De Vereende gaat de premies in mei 2018 opnieuw verhogen…

Geschreven op: 23 maart 2018

De Vereende, voorheen Rialto, is geen verzekeraar waar je heen gaat voor een goedkope autoverzekering.

Je kunt hier terecht als je nergens anders meer een verzekering kunt afsluiten, bijvoorbeeld omdat je een strafblad hebt óf omdat je vorige autoverzekering is beëindigd wegens wanbetaling.

De autoverzekering van De Vereende is véél duurder dan een ”normale autoverzekering”. Ondanks dat, moet De Vereende de premies per mei 2018 verhogen om verdere verliezen te voorkomen…

Verhoging in januari 2018

Het is niet de eerste premieverhoging van De Vereende. In januari 2018 werden de premies ook al verhoogd.

Door de tegenvallende schadecijfers moeten de premies opnieuw worden verhoogd.

Doorlopende provisie verlagen

Op een autoverzekering van De Vereende zit ook doorlopende provisie voor de tussenpersoon. Hierdoor worden de autoverzekeringen nog duurder.

Zo krijgt een tussenpersoon iedere maand zo’n 10 tot 20% provisie.

Tussenpersonen kunnen de provisie verlagen

Omdat de premie van de autoverzekering nóg hoger wordt, gaan tussenpersonen nog meer verdienen. Daarom heeft De Vereende aangegeven dat tussenpersonen de provisie van hun autoverzekering zelf kunnen verlagen.

Wij van Lastenvrij vinden dit een goede ontwikkeling. We zijn tegen een doorlopende provisie op verzekeringen. Zeker wanneer mensen niet kunnen kiezen voor een provisievrije verzekering én als de premie al extreem hoog is.

We vinden dat deze premie dan niet nog een keer moet worden verhoogd met een maandelijkse provisie voor een tussenpersoon.

Wanneer een WA autoverzekering van De Vereende 400 euro per maand zou kosten, dan ontvangt de tussenpersoon daar ongeveer 60 euro per maand van. Dit is meer dan de totale premie van een gemiddelde autoverzekering!

Nieuwe waarborgsom van 268 euro

Iedereen die een autoverzekering afsluit bij De Vereende moet een waarborgsom betalen. Dit is een soort borg. Je moet deze borg betalen vóór het ingaan van de verzekering.

De Vereende gebruikt deze borg bijvoorbeeld als je de premie niet betaalt. Je krijgt deze waarborgsom terug als de autoverzekering beeindigd wordt.

Meestal vraagt De Vereende een waarborgsom van zo’n 175 euro. Vanaf mei 2018 wordt deze waarborgsom standaard 268 euro. Voor mensen die al een autoverzekering bij De Vereende hebben veranderd er niets aan de waarborgsom.

Verlies van 4 miljoen euro

Volgens De Vereende zal het verlies voor 2017 uitkomen op ongeveer 4 miljoen euro.

Door de premie in mei 2018 te verhogen, hoopt de verzekeraar weer een positief resultaat te behalen.

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar verdiep me sinds 2008 al in autoverzekeringen.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond en studeerde aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

In 2015 heb ik Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Ik bied algemene informatie en geef géén advies.

Vragen?

Stel een vraag via Facebook of Linkedin:

Facebook