Premierestitutie, wat is dat?

Geschreven op 18-09-19
Leestijd: < 1 min.
door Joost van Herpen
door Joost van Herpen
Je kunt na het opzeggen van een autoverzekering een premierestitutie krijgen.

Premierestitutie betekent dat de verzekeraar de teveel betaalde premie (of een deel daarvan) terugbetaald.

Ik ben Joost van Lastenvrij en hieronder vertel ik alles over premierestitutie van een autoverzekering:

Wanneer recht op premierestitutie?

Je betaalt de premie van een autoverzekering altijd vooruit. Wanneer je je autoverzekering opzegt dan kun je (een deel van) de betaalde premie terugkrijgen.

Je krijgt dan de betaalde premie terug over de periode dat de dekking van autoverzekering niet meer actief is, maar waarover wel al betaald is.

Geen premierestitutie bij verwijzing

Je kunt het recht op premierestitutie ook verliezen. Je kunt dit recht bijvoorbeeld verliezen in één van de volgende situaties:

  • Je hebt de verzekeraar misleid (bijvoorbeeld bij de acceptatievragen)
  • Je hebt verzekeringsfraude gepleegd
  • Je bent overige verplichtingen niet nagekomen

De verzekeraar zal de polis beëindigen in één van bovenstaande situaties en weigeren om de teveel betaalde premie terug te betalen. Verzekeringsfraude kan daarnaast een aantal ernstige gevolgen hebben.

Geschreven door Joost van Herpen & Roel Wonders

Joost van Herpen specialiseert zich sinds 2008 in autoverzekeringen. In 2009 behaalde hij zijn studie Finance Banking & Insurance, WFT-basis en WFT Schade Bedrijven & Particulieren. In 2013 behaalde hij zijn Bachelor of Commerce.

Hij was werkzaam bij de SNS, ABN AMRO, Rabobank, Verhoeven Verzekeringen én de Veldsink Groep (VCN) en kent de verzekeringswereld daarom goed. In 2014 richtte hij Lastenvrij op – een onafhankelijke vergelijkingssite in autoverzekeringen.

Roel Wonders behaalde zijn bachelor in Management, Economie en Recht – met Financiële dienstverlening als afstudeerrichting. Hij is adviseur Duurzaam Wonen, Erkend Hypothecair Planner én adviseur Particuliere Schadeverzekeringen.

Samen werken ze al zo´n 25 jaar in de financiële dienstverlening en schrijven ze op Lastenvrij over financiële producten. We geven echter geen persoonlijk advies via Lastenvrij.

Hulp nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 - 18.00u

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Joost van Herpen en Roel Wonders

Autoverzekeringen vergelijken

Ontdek binnen 30 seconden wat op dit moment de goedkoopste autoverzekering is:

Static Template
[foobar id="88208"]