Wat is een No-Claimbeschermer?

Wat is een No-Claimbeschermer?

Sommige autoverzekeraars bieden een No-Claimbeschermer aan. Je kunt dankzij deze aanvullende autoverzekering schade claimen zonder meer premie te gaan betalen.

Hieronder staat alles over de No-Claimbeschermer: Waarom zou je deze afsluiten? Hoe werkt deze beschermer precies? Hoe duur is deze aanvulling?

Lees vervolgens wat de voor- en nadelen zijn én welke verzekeraars die aanvulling aanbieden. Maak daarna een vergelijking om te kijken of je kunt besparen op een autoverzekering:

Wat is No-Claimkorting?

Voor we kunnen vertellen wat een No-Claimbeschermer is, moeten we uitleggen wat No-Claimkorting is. Je beschermt deze No-Claimkorting namelijk met de No-Claimbeschermer.

Iedere autoverzekering heeft een ”basispremie”. Dit is de premie zonder korting. De premie van een autoverzekering is voor iedereen anders. Iemand die voor de verzekeraar minder risico vormt betaalt minder premie.

De verzekeraar meet hoeveel risico iemand voort door bijvoorbeeld te kijken naar het aantal Schadevrije Jaren. Ieder jaar dat je een autoverzekering hebt én geen schade veroorzaakt óf claimt krijg je 1 Schadevrij Jaar. Iedere keer dat je wél een schade veroorzaakt of claimt, verlies je 5 Schadevrije Jaren.

Het aantal Schadevrije Jaren bepalen vervolgens de hoogte van de No-Claimkorting. Door de No-Claimkorting wordt de ”basispremie” lager. De No-Claimkorting kan oplopen tot zo’n 85%. Hoe meer Schadevrije Jaren je dus hebt, hoe hoger de No-Claimkorting én hoe lager de premie van de autoverzekering is.

Hoe werkt een No-Claimbeschermer?

Met de No-Claimbeschermer wordt de No-Claimkorting ”beschermt”. Als je een schade claimt verlies je 5 Schadevrije Jaren. Daardoor wordt de No-Claimkorting normaal gesproken lager. Hierdoor wordt de premie van de autoverzekering hoger.

Wanneer je een autoverzekering met No-Claimkorting hebt, dan verlies je nog steeds 5 Schadevrije Jaren na het claimen van een schade. Maar de No-Claimkorting blijft hetzelfde. Daardoor blijft de premie hetzelfde als vóór het claimen van de schade.

Dankzij de No-Claimbeschermer ga je dus niet meer betalen na een schadeclaim. Je kunt hierdoor veel geld besparen. Je kunt maximaal 1 schade per jaar claimen, zonder No-Claimkorting te verliezen.

Hoe duur is een No-Claimbeschermer?

De No-Claimbeschermer kost zo’n €7 a €8 per maand. Dit komt neer op een premie van een kleine €100 per jaar.

Wat zijn de voor- en nadelen van een No-Claimbeschermer?

Is het slim om een no-claimbeschermer af te sluiten of niet? Ondanks de premie van zo’n €7 a €8 per maand, kun je er veel geld mee besparen. De terugval na een schadeclaim kan veel geld kosten. Veel meer dan die €7 a €8 per maand.

Als een autoverzekeraar deze aanvulling aanbiedt, is het zeker de moeite waard om het afsluiten daarvan te overwegen.

Overstappen naar een andere verzekeraar

Dankzij de No-Claimbeschermer verlies je na het melden van een schade geen No-Claimkorting, maar je verliest wel Schadevrije Jaren! Je hebt dus na het claimen van een schade meer no-claimkorting dan eigenlijk zou moeten, op basis van de overgebleven schadevrije jaren.

Het overstappen naar een andere autoverzekeraar kan daardoor onverstandig zijn. Deze nieuwe verzekeraar berekent de premie namelijk met het aantal Schadevrije Jaren dat je ná de schadeclaim hebt. De No-Claimkorting die hierbij hoort is een stuk lager.

De kans is daardoor groot dat je bij een andere verzekeraar meer gaat betalen. Daardoor kan het onverstandig zijn om over te stappen naar een andere verzekeraar, na gebruik van de No-Claimbeschermer. Het nadeel kan dus zijn dat je vast zit aan je verzekeraar.

Welke autoverzekeraars bieden een No-Claimbeschermer aan?

De No-Claimbeschermer is een populaire aanvulling. Meerdere verzekeraars maakte verlies op deze aanvullende autoverzekering. Daarom zijn er steeds minder autoverzekeraars die deze aanvulling nog aanbieden.

Bij deze verzekeraars is de aanvulling nog steeds af te sluiten bij een autoverzekering:

Vergelijk autoverzekeringen en bespaar

Vergelijke autoverzekeringen en bespaar