Autoverzekeringen vergelijken

Sommige vergelijkingssites laten de premies zonder assurantiebelasting zien. De premies die wij laten zien zijn inclusief 21% assurantiebelasting. Hierdoor de autoverzekering bij het afsluiten niet opeens duurder door een bijkomende assurantiebelasting.

Let op! We vergelijken veel verzekeraars, maar niet alle verzekeraars worden standaard getoond. Sommige verzekeraars hebben geen premie voor jouw situatie, bijvoorbeeld omdat ze alleen bestuurder boven de 30 jaar verzekeren óf bepaalde auto’s liever niet verzekeren…

Waarom premies en voorwaarden vergelijken?

Autoverzekeringen worden steeds duurder, waardoor het slim is om regelmatig te vergelijken. Daarnaast zijn er vele aanbieders van autoverzekeringen in Nederland.

Het zou gek zijn om zomaar een verzekeraar te kiezen en daar een autoverzekering af te sluiten, zonder eerst te vergelijken.

Hierboven zijn de premies én voorwaarden van alle vooraanstaande verzekeraars te vergelijken. Je ziet binnen een minuut welke autoverzekering de laagste premie óf beste voorwaarden heeft.

Vele autoverzekeraars

In Nederland zijn vele autoverzekeraars actief. Deze hebben allemaal verschillende premies én polisvoorwaarden. De enige manier om een goede én betaalbare autoverzekering af te sluiten is door eerst een goede vergelijking te maken.

Actuele premies

Verzekeraars veranderen hun premies continu, omdat ze met elkaar willen concurreren. Zo kan een verzekeraar vandaag goedkoop zijn, maar over zes maanden een relatief dure autoverzekering aanbieden. Vergelijk daarom regelmatig alle actuele premies met elkaar.

Aanbiedingen claimen

Verzekeraars die hun klantenbestand willen uitbreiden ”stunten wel eens met de premies”. Voor een bepaalde periode verlagen ze de premies, waardoor er veel nieuwe autoverzekeringen worden afgesloten.

Je kunt hier alleen van profiteren als je regelmatig even de actuele premies checkt.

Kwaliteit van autoverzekeringen 

Je vergelijkt autoverzekeringen niet alleen voor de prijs, maar ook voor de polisvoorwaarden. Door te vergelijken kun je zien welke autoverzekering de beste polisvoorwaarden aanbiedt.

Welke autoverzekering heeft bijvoorbeeld een laag eigen risico, vrijheid voor het kiezen van een reparateur of een ruime dekking voor accessoires?

Autoverzekeringen van vele Nederlandse autoverzekeraars

We vergelijken de premies en voorwaarden van ongeveer 20 vooraanstaande verzekeraars. Het zijn direct writers, zoals Centraal Beheer en NowGo én traditionele verzekeraars als Aegon en Delta Lloyd.

Je kunt in de vergelijker binnen één minuut bijvoorbeeld zien of ASR een lagere premie heeft dan de ABN AMRO. Of je kijkt bijvoorbeeld of OHRA betere voorwaarden heeft dan FBTO.

Doordat we zoveel verzekeraars vergelijken kunnen we de goedkoopste autoverzekeringen van Nederland aanbieden.

Waarom autoverzekeringen vergelijken op Lastenvrij?

We zijn deze vergelijkingssite niet begonnen omdat we zoveel van verzekeringen houden, maar omdat we vinden dat autoverzekeringen te duur zijn geworden.

We geloven dat dit komt omdat er te veel bedrijven aan verzekeringen verdienen. We denken dat als we alle tussenschakels uitschakelen, de premies van autoverzekeringen uiteindelijk voor iedereen zullen dalen.

Géén verzekeraar of tussenpersoon

Lastenvrij is géén eigendom van een verzekeraar én we zijn géén tussenpersoon. We laten via onze vergelijker zien welke autoverzekeringen goed en voordelig zijn. Je sluit deze vervolgens zelf bij de verzekeraar af.

Géén doorlopende provisies

We nemen géén doorlopende provisie aan, zoals andere vergelijkingssites wel doen. We zijn namelijk géén tussenpersoon.

De meeste vergelijkingssites zijn in handen van tussenpersonen. Wanneer je een autoverzekering afsluit via een tussenpersoon betaal je zo’n 20% van de premie aan de tussenpersoon, iedere maand opnieuw.

Daarnaast verdienen tussenpersonen meer, als jouw autoverzekering duurder is. Ze ontvangen namelijk een percentage van de premie. 

Hierdoor worden autoverzekeringen duurder. Wanneer we allemaal stoppen met het betalen van doorlopende provisie, zullen de premies uiteindelijk dalen.

Jij hebt de macht

Wanneer je een autoverzekering afsluiten via een tussenpersoon, dan kan deze je sturen naar een bepaalde verzekeraar. Misschien heeft de tussenpersoon een goede verstandhouding met deze verzekeraar óf ontvangt die extra provisie.

Op Lastenvrij heb jij de macht. Je kunt namelijk zelf vergelijken en sluit de verzekering vervolgens rechtstreeks bij de verzekeraar af, zonder tussenschakel.

Completere vergelijking

Je kunt op Lastenvrij zelf een completere vergelijking maken, dan veel tussenpersonen kunnen. Deze tussenpersonen verdienen aan doorlopende provisies, maar niet iedere verzekeraar (zogenaamde direct writer) wil nog samenwerken met een tussenpersoon. Daarom vergelijken tussenpersonen vaak alleen verzekeraar die nog doorlopende provisies uitkeren.

In onze vergelijker staan autoverzekeringen van verzekeraars die doorlopende provisies uitkeren én van verzekeraars die géén doorlopende provisies uitkeren. Wij nemen nooit doorlopende provisies aan en ontvangen slechts een éénmalige vergoeding per afsloten autoverzekering.

Geen servicekosten

Steeds meer verzekeraars bieden hun verzekeringen aan zonder tussenpersoon. Omdat tussenpersonen willen blijven verdienen, hebben ze een serviceabonnement bedacht.

Waar veel tussenpersonen voorheen gratis schades verhaalde en wijzigingen doorvoerde, willen ze hier nu geld voor. Daarom bieden ze serviceabonnementen aan. Dit betekent dat je maandelijks een bedrag betaald, voor als je service nodig hebt.

Het kan veel makkelijker en goedkoper. Je vergelijkt autoverzekeringen via Lastenvrij en sluit deze rechtstreeks bij de verzekeraar af. Wanneer je service nodig hebt, vraag je deze rechtstreeks bij de verzekeraar.