De Vereende gaat de premies in mei 2018 opnieuw verhogen…

Geschreven door: Joost van Herpen, oprichter Lastenvrij.nl

23 maart 2018

De Vereende, voorheen Rialto, is geen verzekeraar waar je heen gaat voor een goedkope autoverzekering. Je kunt hier terecht als je nergens anders meer een verzekering kunt afsluiten, bijvoorbeeld omdat je een strafblad hebt óf omdat je vorige autoverzekering is beëindigd wegens wanbetaling.

De autoverzekering van De Vereende is véél duurder dan een ”normale autoverzekering”. Ondanks dat, moet De Vereende de premies per mei 2018 verhogen om verdere verliezen te voorkomen…

Verhoging in januari 2018

Het is niet de eerste premieverhoging van De Vereende. In januari 2018 werden de premies ook al verhoogd. Door de tegenvallende schadecijfers moeten de premies opnieuw worden verhoogd.

Doorlopende provisie verlagen

Op een autoverzekering van De Vereende zit ook doorlopende provisie voor de tussenpersoon. Hierdoor worden de autoverzekeringen nog duurder. Zo krijgt een tussenpersoon iedere maand zo’n 10 – 20% provisie.

Omdat de premie van de autoverzekering nóg hoger wordt, gaan tussenpersonen nog meer verdienen. Daarom heeft De Vereende aangegeven dat tussenpersonen de provisie van hun autoverzekering zelf kunnen verlagen.

Wij van Lastenvrij vinden dit een goede ontwikkeling. We zijn tegen een doorlopende provisie op verzekeringen. Zeker wanneer mensen niet kunnen kiezen voor een provisievrije verzekering én als de premie al extreem hoog is. We vinden dat deze premie dan niet nog een keer moet worden verhoogd met een maandelijkse provisie voor een tussenpersoon.

Wanneer een WA autoverzekering van De Vereende 400 euro per maand zou kosten, dan ontvangt de tussenpersoon daar ongeveer 60 euro per maand van. Dit is meer dan de totale premie van een gemiddelde autoverzekering!

Nieuwe waarborgsom van 268 euro

Iedereen die een autoverzekering afsluit bij De Vereende moet een waarborgsom betalen. Dit is een soort borg. Je moet deze borg betalen vóór het ingaan van de verzekering. De Vereende gebruikt deze borg bijvoorbeeld als je de premie niet betaalt. Je krijgt deze waarborgsom terug als de autoverzekering beeindigd wordt.

Meestal vraagt De Vereende een waarborgsom van zo’n 175 euro. Vanaf mei 2018 wordt deze waarborgsom standaard 268 euro. Voor mensen die al een autoverzekering bij De Vereende hebben veranderd er niets aan de waarborgsom.

Verlies van 4 miljoen

Volgens De Vereende zal het verlies voor 2017 uitkomen op ongeveer 4 miljoen euro. Door de premie in mei 2018 te verhogen, hoopt de verzekeraar weer een positief resultaat te behalen.

“We vinden dat deze premie dan niet nog een keer moet worden verhoogd met een maandelijkse provisie voor een tussenpersoon.” –  Joost van Lastenvrij.nl

Vergelijk autoverzekeringen

Ontdek nu welke autoverzekeringen op dit moment voordelig zijn. Maak nu een premievergelijking:

Meer nieuws

leuke auto’s voor vrouwen

Leuke auto's voor vrouwen...Geschreven door: Joost van Herpen, oprichter Lastenvrij.nl 18 juni 2018Je bent aan het zoeken naar een leuke, tweedehandse óf nieuwe auto. Je wilt wel een échte vrouwenauto en bent op zoek naar inspiratie. Hieronder staan 5 populaire...

Jongeren weten weinig van autoverzekeringen

Jongeren weten weinig van autoverzekeringen...Geschreven door: Joost van Herpen, oprichter Lastenvrij.nl 15 juni 2018Veel beginnend bestuurders tussen de 18 en 24 jaar weten niet wat de financiële gevolgen zijn van een schadeclaim. Dit is onderzocht door de retail...

Autoverzekering met weinig kilometers

Autoverzekering met weinig kilometers...Geschreven door: Joost van Herpen, oprichter Lastenvrij.nl 1 juni 2018Het is iets goedkoper, een autoverzekering met weinig kilometers. Wanneer je een autoverzekering gaat afsluiten, moet je opgeven hoeveel kilometers je per...