Gefinancierde auto verzekeren: waar op letten?

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost van Herpen

Datum: 18-9-2019 | Leestijd: 5 minuten

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost van Herpen

Weet veel van autoverzekeringen
Datum: 18-9-2019 | Leestijd: 5 minuten

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost

Weet veel van autoverzekeringen
Datum: 18-9-2019
Leestijd: 5 min.

Gefinancierde auto verzekeren: waar op letten?

Geschreven op: 18 september 2019

Je hebt een auto nodig voor het werk, maar hebt geen spaargeld. Je sluit daarom een persoonlijke lening af om een auto te kopen.

Je zet de auto op naam en bent dan officieel eigenaar van de auto. Je bent daardoor – net als alle andere autobezitters – verplicht om een autoverzekering af te sluiten, wegenbelasting te betalen en de auto te laten keuren. Verder moet de lening natuurlijk worden terugbetaald.

Ik ben Joost van Lastenvrij en ik vertel alles over het verzekeren van een auto die betaald is met geleend geld…

De WA verzekering

Als je je auto koopt met een persoonlijke lening dan ben jij doorgaans direct eigenaar. Je bent dus volledig verantwoordelijk voor de auto.

Je moet de auto minimaal WA verzekeren, want dit is wettelijk verplicht. Je moet deze autoverzekering afsluiten vanaf het moment dat de auto is overgeschreven.

De WA verzekering dekt de schade die jij met jouw auto toebrengt aan anderen. Deze autoverzekering biedt geen dekking voor schade aan de eigen auto.

De eventuele schade aan de eigen auto kan alleen worden verhaald op een tegenpartij die verantwoordelijk is voor de toegebrachte schade.

WA volledig casco (all risk) voor gefinancierde auto

Vaak worden auto’s – die bijvoorbeeld zijn aangekocht met een persoonlijke lening – uitgebreid verzekerd.

Daarom wordt er vaak voor een WA volledig casco verzekering (all risk) gekozen.
De WA volledig casco biedt – naast aansprakelijkheid – een zeer uitgebreide dekking voor schade aan de eigen auto.

Je auto is o.a. verzekerd voor:

Uiteraard is de prijs van deze autoverzekering hoger dan de prijs van een ‘’eenvoudige WA verzekering’’.

Auto total loss, maar wel een lening

Het terugbetalen van een lening is een uitdaging, maar wanneer de auto total loss raakt is dit een persoonlijke ramp.

Total loss betekent dat de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van de auto. Het is daarom financieel gezien niet slim om de auto te repareren. Je hebt daardoor géén auto meer, maar nog wél een lening!

Het is de redenen dat veel mensen een gefinancierde auto uitgebreid verzekeren.

Goedkope autoverzekering is extra belangrijk

Je hebt extra kosten door de lening. Je moet deze lening namelijk terugbetalen mét rente. Verder voel je je misschien genoodzaakt om de meest uitgebreide autoverzekering af te sluiten.

Het is belangrijk dat je je lening kunt blijven terugbetalen. Sluit daarom een goedkope autoverzekering af. De enige manier om een goedkope autoverzekering te vinden is door veel autoverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Op Lastenvrij staan alle autoverzekeringen die we in Nederland hebben. Dit zijn er meer dan 60! We laten precies zien hoe duur deze autoverzekeringen zijn en beiden de mogelijkheid om de polisvoorwaarden te vergelijken.

Je kunt vervolgens zelf een autoverzekering afsluiten bij de verzekeraar. Je betaalt daardoor geen doorlopende provisie aan een tussenpersoon. Ontdek nu wat de goedkoopste autoverzekering is en vergelijk in 30 seconden alle premies.

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar ik verdiep me sinds 2008 al in autoverzekeringen.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond, waar ik leerde over particuliere schadeverzekeringen en (verzekerings)recht. Daarna studeerde ik aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

Ik Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken!

Vragen?

Stel een vraag via Facebook of Linkedin:

Facebook

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen

[foobar id="88208"]

Geschreven door Joost van Herpen & Roel Wonders

Joost van Herpen specialiseert zich sinds 2008 in autoverzekeringen. In 2009 behaalde hij zijn studie Finance Banking & Insurance, WFT-basis en WFT Schade Bedrijven & Particulieren. In 2013 behaalde hij zijn Bachelor of Commerce.

Hij was werkzaam bij de SNS, ABN AMRO, Rabobank, Verhoeven Verzekeringen én de Veldsink Groep (VCN) en kent de verzekeringswereld daarom goed. In 2014 richtte hij Lastenvrij op – een onafhankelijke vergelijkingssite in autoverzekeringen.

Roel Wonders behaalde zijn bachelor in Management, Economie en Recht – met Financiële dienstverlening als afstudeerrichting. Hij is adviseur Duurzaam Wonen, Erkend Hypothecair Planner én adviseur Particuliere Schadeverzekeringen.

Samen werken ze al zo´n 25 jaar in de financiële dienstverlening en schrijven ze op Lastenvrij over financiële producten. We geven echter geen persoonlijk advies via Lastenvrij.

Hulp nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 - 18.00u

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Joost van Herpen en Roel Wonders

Autoverzekeringen vergelijken

Ontdek wat op dit moment de goedkoopste autoverzekeringen zijn. Vergelijk binnen één minuut alle autoverzekeringen sluit deze direct af:

Static Template
[foobar id="88208"]