De Vereende gaat de premies in mei 2018 opnieuw verhogen…

De Vereende, voorheen Rialto, is geen verzekeraar waar je heen gaat voor een goedkope autoverzekering.

Je kunt hier terecht als je nergens anders meer een verzekering kunt afsluiten, bijvoorbeeld omdat je een strafblad hebt óf omdat je vorige autoverzekering is beëindigd wegens wanbetaling.

De autoverzekering van De Vereende is véél duurder dan een ”normale autoverzekering”. Ondanks dat, moet De Vereende de premies per mei 2018 verhogen om verdere verliezen te voorkomen…

Verhoging in januari 2018

Het is niet de eerste premieverhoging van De Vereende. In januari 2018 werden de premies ook al verhoogd. Door de tegenvallende schadecijfers moeten de premies opnieuw worden verhoogd.

Doorlopende provisie verlagen

Op een autoverzekering van De Vereende zit ook doorlopende provisie voor de tussenpersoon. Hierdoor worden de autoverzekeringen nog duurder. Zo krijgt een tussenpersoon iedere maand zo’n 10 tot 20% provisie.

Omdat de premie van de autoverzekering nóg hoger wordt, gaan tussenpersonen nog meer verdienen. Daarom heeft De Vereende aangegeven dat tussenpersonen de provisie van hun autoverzekering zelf kunnen verlagen.

Wij van Lastenvrij vinden dit een goede ontwikkeling. We zijn tegen een doorlopende provisie op verzekeringen. Zeker wanneer mensen niet kunnen kiezen voor een provisievrije verzekering én als de premie al extreem hoog is. We vinden dat deze premie dan niet nog een keer moet worden verhoogd met een maandelijkse provisie voor een tussenpersoon.

Wanneer een WA autoverzekering van De Vereende 400 euro per maand zou kosten, dan ontvangt de tussenpersoon daar ongeveer 60 euro per maand van. Dit is meer dan de totale premie van een gemiddelde autoverzekering!

Nieuwe waarborgsom van 268 euro

Iedereen die een autoverzekering afsluit bij De Vereende moet een waarborgsom betalen. Dit is een soort borg. Je moet deze borg betalen vóór het ingaan van de verzekering.

De Vereende gebruikt deze borg bijvoorbeeld als je de premie niet betaalt. Je krijgt deze waarborgsom terug als de autoverzekering beeindigd wordt.

Meestal vraagt De Vereende een waarborgsom van zo’n 175 euro. Vanaf mei 2018 wordt deze waarborgsom standaard 268 euro. Voor mensen die al een autoverzekering bij De Vereende hebben veranderd er niets aan de waarborgsom.

Verlies van 4 miljoen euro

Volgens De Vereende zal het verlies voor 2017 uitkomen op ongeveer 4 miljoen euro. Door de premie in mei 2018 te verhogen, hoopt de verzekeraar weer een positief resultaat te behalen.

FAQ over autoverzekeringen

Hieronder staan veelgestelde vragen over autoverzekeringen…

Ik kan mijn auto nergens verzekeren, wat nu?

Je wordt overal afgewezen en kunt dus geen normale autoverzekering afsluiten, wat doe je dan?

Naar het antwoord

Autoverzekering afsluiten met strafblad, kan dat?

Je hebt een strafblad en wilt een autoverzekering afsluiten, is dat mogelijk?

Naar het antwoord

Negatieve schadevrije jaren, hoe kom je er vanaf?

Je hebt een negatief aantal schadevrije jaren, ook wel een malusregistratie genoemd. Hoe kom je van deze malusregistratie af?

Naar het antwoord

Je hebt misschien een andere vraag over autoverzekeringen. We hebben een antwoord op alle veelgestelde vragen:

Geschreven door Joost van Herpen

Geschreven door Joost van Herpen

Ik heb in 2009 de opleiding Bank- en Verzekeringswezen in 's-Hertogenbosch afgerond en ben werkzaam geweest bij de SNS Bank, Rabobank en ABN AMRO bank.

Ik was tussen 2008 en 2013 autoverzekering specialist bij een vergelijkingssite en werkte tussen 2013 en 2016 voor een serviceprovider in verzekeringen.

In 2015 heb ik Lastenvrij opgericht om verzekeringen voor iedereen goedkoper te maken.

Vergelijk autoverzekeringen

Check de premies en voorwaarden van vele autoverzekeringen en vergelijk deze met elkaar. Sluit vervolgens een goede en betaalbare autoverzekering af…

De hoogte van verkeersboetes in Nederland in 2018

De hoogte van verkeersboetes in Nederland in 2018... Geschreven door: Joost van Herpen, oprichter Lastenvrij.nl 24 december 2017 De kosten voor het rijden van een auto bestaat voor sommigen uit wegenbelasting, brandstof, reparatie en onderhoud en natuurlijk de...

Dure, exclusieve auto verzekeren: waar op letten?

Dure, exclusieve auto verzekeren: waar op letten? Je hebt een dure, exclusieve auto gekocht en wilt deze verzekeren. Het rijden van een exclusieve auto is voor veel mensen een droom. Je bent waarschijnlijk trots op deze nieuwe auto en wilt deze goed verzekeren. De...