nieuwwaarderegeling, wat is dat?

Staat online sinds: 23 maart 2017

De nieuwwaarderegeling is een belangrijk onderdeel van de WA volledig casco verzekering.

Bij diefstal of total loss van je auto krijg je het de nieuwwaarde terug. De nieuwwaarde is het bedrag dat nodig is om dezelfde auto nieuw te kopen.

Hieronder staat alles over de nieuwwaarderegeling…

Voorbeeld: het voordeel van een nieuwwaarderegeling

Je hebt een splinternieuwe Audi A4 van 39.000 euro gekocht. Je hebt een autoverzekering met 2 jaar nieuwwaarderegeling afgesloten.

Je rijdt de auto na 14 maanden total loss. Dezelfde, nieuwe Audi kost nu nog 38.000 euro. Je krijgt in dit geval 38.000 euro uitgekeerd.

Wanneer je een autoverzekering zonder nieuwwaarderegeling had afgesloten, had je de dagwaarde van de auto teruggekregen. Omdat je in 14 maanden veel kilometers hebt gereden, is de dagwaarde nog  maar 34.000 euro.

Door de nieuwwaarderegeling ontvang je dus 5.000 euro meer! Bij een nieuwwaarderegeling van 3 jaar kan het voordeel nog veel groter zijn, omdat de auto dan nog meer in waarde is gedaald.

Hoe lang geldt een nieuwwaarderegeling?

De nieuwwaarderegeling is af te sluiten voor een duur van 1 tot 3 jaar. Sommige autoverzekeraars bieden een standaard regeling van 1 jaar aan, terwijl andere verzekeraars  een regeling van standaard 2 of 3 jaar aanbieden.

Sommige verzekeraars hebben een flexibele regeling. Je kunt dan zelf de termijn kiezen. Hoe langer de nieuwwaarderegeling, hoe hoger de premie van de autoverzekering.

Welke voorwaarden stellen verzekeraars aan een nieuwwaarderegeling?

Om gebruik te maken van de nieuwwaarderegeling, moet je aan 2 belangrijke eisen voldoen. De regeling geldt alleen voor een nieuwe auto.

Je moet daarnaast de eerste eigenaar van de auto zijn. Als je op papier niet de eerste eigenaar bent, dan kan dit problemen opleveren. Het kan zijn dat het bedrag dan niet wordt vergoed.

Heb je een 2dehands auto? Dan geldt de nieuwwaarderegeling niet. Misschien kun je je auto dan verzekeren met een aanschafwaarderegeling.

Autoverzekeringen met nieuwwaarderegeling vergelijken

Het afsluiten van een nieuwwaarderegeling kan erg handig zijn. Auto’s verliezen namelijk snel hun waarde. De dagwaarde van je auto kan na een aantal jaar nog maar de helft van de nieuwwaarde zijn.

Mocht je auto total loss raken of worden gestolen, dan kan je een hoop geld mis lopen, als je geen nieuwwaarderegeling hebt.

Op Lastenvrij zijn alle autoverzekeringen eenvoudig te vergelijken. Je kunt bij iedere autoverzekering de polisvoorwaarden bekijken. Daarnaast staat alles over de nieuwwaarderegeling, bijvoorbeeld of deze van toepassing is, hoe lang deze geldig is én of er een maximum bedrag aan verbonden is.

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar ik ben zelf al sinds 2006 met verzekeringen bezig.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond en studeerde aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

In 2015 heb ik Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Ik biedt algemene informatie en geef géén advies. Vergelijk nu zelf.

Vraag stellen?

Stel deze via Facebook, Linkedin of Whatsapp...

Facebook Linkedin Whatsapp

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen

Vergelijk autoverzekeringen

Start nu met het vergelijken van vele WA volledig casco verzekeringen.

Bekijk per verzekeraar welke nieuwwaarderegeling deze aanbiedt en sluit de voordeligste verzekering af…