Pechhulp alleen voor de vakantie, kan dat?

Geschreven op 23-03-18
Leestijd: < 1 min.
door Joost van Herpen
door Joost van Herpen
Je hebt een degelijke auto. Je hebt daarom geen pechhulp abonnement. Voor je vakantie wil je voor alle zekerheid toch een pechhulpverzekering. Je kunt hiervoor een speciale kortlopende pechhulpverzekering afsluiten. Daarnaast is het mogelijk om pechhulp mee te verzekeren op de reisverzekering…

Kortlopende pechhulp

De ANWB biedt een kortlopende pechhulpverzekering aan. Deze pechhulpverzekering is af te sluiten voor de vakantie naar het buitenland. Je betaalt voor deze pechhulpverzekering zo’n 4 euro per dag en kunt deze afsluiten voor maximaal 21 dagen.

Je moet deze pechhulpverzekering 24 uur vóór vertrek naar het buitenland afsluiten. Je hebt hierdoor de zekerheid van hulp bij pech tijdens de vakantie.

De kortlopende pechhulpverzekering van de ANWB biedt deze dekking:

  • Advies bij twijfelgevallen
  • Pechhulp in Nederland op de vertrekdag
  • Pechhulp in Europa
  • Vervangend vervoer bij pech in Europa

Voorheen had Route Mobiel ook een kortlopende pechhulpverzekering, maar die zijn gestopt met het aanbieden van deze verzekering.

Pechhulp op de reisverzekering

Je kunt voor een vakantie naar het buitenland ook een reisverzekering afsluiten.  Je hebt hierbij de mogelijkheid om ”Automobilistenhulp” af te sluiten. Hiermee is pech onderweg verzekerd op de reisverzekering.

Dubbel verzekerd

Niemand wil te veel betalen voor verzekeringen. Het is nog erger om te betalen voor een onnodige verzekering, omdat je dubbel verzekerd bent.

Omdat de dekking voor pechhulp op verschillende verzekeringen is gedekt én door meerdere partijen worden aangeboden, hebben sommige mensen een dubbele verzekering. Je kunt een pechhulpverzekering hebben via:

  • Hulpverleners als de ANWB, Routemobiel en Allianz Global Assistance
  • Autodealers, die een zogenaamde mobiliteitsgaranatie aanbieden
  • De BOVAG
  • De doorlopende of kortlopende reisverzekering
  • De kortlopende pechhulpverzekering

Controleer of je al één van deze verzekeringen hebt, om een dubbele verzekering te voorkomen.

Geschreven door Joost van Herpen & Roel Wonders

Joost van Herpen specialiseert zich sinds 2008 in autoverzekeringen. In 2009 behaalde hij zijn studie Finance Banking & Insurance, WFT-basis en WFT Schade Bedrijven & Particulieren. In 2013 behaalde hij zijn Bachelor of Commerce.

Hij was werkzaam bij de SNS, ABN AMRO, Rabobank, Verhoeven Verzekeringen én de Veldsink Groep (VCN) en kent de verzekeringswereld daarom goed. In 2014 richtte hij Lastenvrij op – een onafhankelijke vergelijkingssite in autoverzekeringen.

Roel Wonders behaalde zijn bachelor in Management, Economie en Recht – met Financiële dienstverlening als afstudeerrichting. Hij is adviseur Duurzaam Wonen, Erkend Hypothecair Planner én adviseur Particuliere Schadeverzekeringen.

Samen werken ze al zo´n 25 jaar in de financiële dienstverlening en schrijven ze op Lastenvrij over financiële producten. We geven echter geen persoonlijk advies via Lastenvrij.

Hulp nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 - 18.00u

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Joost van Herpen en Roel Wonders

Autoverzekeringen vergelijken

Ontdek binnen 30 seconden wat op dit moment de goedkoopste autoverzekering is:

Static Template
[foobar id="88208"]