Autoverzekering per kilometer?
Wat is dat precies?

Je hebt allerlei soorten autoverzekeringen. Het is tegenwoordig mogelijk om rijgedragverzekering af te sluiten óf een autoverzekering voor het uitlenen van een auto. Daarnaast is er een autoverzekering per kilometer.

Deze autoverzekering wordt aangeboden door De Kilometerverzekering. Lees nu wat een kilometer-autoverzekering is, wat het verschil is met een ”gewone autoverzekering” en of het voordeliger is om te betalen per kilometer…

Betalen voor de gereden kilometers

De premie van een autoverzekering is deels gebaseerd op het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Hoe meer kilometer je rijdt, hoe hoger de premie. Hoe minder kilometer je rijdt, hoe lager de premie.

Je betaalt bij De Kilometerverzekering alleen voor de gereden kilometers. Je geeft bij het afsluiten van de autoverzekering aan hoeveel kilometer je verwacht te gaan rijden. Hierop wordt de (voorlopige) premie gebaseerd.

 De autoverzekeraar maakt na 12 maanden een verrekening. Heb je minder gereden dan je hebt opgegeven krijg je premie terug, heb je meer gereden moet je bijbetalen.

Ga je opeens meer kilometers rijden?

Wanneer je opeens meer kilometers gaan rijden, geef dit dan direct aan. Je kunt de premie hierop laten aanpassen. Je voorkomt dat je aan het einde van het jaar veel moet bijtalen.

Wat is het verschil met een ”gewone autoverzekering”

De premie van een ”gewone autoverzekering” is ook deels gebaseerd op het aantal te rijden kilometers. Je valt bij deze verzekeraars alleen in een bepaalde categorie, bijvoorbeeld minder dan  12.000km, tussen de 12.000 en 15.000km of boven de 25.000km.

Je moet bij het afsluiten van een ”gewone autoverzekering” aangeven hoeveel kilometer je ongeveer per jaar gaat rijden. Na 12 maanden vindt er alleen geen verrekening plaats.

Pas bij schade kijkt de verzekeraar of de gereden kilometers ongeveer ongeveer overeenkomen met wat is opgegeven bij het afsluiten van de autoverzekering. Wanneer dit niet het geval is, kan de premie eventueel worden verhoogd.

Is een autoverzekering per kilometer goedkoper?

Het klikt misschien leuk om te betalen per kilometer, maar andere verzekeraars kunnen ook voordelig zijn als je weinig kilometers rijdt. Maak daarom altijd een vergelijking tussen meerdere autoverzekeringen.

Vergelijk autoverzekeringen

Betaal niet te veel voor een autoverzekering. Vergelijk premies en sluit de goedkoopste af:

<div id="kz" class="hwidget"><script src="https://code.komparu.com/w/RYDog/cZ49Q"></script></div>