Populaire auto’s voor ouderen

Geschreven op 24-12-18
Leestijd: 4 minuten
door Joost van Herpen
door Joost van Herpen
Door de vergrijzing worden er steeds meer auto’s voor ouderen geproduceerd. Auto’s met een hogere instap, comfortabele stoelen, veel ruimte én gebruiksvriendelijke bedieningselementen. Het zijn auto’s met voldoende veiligheidsopties en bijvoorbeeld hulp bij parkeren.

Hieronder staan auto’s die uitermate geschikt zijn voor ouderen. Het zijn allerlei soorten auto’s. Denk aan Aziatische merken zoals Kia, Franse merken zoals Renault en Peugeot en Duitse merken zoals Volkswagen en Mercedes.

Wanneer u interesse hebt in één van deze auto’s, is het aan te raden om alvast te kijken wat de maandelijkse kosten zijn. U kunt eenvoudig de wegenbelasting berekenen en autoverzekeringen vergelijken.

U kunt in de vergelijker handmatig het model selecteren door onder het kenteken op ”weet ik niet” te klikken…

Kia Soul

De Kia Soul is een opvallende mini SUV, die sinds 2008 te koop is. In 2014 is de tweede generatie Kia Soul geïntroduceerd. De Soul is ook verkrijgbaar als elektrische auto onder de naam Kia Soul EV.

De Zuid-Koreaanse auto heeft veel eigenschappen die ouderen zullen aanspreken. U kunt makkelijk in- en uitstappen, doordat de auto een hoge instap heeft. Verder heeft de auto ruime stoelen, veel beenruimte en een luxe interieur.

De Kia Soul heeft een royale kofferbak met een lage laadvloer, waardoor bijvoorbeeld de boodschappen eenvoudig in te laden zijn.

Het gewicht van de auto valt tussen de 1145 en 1465 kg, waardoor de auto betaalbaar is qua wegenbelasting en autoverzekering.

Fiat Panda

De Fiat Panda bestaat al sinds 1980, maar vooral de nieuwe Fiat Panda is geschikt voor senioren. De nieuwe Fiat Panda is sinds 2003 te koop en werd in 2004 zelfs Auto van het Jaar!

Het Italiaanse automerk combineerde kenmerken van een MPV en SUV met elkaar. Het is een ruime auto met voldoende ruimte voor de bestuurder en de passagiers. Verder heeft de Fiat Panda hogere stoelen, waardoor u eenvoudig in en uit kunt stappen.

De auto verbruikt weinig brandstof, waardoor deze voordelig te rijden is. De auto weegt tussen de 840 en 935 kg, waardoor de wegenbelasting relatief laag is. Omdat de auto weinig weegt, is de auto goedkoop te verzekeren.

Volkswagen Up!

De Volkswagen Up! is een Duitse stadsauto, die sinds 2011 te koop is. De auto heeft kenmerken van de Volkswagen Golf en Polo, maar is compacter en goedkoper. Ondanks dat het een compacte auto is, biedt deze voldoende beenruimte.

Sinds 2013 is de Volkswagen Up! verkrijgbaar met motor die aardgas als primaire brandstof gebruikt. Daarnaast is het model sinds 2013 verkrijgbaar met elektromotor.

De Up! is een zuinige auto, waardoor deze voordelig te rijden is. De Up! is verkrijgbaar met een gewicht van 790 tot 950 kg, waardoor u weinig wegenbelasting betaalt.

Omdat kleinere auto’s minder schade aanrichten bij een aanrijding, is deze auto heel goedkoop te verzekeren!

Toyota Yaris

De Toyota Yaris is dé populairste auto voor ouderen. De Japanse auto is betaalbaar, van goede kwaliteit én behoorlijk ruim. Verder heeft de auto een sportieve uitstraling. In 2010 werd de Yaris de Auto van het Jaar!

De Yaris is een compacte, betrouwbare en veilige auto met een hogere instap. Daarnaast biedt de auto meer beenruimte dan u zou verwachten.

De auto is verkrijgbaar is een milieuvriendelijke hybride variant, waardoor u minder schade toebrengt aan het milieu.

De auto heeft een gewicht van rond de 1000 kg, waardoor deze niet duur is in wegenbelasting en voordelig te verzekeren is.

Waarom worden ouderen gediscrimineerd door autoverzekeraars?

Van alle weggebruikers hebben senioren de meeste rijervaring. Ondanks dat, worden ze door verzekeraars gediscrimineerd.

Volgens de statistieken van verzekeraars veroorzaken ouderen namelijk meer schades, waardoor ze meer premie moeten betalen óf zelfs worden geweigerd.

We vinden dat iedereen het recht heeft om een goede en goedkope autoverzekering af te sluiten, zeker ouderen met veel rijervaring.

We hebben alle informatie over het verzekeren van een auto als senior op een rij gezet. Daarbij bieden we de mogelijkheid om een goede én betaalbare autoverzekering af te sluiten.

Lees alles over het verzekeren van een auto als senior

Renault Captur

De Renault Captur is een praktische Mini SUV, die sinds 2013 verkrijgbaar is. De Captur is gebaseerd op de vierde generatie Renault Clio.

Het is een geschikte auto voor ouderen, omdat de auto een hogere instap én hogere zit heeft. Hierdoor is het eenvoudig om in- en uit te stappen én is de weg eenvoudig te overzien.

De achterbank is neerklapbaar en verschuifbaar, waardoor de auto bijzonder veel ruimte biedt. Hierdoor is het eenvoudig om veel spullen of eventuele kleinkinderen mee te nemen.

Door het gewicht van rond de 1110 kg is de auto relatief voordelig in wegenbelasting. Verder heeft de auto, gekeken naar het gewicht, een lage verzekeringspremie.

Kia Sportage

De derde generatie Kia Sportage is een sportieve en comfortabele auto uit 2010. Deze Zuid-Koreaanse SUV is bijzonder ruim.

Kia richt zich met de Sportage op veiligheid, met een systeem dat kan waarschuwen én zelfs remmen bij gevaar. Verder biedt de auto bijvoorbeeld de mogelijkheid om automatisch in- en uit te parkeren. Door de hogere instap, het ruimte interieur én kofferbak is het een mooie auto voor senioren.

De auto is zwaarder dan de andere auto’s is het overzicht, waardoor het iets duurder is om deze auto te rijden. Het is daarom extra belangrijk om alle autoverzekeringen goed met elkaar te vergelijken.

Peugeot 2008

De Peugeot 2008 is een Franse auto die sinds 2013 verkrijgbaar is. De 2008 kan worden gezien als een ruimere Peugeot 208. De Peugeot 2008 is een opvolger van de Peugeot 207 SW.

Het is een combinatie van een stationwagen en een SUV. Omdat de auto hoger is, biedt deze een comfortabele zit voor ouderen. De auto biedt veel beenruimte en een praktisch interieur.

De auto weegt tussen de 1175 en 1030 kg, waardoor de auto betaalbaar is in wegenbelasting. Gekeken naar het gewicht is de auto ook relatief voordelig te verzekeren.

Mercedes Benz B-klasse

De Mercedes-Benz B-klasse is een exclusieve auto voor ouderen die van sportiviteit en luxe houden. De B-Klasse is sinds 2005 te koop. Het is een luxe auto met een hogere instap en voldoende ruimte en allerlei veiligheidsopties.

De auto weegt tussen de 1305 en 1465 kg, waardoor het niet de goedkoopste auto is qua wegenbelasting én om te verzekeren. Het is wel één van de mooiste en sportiefste auto’s uit het overzicht.

Geschreven door Joost van Herpen & Roel Wonders

Joost van Herpen specialiseert zich sinds 2008 in autoverzekeringen. In 2009 behaalde hij zijn studie Finance Banking & Insurance, WFT-basis en WFT Schade Bedrijven & Particulieren. In 2013 behaalde hij zijn Bachelor of Commerce.

Hij was werkzaam bij de SNS, ABN AMRO, Rabobank, Verhoeven Verzekeringen én de Veldsink Groep (VCN) en kent de verzekeringswereld daarom goed. In 2014 richtte hij Lastenvrij op – een onafhankelijke vergelijkingssite in autoverzekeringen.

Roel Wonders behaalde zijn bachelor in Management, Economie en Recht – met Financiële dienstverlening als afstudeerrichting. Hij is adviseur Duurzaam Wonen, Erkend Hypothecair Planner én adviseur Particuliere Schadeverzekeringen.

Samen werken ze al zo´n 25 jaar in de financiële dienstverlening en schrijven ze op Lastenvrij over financiële producten. We geven echter geen persoonlijk advies via Lastenvrij.

Hulp nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 - 18.00u

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Joost van Herpen en Roel Wonders

Autoverzekeringen vergelijken

Ontdek binnen 30 seconden wat op dit moment de goedkoopste autoverzekering is:

Static Template
[foobar id="88208"]