Goedkoopste inboedelverzekering afsluiten?
Vergelijk en verzeker direct…

Je inboedelverzekering kan goedkoper. Vergelijk dé goedkoopste inboedelverzekeringen met elkaar en sluit deze rechtstreeks bij de verzekeraar af. Je hebt al een inboedelverzekering vanaf €4,25 per maand!

Lastenvrij is géén verzekeraar of tussenpersoon. Je betaalt hierdoor géén doorlopende provisie van zo’n 20% per maand. Wij laten zien welke inboedelverzekeringen de laagste premie hebben. Je kunt deze vervolgens zelf afsluiten bij de verzekeraar.

Alle inboedelverzekeringen zijn binnen één minuut te vergelijken. Je kunt de premies én polisvoorwaarden met elkaar vergelijken. Daarna is de verzekering online af te sluiten.

Maak nu een vergelijking en sluit een verzekering af:

”We maken inboedelverzekeringen
voor alle Nederlanders goedkoper”

Inboedelverzekering afsluiten?
Vergelijk premies & voorwaarden

Waarom een inboedelverzekering afsluiten via Lastenvrij.nl?

Lastenvrij is een nieuwe vergelijkingssite, die niet in handen is van een verzekeraar of tussenpersoon.

Wij vergelijken alleen en laten zien welke inboedelverzekeringen de laagste premie hebben. Je kunt de goedkoopste inboedelverzekeringen vervolgens rechtstreeks bij de verzekeraar afsluiten. Je betaalt hierdoor géén doorlopende provisie, zoals bij vrijwel alle andere vergelijkingssites.

Wanneer we allemaal stoppen met het betalen van doorlopende provisie, worden verzekeringen voor iedereen goedkoper.

Alle inboedelverzekeraars
in een complete vergelijker

Wij vergelijken de inboedelverzekeringen van vele verzekeraars.

Omdat wij geen tussenpersoon zijn, vergelijken wij ook de inboedelverzekeringen van zogenaamde direct writers. Deze verzekeraars hoeven geen doorlopende provisies te betalen aan tussenpersonen en zijn daarom vaak een stuk voordeliger.

Hiernaast staan de inboedelverzekeraars die wij vergelijken.

 • ABN AMRO
 • Aegon
 • Centraal Beheer Achmea
 • Ditzo
 • FBTO
 • Hema
 • Inshared
 • Klaverblad Verzekeringen
 • Nationale Nederlanden
 • NowGo
 • Reaal
 • Verzekeruzelf
Alle autoverzekeraars

Vergelijk premies & voorwaarden

Je vult slechts een aantal gegevens in, zoals de postcode, de gezinssamenstelling en het type woning. Vervolgens wordt zichtbaar wat de goedkoopste inboedelverzekeringen zien. Je ziet welke verzekeraars de laagste premie aanbieden en welke dekkingen er zijn. Je kunt kiezen tussen uitgebreid, extra uitgebreid óf allrisk.

Daarnaast is zichtbaar hoe hoog het eigen risico is én of de verzekeraar eenmalige poliskosten in rekening brengt. Je kunt de polisvoorwaarden van meerdere verzekeraars met elkaar vergelijken. Klik op ”vergelijk” bij maximaal 3 verzekeraars om de polisvoorwaarden naast elkaar te zetten.

Wanneer je een inboedelverzekering hebt gevonden, kun je deze rechtstreeks bij de verzekeraar afsluiten. Je betaalt géén doorlopende provisie en hebt niet te maken met een onhandige tussenschakel, zoals een tussenpersoon…

Goedkoopste inboedelverzekeringen
van Nederland

Jaarlijks onderzoekt Moneyview welke inboedelverzekeringen het voordeligste zijn. Daarbij vergelijken ze zo’n 60 verschillende inboedelverzekeringen.

De inboedelverzekeringen worden beoordeeld op prijs én kwaliteit. De beste en goedkoopste inboedelverzekeringen ontvangen 5 sterren.

In 2016 waren de inboedelverzekeringen van Aegon, Klaverblad én Verzekeruzelf het goedkoopste. Deze inboedelverzekeringen zijn allemaal te vergelijken op Lastenvrij!

Aegon

Aegon heeft met haar Inboedel Basis inboedelverzekering 5 sterren gekregen voor de prijs.

Klaverblad

Klaverblad ontving 5 sterren voor de aantrekkelijke prijs van de Inboedel Budget verzekering.

Verzekeruzelf

De inboedelverzekering van Verzekeruzelf is ook goedkoop volgens het onderzoek en heeft ook 5 sterren gekregen.

 

Inboedelverzekering afsluiten:
waar moet je op letten?

1

Welke soorten
Inboedelverzekeringen
zijn er?

We kennen 3 soorten dekkingen van een inboedelverzekering: Uitgebreid, extra uitgebreid en allrisk. Sommige verzekeraars hebben andere namen voor deze dekkingen.

De meest eenvoudige is de dekking uitgebreid. De extra uitgebreide dekking biedt een iets uitgebreidere dekking. De meeste complete dekking is de allrisk dekking.

Hieronder staat per dekking welke schade ze verzekeren…

Uitgebreid

Brand, bliksem, rook, lekkage, ontploffing
Sneeuw, vorst, storm, neerslag
Uitvallen van koelkasten en vriezers

Extra uitgebreid

Brand, bliksem, rook, lekkage, ontploffing
Sneeuw, vorst, storm, neerslag
Uitvallen van koelkasten en vriezers
Inbraak, diefstal, plundering, vandalisme
Overige gebeurtenissen als omvallende bomen

Allrisk

Brand, bliksem, rook, lekkage, ontploffing
Sneeuw, vorst, storm, neerslag
Uitvallen van koelkasten en vriezers
Inbraak, diefstal, plundering, vandalisme
Overige gebeurtenissen als omvallende bomen
Alles is verzekerd (excl. uitsluitingen, opzet en roekeloosheid)

1

Welke
uitbreidingen
zijn er?

Je kunt deze inboedelverzekeringen verder uitbreiden met een aantal aanvullende dekkingen. Deze uitbreidingen zorgen voor een ruimere dekking én dus nog meer zekerheid.

Hieronder staan 4 veelvoorkomende uitbreidingen, die bij een inboedelverzekering zijn af te sluiten:

Buitenhuisdekking

De meeste inboedelverzekeringen zijn uit te breiden met een buitenhuisdekking. Het betekent dat spullen zoals een laptop, een fototoestel of een instrument buiten het huis ook verzekerd zijn.

Huurdersbelang

Je inboedelverzekering is uit te breiden met dekking voor huurdersbelang.

Wanneer je een huis hebt gehuurd en bijvoorbeeld een mooie keuken of luxe badkamer hebt aangebracht, dan ben je eigenaar van deze keuken en badkamer. We noemen dit huurdersbelang.

Deze keuken en badkamer zit vast in de woning en zijn normaal gesproken verzekerd onder de opstalverzekering. Omdat je geen opstalverzekering hebt, kun je deze verzekeren met een inboedelverzekering met huurdersbelang.

Extra kostbaarheden

Kostbaarheden als audiovisuele apparatuur en sieraden zijn meestal tot een standaard bedrag verzekerd.

Je kunt er vaak voor kiezen om deze standaard bedragen te verhogen. De meeste verzekeraars hebben een module ‘’extra kostbaarheden’’.

Mobiele apparatuur

Verzekeraars bieden vaak geen of een matige dekking voor mobiele apparatuur, zoals een telefoon.

Je kunt de inboedelverzekering uitbreiden met een mobiele apparatuur dekking. Vaak zijn deze maar tot een maximum bedrag verzekerd. Je kunt dit maximum verhogen door deze uitbreiding af te sluiten.

1

Wat is uitgesloten
op een
inboedelverzekering?

De allrisk inboedelverzekering geeft aan dat ”alles verzekerd is”, maar sommige schades zijn nooit verzekerd op de inboedelverzekering.

Dat is schade door aardbevingen, overstromingen, constructiefouten, slecht onderhoud, schade die geleidelijk is ontstaan en schade door dieren.

Daarnaast is schade die expres is veroorzaakt of is ontstaan door onverantwoord gedrag nooit verzekerd. Net als schade die ontstaat in een huis waar criminele activiteiten plaatsvinden…