Wat is een Ongevallenverzekering Inzittenden?

Wat is een Ongevallenverzekering Inzittenden?

De Ongevallenverzekering Inzitten is een aanvullende autoverzekering. Net als de Schadeverzekering Inzittenden is het een inzittendenverzekering. De Ongevallenverzekering Inzittenden keert een bedrag uit als de bestuurder en inzittenden van een auto blijvend invalide raken of overlijden.

Lees nu alles over deze aanvullende autoverzekering: Waarom een Ongevallenverzekering Inzittenden afsluiten? Wat dekt deze aanvullende verzekering precies? Hoeveel personen zijn verzekerd? Wat is de premie van deze aanvulling?

Lees vervolgens wat het alternatief is en vergelijk autoverzekeringen met elkaar:

Waarom een Ongevallenverzekering Inzittenden afsluiten?

De Ongevallenverzekering Inzittenden biedt dekking voor letselschade of overlijden na een ongeval. Het maakt daarbij niet uit wie het ongeval veroorzaakt heeft.

Een proces om de schuldige aan te wijzen kan vele maanden duren. Bij letselschade of overlijden betaalt de Ongevallenverzekering Inzittenden meten uit.

Wat dekt een Ongevallenverzekering Inzittenden?

De Ongevallenverzekering Inzittenden is een sommenverzekering. Dit betekent dat deze verzekering vaste bedragen uitkeert bij:

  • Blijvende invaliditeit
  • Overlijden

Deze bedragen verschillen per autoverzekering. Bij blijvende invaliditeit betalen verzekeraars doorgaans tussen de €20.000 en €50.000 uit. Bij overlijden keren de meeste verzekeraars tussen de €10.000 en €20.000 uit.

Deze vaste bedragen kunnen onvoldoende zijn om de schade te vergoeden. Als jij blijvend invalide bent, is de daadwerkelijke schade veel hoger. In tegenstelling tot de Schadeverzekering Inzittenden wordt dus niet de werkelijk geleden schade uitgekeerd.

Hoeveel personen zijn verzekerd?

Iedereen die in een auto past heeft recht op een vergoeding van de Ongevallenverzekering Inzittenden. Met ”in de auto past” bedoelen we het aantal zitplaatsen. Het aantal zitplaatsen zijn gelijk aan het aantal gordels dat in de auto zitten. De verzekerde bedragen voor blijvende invaliditeit en overlijden zijn, bij de meeste verzekeraars, voor iedere inzittende hetzelfde.

Hoe duur is een ongevallenverzekering Inzittenden?

De Ongevallenverzekering Inzittenden is slechts een paar euro per maand. Iedere verzekeraar heeft een andere premie. Deze premie ligt tussen de €1,80 en €3,75 per maand.

Het alternatief van de Ongevallenverzekering Inzittenden

De Ongevallenverzekering Inzittenden keert dus vaste bedragen uit bij blijvende invaliditeit en overlijden. Deze aanvulling keert géén immateriele schade uit.

Een alternatief is de Schadeverzekering Inzittenden. Het grootste verschil is dat deze de daadwerkelijk geleden schade uitkeert. Een schadevergoeding van de Schadeverzekering Inzittenden kan dus veel hoger worden. Dit alternatief keert namelijk tot maximaal €1.000.000 per gebeurtenis voor alle inzittenden uit. Daarnaast keert deze inzittendenverzekering ook immateriele schade uit, zoals bagage en kleding. 

De premie ligt tussen de €2,20 en 4,40 per maand. Daarmee is deze uitgebreidere inzittendenverzekering slechts iets duurder.

Het is overigens ook mogelijk om beide inzittendenverzekeringen af te sluiten.

Lees meer over de Schadeverzekering Inzittenden
(leestijd 3 min.)

Vergelijk autoverzekeringen en bespaar