Nederlands Bureau Motorrijtuigverzekeraars wat is dat?

Het Nederlands Bureau Motorrijtuigverzekeraars is onderdeel van De Vereende. Deze vereniging is opgericht om schades te regelen, die door buitenlandse voertuigen worden toegebracht.

Het Nederlands Bureau Motorrijtuigverzekeraars zorgt ervoor dat de schades worden behandeld volgens de Nederlandse wet.

Aanrijding met buitenlander

Je kunt een aanrijding krijgen in het buitenland óf met een buitenlander. Je wil deze schade dan verhalen op de tegenpartij. Het Nederlands Bureau Motorrijtuigverzekeraars helpt hierbij.

Achterhalen van verzekeringsgegevens

De vereniging zorgt ervoor dat de verzekeringsgegevens van de buitenlandse tegenpartij kunnen worden achterhaald.

Je kunt daarnaast eenvoudig opvragen wie de Nederlandse vertegenwoordiger is van een buitenlandse verzekeraar. Alle verzekeraars uit de EU (en + Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) hebben een Nederlandse verzekeraar die hen vertegenwoordigt. Je kunt hierdoor, na een aanrijding met een buitenlander, de schade regelen via een Nederlandse verzekeraar.

Andersom zorgt het Nederlands Bureau Motorrijtuigverzekeraars ervoor dat buitenlanders, die een schade willen verhalen op een Nederlander, verzekeringsgegevens ontvangen. Daarnaast krijgen ook zij informatie over de vertegenwoordiger van een Nederlandse verzekeraar.

Geschreven door Joost van Herpen

Geschreven door Joost van Herpen

Ik heb de opleiding Bank- en Verzekeringswezen afgerond en ben werkzaam geweest bij de SNS Bank, Rabobank en ABN AMRO bank.

Ik was autoverzekeringsspecialist bij een vergelijkingssite en werkte voor een serviceprovider in verzekeringen.

Vergelijk autoverzekeringen

De kans is groot dat je nu te veel premie betaalt. Ontdek het binnen een minuut: