Autoverzekering afsluiten met BKR registratie, kan dat?

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost van Herpen

Datum: 14-11-2018 | Leestijd: < 1 min.

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost van Herpen

Weet veel van autoverzekeringen
Datum: 14-11-2018 | Leestijd: < 1 min.

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost

Weet veel van autoverzekeringen
Datum: 14-11-2018
Leestijd: < 1 min.

Je hebt in het verleden betalingsproblemen gehad en daardoor een negatieve BKR-registratie gekregen. Je hebt inmiddels weer voldoende geld om een auto te kopen en te verzekeren.

Je vergelijkt autoverzekeringen en wilt weten of het moeilijker is om een autoverzekering af te sluiten met een BKR-registratie:

Wat is een BKR-registratie?

Wanneer je een lening of hypotheek afsluit, óf bijvoorbeeld iets koopt op afbetaling, dan wordt dat geregisterd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Het BKR heeft hierdoor een overzicht van alle leningen die zijn afgesloten. In 2018 hebben zo’n 9 miljoen mensen een BKR-registratie.

BKR is niet altijd negatief

Het is dus niet negatief om een BKR-registratie te hebben. Het kan pas voor problemen zorgen als je betalingsachterstanden hebt en een negatieve BKR-registratie krijgt.

Wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt en je een nieuwe lening wilt afsluiten, dan kan de kredietverstrekkers zien dat je achterstanden hebt gehad. Vervolgens zal deze kredietverstrekker hoogstwaarschijnlijk geen nieuwe lening aanbieden.

Dankzij deze BKR-registratie wordt voorkomen dat je nog verder in de schulden terecht komt. Daarnaast zorgt deze registratie ervoor dat kredietverstrekkers geld uitlenen dat ze nooit meer terugzien.

Autoverzekering afsluiten met BKR-registratie

Het Bureau Krediet Registratie houdt zich bezig met het registreren van leningen. Het heeft niets te maken met autoverzekeringen. Daarom is het vaak niet moeilijker om een autoverzekering af te sluiten met een BKR-registratie.

CIS-registratie

Autoverzekeraars doen geen BKR-toetsing bij het beoordelen van een aanvraag van een autoverzekering. Verzekeraars hebben eigen systemen om bijvoorbeeld wanbetaling te registreren. Zo’n systeem is het Centraal Informatie Systeem (CIS).

Hoe krijg je een CIS-registratie?

Je kunt bijvoorbeeld een CIS-registratie krijgen, wanneer je autoverzekering wordt beëindigd wegens wanbetaling. Wanneer je vervolgens een nieuwe autoverzekering wil afsluiten kan de verzekeraar zien dat je autoverzekering ooit is beëindigd wegens wanbetaling. De verzekeraar kan je vervolgens om deze reden weigeren.

Met een CIS-melding kan het moeilijker zijn om een autoverzekering af te sluiten, maar zoals aangegeven is het met een BKR-registratie vaak gewoon mogelijk om een autoverzekering aan te vragen.

Geschreven door Joost van Herpen

Joost verdiept zich al sinds 2008 in autoverzekeringen en richtte in 2015 Lastenvrij op met als doel om verzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Hij heeft de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond, waar hij leerde over particuliere schadeverzekeringen en (verzekerings)recht. Daarna studeerde hij af aan de Avans Hogeschool. Hij was werkzaam bij de SNB Bank, Rabobank en ABN AMRO bank. Hij was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite en was werkzaam bij VCN Verzekeringen, een service provider in verzekeringen.
Goede informatie?

Deel deze informatie met vrienden…

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen

Autoverzekeringen vergelijken

Ontdek wat op dit moment de goedkoopste autoverzekeringen zijn. Vergelijk binnen één minuut alle autoverzekeringen sluit deze direct af: