Leuke, sportieve én betaalbare auto’s voor beginners…

Geschreven op: 10 november 2017

Je hebt misschien net een rijbewijs gehaald en wilt een auto gaan kopen. Je bent op zoek naar een sportieve en vooral betaalbare beginnersauto.

Slim, want autorijden is duur.

Je wilt daarom een auto die voordelig is qua wegenbelasting, goedkoop te verzekeren is én zuinig rijdt.

Ik verdiep me sinds 2008 in autoverzekeringen en weet precies welke auto’s een lagere verzekeringspremie hebben én voordelig zijn qua wegenbelasting.

Hieronder staan 8 leuke, sportieve én betaalbare beginnersauto’s, die te koop zijn voor minder dan 5.000 euro…

Volkswagen Polo

De Volkswagen Polo is een populaire beginnersauto’s, die sinds 1975 te koop is. In 2010 werd de auto uitgeroepen tot World Car of the Year. Deze Volkswagen is compact én sportief.

Doordat de auto compact is, is deze voordeliger in Wegenbelasting. Daarnaast is een lichtere auto voordeliger om te verzekeren.

Vooral als beginnende bestuurder is het belangrijk om naar de kosten te kijken. Autorijden is duur en de kosten lopen snel op.

Wanneer je je auto tegen diefstal wil verzekeren, kan de premie iets hoger worden. De Polo is namelijk één van de meest gestolen auto’s. Verzekeraars verhogen daarom de verzekeringspremie voor deze auto, omdat ze meer risico lopen.

Voor 5.000 euro koop je een Polo uit 2010 met een kilometerstand van ongeveer 200.000.

Renault Twingo

De Renault Twingo wordt sinds 1992 geproduceerd. Het is een kleinere stadsauto, die vooral populair is bij vrouwen

In 2007 is de tweede generatie verschenen, die verkrijgbaar is in vele verschillende uitvoeringen. In 2014 verscheen de derde generatie.

Beginnende bestuurders kiezen regelmatig voor deze auto, omdat die door het gewicht voordelig is in wegenbelasting. Daarnaast is de auto goedkoop te verzekeren.

Je hebt voor 5.000 euro een Twingo uit 2012 met ongeveer 100.000 kilometer op de teller.

Toyota Aygo

De Toyota Aygo is een Japanse auto, die sinds 2005 te koop is. Japanse auto’ staan bekend om hun betrouwbaarheid, waardoor de onderhoudskosten waarschijnlijk mee zullen vallen.

Aygo staat voor i-go (ik ga) en staat voor vrijheid.

De Aygo is een échte stadsauto met een gewicht van ongeveer 800 kilogram. Het zorgt niet alleen voor een lage wegenbelasting, maar ook voor een betaalbare autoverzekering.

Daarnaast is de auto ook nog eens heel zuinig, waardoor de maandelijkse kosten om de auto te rijden meevallen.

Voor 5.000 euro koop je een Aygo uit 2013 die ongeveer 100.000 kilometer gereden heeft.

Het is waarschijnlijk één van de slimste auto’s om te kopen als beginner. Je de aanschafprijs is niet heel hoog, de wegenbelasting is laag, de autoverzekering is goedkoop én de auto rijdt zuinig.

Ford KA

Het is één van de populairste auto’s voor vrouwen én voor beginners: de Ford KA!

Het is een hele leuke, hippe en betaalbare auto. Zelfs de eerste generatie – die sinds 1996 verkocht wordt – is nog steeds heel leuk.

De Ford KA is technisch gezien eenvoudig, waardoor er minder stuk kan gaan. Je hebt hierdoor hopelijk minder onderhoudskosten.

Omdat de auto licht is, is deze voordelig te verzekeren. Ook de wegenbelasting is relatief laag.

In 2003 werd de Ford StreetKa geïntroduceerd. Dit is een sportieve uitvoering met een cabriokap, die vooral leuk is voor een warme zomerdag.

Je kunt voor 5.000 euro een hele leuke Ford Ka kopen, die slechts 70.000 heeft gereden!

Fiat Punto

Fiat wordt steeds sportiever, mede dankzij de Fiat Grande Punto en de Punto EVO. 

De Fiat Grande Punto is het nieuwe model van de Fiat Punto, die sinds 1993 te koop is. De Grande Punto is sinds 2005 te koop en is een heel stuk sportiever dan de voorgangers. 

De auto weegt ongeveer 1.000 kilogram, waardoor deze nog steeds betaalbaar is in wegenbelasting. Daarnaast is de auto voordelig te verzekeren

Je koopt voor 2.000 euro een Grande Punto uit 2006 met een kilometerstand van onder de 200.000 kilometer. 

In 2009 is de Grande Punto opgevolgd door de Punto EVO, een zuinigere auto die voordeliger is om te rijden. Dit is écht een hele mooie beginnersauto, vooral de witte uitvoering is cool!

Je koopt voor 5.000 euro een sportieve Punto EVO uit 2011 met een kilometerstand van minder dan 150.000 kilometer.

Fiat 500

De Fiat Grande Punto en Punt EVO zijn auto’s voor mannen en vrouwen. De Fiat 500 is daarentegen écht een vrouwenauto, die vooral te herkennen is aan de ronde vormen.

Het model is ontstaan in 1957, maar vernieuwd in 2007. De Italiaanse auto werd meteen een succes. De Fiat 500 werd zelfs uitgeroepen tot Car of the Year van 2008!

De Fiat 500 heeft een ledig gewicht van zo’n 800 kilogram, waardoor die goedkoop is in wegenbelasting.

Door het lichte gewicht is de WA autoverzekering ook voordelig. Wanneer je de auto wilt verzekeren tegen diefstal, dan kan de premie iets hoger worden. De Fiat 500 is namelijk populair onder dieven.

De Fiat 500 richt zich ook op de veiligheid van de bestuurder en de inzittenden. Het is de eerste auto in zijn klasse die de hoogste score behaalde bij de EuroNCAP, een crashtest voor auto’s.

Voor 5.000 euro koop je een leuke Fiat 500 uit 2011 met slechts 100.000 kilometer op de teller.

Volkswagen Golf

De Volkswagen Golf is de best verkochte auto van Volkswagen. De auto is te koop sinds 1974. In 2007 werd de 25 miljoenste Volkswagen Golf geproduceerd!

De auto populair onder jongeren. De auto is sportief en luxe, vooral de GTI-uitvoering.

De Golf weegt wel iets zwaarder dan andere auto’s uit dit overzicht, waardoor de auto iets duurder is in wegenbelasting.

Omdat het gewicht van de auto voor een deel de premie van de autoverzekering bepaalt, is WA verzekering ook iets duurder.

Wanneer je de Volkswagen Golf wilt verzekeren tegen diefstal (WA beperkt casco of WA Volledig casco), dan zou de premie een stuk hoger kunnen zijn. De Volkswagen Golf is één van de populairste auto’s onder dieven, waardoor de verzekeraar meer risico loopt.

Het is daarom belangrijk om een goede vergelijking te maken vóór je de auto koopt. Je weet dan precies hoeveel je moet gaan betalen voor de autoverzekering,

Je kunt voor 5.000 euro bijvoorbeeld een Volkswagen Golf uit 2008 kopen met ongeveer 150.000 kilometer op de teller.

Volkswagen Up!

De Volkswagen Up! is misschien wel de beste keuze voor beginners. Je kunt bijna niet goedkoper autorijden.

De Up! is sinds 2011 te koop en weegt ongeveer 900 kilogram. Hierdoor is de wegenbelasting laag en de autoverzekering goedkoop. Daarnaast is de auto ook nog eens heel zuinig. De auto rijdt zuiniger dan 1 op 20!

De stadsauto is klein, maar nog steeds heel sportief. De auto is minimalistisch, maar heeft alles wat je nodig hebt. De Up! is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder de eco-Up!, de e-Up! en de Up! GTI.

Je koopt voor 5.000 euro een vrij nieuwe Up! uit 2012 met ongeveer 100.000 kilometer op de teller.

De Volkswagen AG-Groep produceerde ook de Skoda Citigo en de Seat Mii, die enorm veel op de Volkswagen Up! lijken. Deze drie auto’s moeten de concurrentie aangaan met de Citroen C1, de Peugeot 107 en de Toyota Aygo.

Peugeot 2016

De Peugeot 206 is een populaire Franse auto. De auto werd voor het eerst verkocht in 1998 en uitgegroeid tot de beste verkochte Franse auto ooit!

De auto is populair bij beginnende bestuurders, omdat deze betaalbaar en tijdloos is. De auto weegt tussen de 910 en 1125 kilogram. Je betaalt daardoor weinig wegenbelasting en kunt de auto voordelig verzekeren.

In 2001 werd er een cabriolet geïntroduceerd, met een hardtop. Deze is extra sportief en leuk voor in de zomer. 

Voor 5.000 euro koop de Peugeot 206 cabrio met een kilometerstand van ongeveer 100.000 kilometer. Voor veel minder dan 5.000 euro koop je een leuke, oudere 206. 

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost van Herpen, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar ik verdiep me sinds 2008 al in autoverzekeringen.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond, waar ik leerde over particuliere schadeverzekeringen en (verzekerings)recht. Daarna studeerde ik aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

Ik heb Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice…

Facebook  Whatsapp

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen