Nederlands Bureau Motorrijtuigverzekeraars, wat is dat?

Staat online sinds: 22 november 2017

Het Nederlands Bureau Motorrijtuigverzekeraars is onderdeel van De Vereende. Deze vereniging is opgericht om schades te regelen, die door buitenlandse voertuigen worden toegebracht.

Het Nederlands Bureau Motorrijtuigverzekeraars zorgt ervoor dat de schades worden behandeld volgens de Nederlandse wet.

Aanrijding met buitenlander

Je kunt een aanrijding krijgen in het buitenland óf met een buitenlander. Je wil deze schade dan verhalen op de tegenpartij. Het Nederlands Bureau Motorrijtuigverzekeraars helpt hierbij.

Achterhalen van verzekeringsgegevens

De vereniging zorgt ervoor dat de verzekeringsgegevens van de buitenlandse tegenpartij kunnen worden achterhaald.

Je kunt daarnaast eenvoudig opvragen wie de Nederlandse vertegenwoordiger is van een buitenlandse verzekeraar. Alle verzekeraars uit de EU (en + Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) hebben een Nederlandse verzekeraar die hen vertegenwoordigt. Je kunt hierdoor, na een aanrijding met een buitenlander, de schade regelen via een Nederlandse verzekeraar.

Andersom zorgt het Nederlands Bureau Motorrijtuigverzekeraars ervoor dat buitenlanders, die een schade willen verhalen op een Nederlander, verzekeringsgegevens ontvangen. Daarnaast krijgen ook zij informatie over de vertegenwoordiger van een Nederlandse verzekeraar.

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar ik ben zelf al sinds 2006 met verzekeringen bezig.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond en studeerde aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

In 2015 heb ik Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Ik biedt algemene informatie en geef géén advies. Vergelijk nu zelf.

Vraag stellen?

Stel deze via Facebook, Linkedin of Whatsapp...

Facebook Linkedin Whatsapp

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen

Vergelijk autoverzekeringen

Je betaalt waarschijnlijk te veel premie voor een autoverzekering. Vergelijk nu alle autoverzekeringen en sluit een goedkopere verzekering af…