Populaire auto’s voor lange mensen…

Geschreven op: 27 december 2018

Nederlanders zijn de langste mensen op aarde en niet alle auto’s zijn ontworpen voor langere mensen. Voor iemand met een lengte van rond de 2 meter kan het frustrerend zijn om een nieuwe auto te kopen.

Langere mensen hebben meer been- en hoofdruimte nodig en willen misschien wel ruimere stoelen hebben. Het is daarnaast prettig om een stuurwiel te hebben dat in hoogte en lengte verstelbaar.

Verder biedt een zitting die in hoogte verstelbaar is meer gemak. Voor de extra lange mensen is het misschien mogelijk om de stoelrails uit te breiden.

Hieronder staan 8 auto’s voor langere mensen. Het is eenvoudig om voor iedere auto de verzekeringspremie te vergelijken

Kia Optima

De derde generatie Kia Optima is een ruime sedan, die sinds 2011 te koop is.

Het is een sportieve, luxueuze auto die populair is bij langere mensen. Binnen zijn klasse biedt de Optima bijzonder veel hoofdruimte. Daarnaast biedt de auto veel beenruimte voor de bestuurder en bijrijder.

De derde generatie van de Kia Optima is verkrijgbaar als hybride en plug-in hybride, waardoor deze milieuvriendelijk is en voordelig te rijden is.

Met een gewicht tussen de 1459 en 1562 kg is de auto redelijk betaalbaar qua wegenbelasting. Omdat de auto een bovengemiddeld gewicht heeft, is de verzekeringspremie iets hoger.

Vergelijk autoverzekeringen

Hyundai i30 Wagon

De Hyundai i30 Wagon dé auto voor lange mensen. De Hyundai i30 Wagon is verkrijgbaar sinds 2007. Het is een elegante auto met genoeg ruimte voor langere bestuurders. Sinds 2009 is er een zuiniger model verkrijgbaar, die bekend staat als de Hyundai i30 Blue. Deze auto brengt minder schade toe aan het milieu en is voordeliger om te rijden. Met een gewicht van 1320 tot 1415 kg is de auto betaalbaar in wegenbelasting. Daarnaast is de auto, gekeken naar het gewicht, betaalbaar te verzekeren. Vergelijk autoverzekeringen

Tesla Model S

De Tesla Model S is een populaire elektrische auto, die geschikt is voor langere mensen.

De auto biedt behoorlijk wat been- en hoofdruimte voor de bestuurder en de bijrijder. Degene die plaats moeten nemen op de achterbank hebben minder ruimte.

De Amerikaanse auto is sinds 2013 verkrijgbaar in Nederland. In 2016 werd de Telsa Model S vernieuwd met o.a. een facelift.

Het is niet de goedkoopste auto om te rijden. De auto weegt ongeveer 2100 kilogram, waardoor deze relatief duur is qua wegenbelasting.

Omdat de auto ook relatief zwaar is, is de autoverzekering ook relatief duur. Dit maakt het extra belangrijk om alle premies goed met elkaar te vergelijken.

Telsa Model S verzekeren: waar op letten?

Honda Accord

De Honda Accord is een middelgrote sedan. Het is een betaalbare auto voor langere bestuurders.

De auto biedt een vergelijkbare hoofdruimte als de Kia Optima. De auto biedt iets minder beenruimte van de Optima, maar de ruimte is nog steeds acceptabel.

De Honda Accord is sinds 1977 te koop in Nederland en ondertussen zijn er al vele nieuwe modellen geïntroduceerd.

De meeste modellen zijn iets zwaarder dan gemiddeld, waardoor de auto redelijk betaalbaar is qua wegenbelasting en verzekeringspremie.

Vergelijk autoverzekeringen

Renault Espace

Je kunt van de buitenkant al zien dat de Renault Espace een enorm ruimte auto is. Deze Franse MPV werd voor het eerst verkocht in 1984.  Inmiddels zijn er vele nieuwe generaties geïntroduceerd.

De auto oogt niet alleen ruim door de lichtere bekleding, hij is ook echt bijzonder ruim. De Espace biedt voldoende been- en hoofdruimte voor langere bestuurder. Verder hebben de andere inzittenden ook zeker geen ruimtegebrek. De auto biedt 7 zitplaatsen.

De lichtste uitvoering weegt iets meer dan 1600 kg. Het is daarmee niet de goedkoopste auto om te rijden, maar hij is nog steeds betaalbaar qua wegenbelasting en verzekeringspremie. Zeker gezien de ruimte die je daarvoor terug krijgt.

Vergelijk autoverzekeringen

BMW 5-Serie Gran Turismo

De BMW 5-serie Gran Turismo, ook wel bekend als GT, is sinds 2009 te koop. Deze cross-over is gebaseerd op de BMW 7-serie. Door zijn hoogte heeft de Gran Turismo wel iets weg van de BMW X6.

Deze exclusieve auto heeft bijzonder ruime binnenmaten. De auto biedt veel been- en hoofdruimte voor de bestuurder, waardoor die uitermate geschikt is voor langere mensen. Het interieur is bijzonder luxe en stijlvol.

Uiteraard is de BMW-serie verkrijgbaar met verschillende krachtige motoren. Met een gewicht van 1795 tot 1955 is het niet de lichtste auto. Hierdoor is deze wel iets duurder qua wegenbelasting.

Autoverzekeringen zijn ook duurder voor zwaardere auto’s, waardoor de premie iets hoger zal zijn dan een aantal andere auto’s in dit overzicht.

Vergelijk autoverzekeringen

Ford B-Max

De Ford B-Max wordt sinds 2013 geproduceerd. Het is een hogere auto met bijzondere deuren, zonder middenstijlen.

Door de hoogte van de auto, biedt deze voldoende hoofdruimte voor mensen met lange benen. Verder voelt de auto van binnen bijzonder ruim aan.

Deze kleinere MPV is relatief voordelig qua aanschaf, zeker tweedehands.

Het is een relatief lichte auto, waardoor die betaalbaar is in wegenbelasting. Verder zijn lichtere auto’s goedkoper om te verzekeren.

Vergelijk autoverzekeringen

Volkswagen Tiguan

De Volkswagen Tiguan is sinds 2007 verkrijgbaar. De Tiguan is een betaalbaar alternatief van de exclusievere BMX X3, Mercedes GLC of Audi Q3.

Het is een degelijke auto met veel hoofdruimte voor de bestuurder én de inzittenden. 

Met een gewicht vanaf 1400 kg is de auto redelijk betaalbaar qua wegenbelasting en verzekeringspremie.

Vergelijk autoverzekeringen

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar ik ben zelf al sinds 2006 met verzekeringen bezig.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond en studeerde aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

In 2015 heb ik Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Ik bied algemene informatie en geef géén advies.

Vragen?

Stel een vraag via Facebook, Linkedin of Whatsapp:

Facebook Whatsapp