord op alle veelgestelde vragen:

Laatste nieuws over autoverzekeringen

Hieronder staat het laatste nieuws over autoverzekeringen:

Populaire auto’s voor lange mensen

Populaire auto's voor lange mensen Nederlanders zijn de langste mensen op aarde en niet alle auto's zijn ontworpen voor langere mensen. Voor iemand met een lengte van rond de 2 meter kan het frustrerend zijn om een nieuwe auto te kopen. Langere mensen hebben meer...

Populaire auto’s voor ouderen

Populaire auto's voor ouderenDoor de vergrijzing worden er steeds meer auto's voor ouderen geproduceerd. Auto's met een hogere instap, comfortabele stoelen, veel ruimte én gebruiksvriendelijke bedieningselementen. Het zijn auto's met voldoende veiligheidsopties en...

Getuigenverklaring opstellen na een aanrijding

Getuigenverklaring opstellen na een aanrijding Wanneer je een aanrijding hebt gehad, is het belangrijk om getuigen te verzamelen. Omdat getuigen de aanrijding hebben zien gebeuren, kunnen ze verklaren wie volgens hen schuldig is aan de aanrijding. Vervolgens kan deze...

Problemen met afhandelen autoschade, wat nu?

Problemen met afhandelen autoschade, wat nu? Autoschade is nooit leuk, maar het is extra vervelend als er problemen ontstaan bij de schade-afhandeling. Het afhandelen van een schade kan op allerlei manieren mislopen. Denk hierbij aan een tegenpartij die niet wil...