Wat is een Schadeverzekering Inzittenden?

Een Schadeverzekering Inzittenden is een aanvullende autoverzekering. Deze aanvulling is dus bij een autoverzekering af te sluiten. De Schadeverzekering Inzittenden biedt extra zekerheid aan de bestuurder van een auto én de inzittenden.

Lees nu alles over deze aanvullende autoverzekering: Waarom een Schadeverzekering Inzittenden afsluiten? Wat dekt deze aanvulling? Hoeveel personen zijn verzekerd? Hoe duur is deze aanvullende verzekering?

Lees vervolgens of er een alternatief is voor deze aanvulling en vergelijk alle autoverzekeringen met elkaar:

Waarom een Schadeverzekering Inzittenden afsluiten?

Sommige mensen denken dat ze geen Schadeverzekering Inzittenden nodig hebben, omdat ze altijd alleen in de auto zitten. De Schadeverzekering Inzittenden is er juist voor de bestuurder van de auto!

Als jij als bestuurder een schade veroorzaakt, kun je hier letselschade aan overhouden. Omdat jij de schade zelf hebt veroorzaakt, kun jij deze schade nergens verhalen. Behalve als jij een schadeverzekering Inzittenden hebt. Dan is deze letselschade te verhalen op de Schadeverzekering Inzittenden.

De passagiers die bij jou in de auto zitten, kunnen hun schade verhalen op jouw WA autoverzekering.

Wat dekt een Schadeverzekering Inzittenden?

De Schadeverzekering Inzittenden vergoedt immateriële schade en materiële schade. Denk hierbij aan:

Immateriële schade

  • Letselschade
  • Inkomensverlies door letsel
  • Smartengeld
  • Kosten voor levensonderhoud
  • Kosten voor een uitvaart bij overlijden

Materiële schade

  • Schade aan spullen in de auto
  • Schade aan bagage of kleding

De Schadeverzekering Inzittenden keert de werkelijk geleden schade uit tot een bedrag van €1.000.000 per gebeurtenis. Het bedrag van €1.000.000 geldt voor alle inzittenden samen.

Hoeveel personen zijn verzekerd?

De Schadeverzekering Inzittenden is er voor alle passagiers die in een auto passen. Daarbij kijkt de verzekeraar naar het aantal gordels in de auto. Het aantal gordels geven namelijk aan hoeveel mensen er in een auto kunnen. Het verzekerd bedrag van €1.000.000 geldt voor alle inzittenden samen.

Hoe duur is een Schadeverzekering Inzittenden?

Bijna alle autoverzekeraars bieden een Schadeverzekering Inzittenden aan. Deze is af te sluiten bij een autoverzekering. De premie van deze aanvullende autoverzekering ligt tussen de €2,20 en €4,40 per maand.

Het alternatief van de Schadeverzekering Inzittenden

Bij een autoverzekering zijn 2 soorten inzittendenverzekeringen af te sluiten. De Schadeverzekering Inzittenden en de Ongevallenverzekering Inzittenden.

De Ongevallenverzekering Inzittenden is een alternatief met een beperktere dekking. De Ongevallenverzekering Inzittenden keert namelijk niet de werkelijk gelden schade uit, maar een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of overlijden.

Bij blijvende invaliditeit keert de Ongevallenverzekering Inzittenden tussen de €20.000 en €50.000 uit. Bij overlijden keert deze tussen de €10.000 en €20.000 uit. De Schadeverzekering Inzittenden keert de daadwerkelijke schade uit tot €1.000.000 per gebeurtenis. Deze dekking is dus veel uitgebreider. Daarnaast vergoedt de Ongevallenverzekering Inzittenden géén schade aan bijvoorbeeld bagage of kleding.

De premie van een Ongevallenverzekering Inzittenden is doorgaans ook iets lager.

Lees meer over de Ongevallenverzekering Inzittenden
(leestijd 3 min.)

Vergelijk autoverzekeringen

Vergelijk alle autoverzekeringen in slechts een paar minuten. Bekijk wat de goedkoopste autoverzekering is en wat de premie van de Schadeverzekering Inzittenden is: