Wanneer heb je de tenaamstellingscode weer nodig?
Je hebt de tenaamstellingscode nodig bij het schorsen, verkopen, inruilen, slopen of uitvoeren van de auto.
Als je je auto verkoopt dan moet deze op naam komen te staan van de nieuwe eigenaar. Je bent daarna niet meer verantwoordelijk voor de auto.
Je bent niet langer verplicht om de auto te verzekeren, om wegenbelasting te betalen en om de auto te laten keuren.
Je kunt daarnaast geen (nieuwe) verkeersboetes meer ontvangen. Na het overschrijven is de nieuwe eigenaar namelijk verantwoordelijk voor de auto.
De tenaamstellingscode veilig bewaren
Je moet de tenaamstellingscode goed bewaren. Je wilt de auto namelijk ooit weer verkopen en hebt dan de tenaamstellingscode nodig.
Bewaar de code op een veilige plek. Jouw auto is namelijk op naam te zetten van iemand anders met de tenaamstellingscode en het kentekenbewijs. Bewaar de tenaamstellingscode en het kentekenbewijs daarom niet bij elkaar.
Je kunt het kentekenbewijs in de portemonnee of in de auto bewaren. Je moet het kentekenbewijs namelijk aan de politie kunnen laten zien bij een aanhouding.
Wanneer er wordt ingebroken in de auto kan de dief weinig met alleen het kentekenbewijs.
Geen eigen auto
Je rijdt misschien een leaseauto of een auto van een finacieringsmaatschappij. Je bent dan officeel geen eigenaar van de auto.
Je ontvangt daardoor zelf geen tenaamstellingscode. Deze tenaamstellingscode wordt naar de lease- of financieringsmaatschappij gestuurd.