Pechhulp voor een geleende auto?

Je hebt een auto van iemand geleend en staat met pech langs de weg. Kun je nu gebruik maken van de pechhulpverzekering?

Persoonsgebonden pechhulp

Wanneer de eigenaar van de auto een persoonsgebonden pechhulp heeft afgesloten, dan biedt deze verzekering alleen dekking voor de eigenaar van de auto. Deze pechhulpverzekering is namelijk gebonden aan die persoon.

Je hebt misschien zelf ook een auto mét een pechhulpverzekering. Als je eigen pechhulpverzekering een persoonsgebonden pechhulpverzekering is, dan kun je gebruik maken van je eigen pechhulpverzekering. Deze pechhulpverzekering is namelijk aan jou gekoppeld. Het maakt daarbij niet uit in welke auto je rijdt.

Kentekengebonden pechhulp

Wanneer de eigenaar van de auto een kentekengebonden pechhulpverzekering heeft, dan is deze dus gekoppeld aan het kenteken. Wanneer je de auto hebt geleend, dan kun je dus ook gewoon gebruik maken van deze pechhulpverzekering. Voor de kentekengebonden pechhulp maakt het namelijk niet uit wie er in de auto rijdt.

On Demand pechhulp

Wanneer je voor een geleende auto geen dekking hebt voor pechhulp, kun je gebruik maken van de On Demand pechhulp. Verzekeraars als Allsecur en Centraal Beheer Achmea (RoadGuard) bieden deze On Demand pechhulp aan.

Je betaalt hierbij niet iedere maand premie, maar een hoger bedrag bij pech. Je kunt hier dus ook gebruik van maken met een geleende auto. Je download de app van Allsecur of RoadGuard en kunt direct hulp inschakelen.

Vergelijk autoverzekeringen

Vergelijk vele goedkope autoverzekeringen en sluit deze af zonder doorlopende provisie te betalen:

<div id="kz" class="hwidget"><script src="https://code.komparu.com/w/RYDog/cZ49Q"></script></div>