Goedkoopste hypotheek van Nederland 
met een rente v.a. 1,47%…

Ontdek nu wat de goedkoopste hypotheek is. Op Lastenvrij staat een complete overzicht met alle actuele hypotheekrentes.

Je ziet precies welke hypotheekverstrekkers de laagste rentetatieven aanbiedt.  Check bijvoorbeeld wat de laagste rente van de Rabobank, de ABN AMRO bank, Obvion en BijBouw is. De goedkoopste hypotheek heeft een variabele rente van minder dan 1,5%!

Je kunt een koopsom en hypotheeksom kiezen en zien wat dit met het rentepercentage doet. Je kunt daarnaast zien wat de rentestanden zijn voor de verschillende hypotheekvormen.

”Wij willen voor iedereen een lage hypotheekrente”

Waarom een hypotheek via Lastenvrij?

Lastenvrij is anders dan andere vergelijkingssite. Wij zijn géén tussenpersoon, verzekeraar, bank of geldverstrekker.

Je kunt via ons geen hypotheek afsluiten. Daarnaast geven we geen advies over hypotheken. Je kunt bij ons wel zien wat de voordeligste hypotheken zijn!

Je gaat vervolgens naar de bank of geldvertrekker toe om eventueel advies te vragen én de hypotheek af te sluiten.

Alle hypotheekverstrekkers in Nederland

In Nederland zijn vele hypotheekaanbieders actief. Deze aanbieders hebben allemaal verschillende rentestanden en voorwaarden.

Je kunt deze rentes eenvoudig terugvinden in ons overzicht met actuele rentestanden.

Je bent waarschijnlijk benieuwd wie al deze geldverstrekkers zijn. Daarom hebben we hieronder een overzicht staan van de grootste geldverstrekkers van Nederland. Je kunt daarnaast naar een overzicht gaan met alle geldverstrekkers.

  • ABN AMRO
  • ASR
  • Achmea
  • Aegon
  • Argenta
  • Florius
  • ING
  • Nationale Nederlanden
  • Obvion
  • Rabobank
Alle hypotheekverstrekkers

Wat zijn de goedkoopste Nederlandse hypotheekverstrekkers?

De Nederlandse hypotheekverstrekkers voeren een enorme concurrentiestrijd met elkaar. Hierdoor wordt de hypotheekrente lager. Iedere aanbieder wil namelijk de voordeligste hypotheek aanbieden.

Over het algemeen behoren de hypotheken ABN AMRO, Obvion, BLG Wonen, MoneYou, ING, SNS, Hypotrust en NIBC Direct tot dé voordeligste van ons land.

Omdat de rentes continu veranderen kan er nu een andere aanbieder voordeliger zijn. Bekijk daarom de actuele rentestanden om erachter te komen welke rentes het allerlaagste zijn…

Hypotheken: de basis in 3 stappen

1

Wat is een hypotheek?

Bijna niemand kan zomaar een huis kopen zonder eerst een lening af te sluiten. Een lening die voor een huis wordt afgesloten noemen we een hypotheek.

Je kunt deze hypotheek afsluiten bij een bank of andere geldverstrekkers. Je betaalt voor het lenen van geld rente. Op deze manier kan de geldverstrekkers verdienen aan het uitlenen van geld.

Daarnaast wil de bank zekerheid dat het geleende geld wordt terugbetaald. Je kunt daarom niet eindeloos lenen. Hoeveel je kunt lenen is mede afhankelijk van je inkomen.

Wanneer je een lening hebt gekregen, wil de bank het huis hebben als onderpand. Dat betekent dat de bank je huis kan verkopen wanneer je de rente niet meer betaalt.

2

Welke soorten hypotheken
zijn er?

Het sinds 2013 alleen nog mogelijk om te profiteren van hypotheekrente aftrek bij het afsluiten van een annuïteiten- en lineaire hypotheek.

Het is nu niet meer mogelijk om een oudere hypotheekvorm mét recht op hypotheekrenteaftrek af te sluiten. 

Daarom zijn de annuïteiten- en lineaire hypotheek op dit moment de twee populairste hypotheekvormen. Het aanbod van hypotheken wordt hierdoor een stuk overzichtelijker.

Hieronder staan alle hypotheekvormen. Klik op de hypotheekvorm om hier alles over te lezen…

Annuïteitenhypotheek

De Annuïteitenhypotheek is populaire hypotheekvorm voor starten.

Het maandbedrag is iedere maand hetzelfde. Hierdoor veranderd de verdeling tussen rente en aflossing gedurende de looptijd. Je betaalt op het begin meer rente en minder aflossing en gaat daarna minder rente en meer aflossing betalen.

Lineaire hypotheek

De lineaire hypotheek heeft op het begin hogere maandlasten. Deze maand lasten dalen gedurende de looptijd.

Je betaalt bij een lineaire hypotheek iedere maand hetzelfde bedrag aan aflossing. Omdat de schuld steeds kleiner wordt door de aflossing, betaal je steeds minder rente. Hierdoor wordt het maandbedrag steeds lager.

Aflossingsvrije hypotheek

Voor 2013 was de aflossingsvrije hypotheek enorm populair. Het is een hypotheekvorm waarbij je alleen rente betaald. Je profiteert vervolgens maximaal van de hypotheekrente aftrek, waardoor het de goedkoopste hypotheekvorm is.

 

Levenhypotheek

De levenhypotheek is gekoppeld aan een kapitaalverzekering. Je maandelijkse lasten bestaan uit rente en een premie.

Uiteindelijk wordt de schuld deels of helemaal afgelost met de uitkering van de levensverzekering.

Spaarhypotheek

De spaarhypotheek is een vorm waarbij er maandelijks geld op een spaarrekening wordt gezet. De rente die dit oplevert wordt gebruikt om de hypotheekrente te betalen.

Het spaargeld wordt op een fiscaal aantrekkelijke manier gespaard. Op de einddatum van de hypotheek komt het bedrag vrij en kan de hypotheek worden afgelost.

Hybride hypotheek

We noemen deze hypotheekvorm ook wel een spaar- of beleggingshypotheek.

Het is een combinatie van een levenhypotheek en een spaarhypotheek.

Beleggingshypotheek

De beleggingshypotheek is een hypotheekvorm waarbij er maandelijkse rente wordt betaald.

Darnaast wordt er iedere maand óf eenmalig een bedrag opzij gezet. Hiermee wordt belegd in aandelen.

Uiteindelijk wordt de hypotheek (mogelijk) afgelost met het belegde geld.

1

Wat is Hypotheekrenteaftrek?

Hypotheekrenteaftrek is een Nederlands belastingvoordeel, die het mogelijk maakt om de betaalde rente af te trekken van het belastbaar inkomen. Je betaalt hierdoor uiteindelijk minder belasting.

De Nederlandse overheid heeft hypotheekrenteaftrek ingevoerd om woningbezit te stimuleren. De uiteindelijke maandlasten worden hierdoor lager, waardoor mensen makkelijker een woning kunnen kopen.