Goedkoopste inboedelverzekeringen vergelijken?
Vergelijk & sluit de allergoedkoopste af…

Je inboedelverzekering kan goedkoper. Vergelijk dé goedkoopste inboedelverzekeringen met elkaar en sluit deze rechtstreeks bij de verzekeraar af.

Je betaalt geen provisie en dat is te zien aan de lage premie.

Alle inboedelverzekeringen zijn binnen 1 minuut te vergelijken en vervolgens gemakkelijk online af te sluiten. Start nu met vergelijken:

Duizenden mensen bespaarde al op hun inboedelverzekering

Waarom een inboedelverzekering afsluiten via Lastenvrij?
Wij vergelijken alleen!

Gewoon een goedkope inboedelverzekering afsluiten, zonder provisie te betalen? Wij zijn Lastenvrij, een nieuw soort vergelijkingssite. We zijn anders dan alle andere vergelijkingssites omdat we alleen vergelijken.

Je kunt de goedkoopste verzekeringen vinden op Lastenvrij en deze zelf rechtstreeks bij de verzekeraar aanvragen. Je betaalt geen doorlopende provisies meer en wij ontvangen slechts een eenmalige vergoeding van de verzekeraar.

Veel verzekeraars die wij vergelijken werken zonder tussenpersonen en hoeven daarom geen hoge provisies te betalen. Daarom zijn deze verzekeraar zo goedkoop.

Start nu met het vergelijken van inboedelverzekeringen en ontdek hoe goedkoop wij zijn:

Inboedelverzekeringen vergelijken
Premie & polisvoorwaarden

Na het invullen van een aantal gegevens, waaronder de postcode, de gezinssamenstelling en het type woning worden de goedkoopste inboedelverzekeringen zichtbaar. Je ziet welke verzekeraars de laagste premie aanbieden en om welke dekking het gaat (uitgebreid, extra uitgebreide of allrisk).

Daarnaast is zichtbaar hoe hoog het eigen risico is en of de verzekeraar eenmalige kosten in rekening brengt voor het opmaken van de polis.

Je kunt daarnaast de polisvoorwaarden vergelijken door bij 3 verzekeraars ”vergelijk” aan te vinken en vervolgens bovenaan op ”vergelijk” te klikken.

Na het vinden van een goede en goedkope inboedelverzekering is deze rechtstreeks bij de verzekeraar aan te vragen. Je betaalt geen provisie en hebt niet te maken met onhandige tussenschakels, zoals een tussenpersoon.

Goedkoopste inboedelverzekering van Nederland
Volgens onderzoek MoneyView

MoneyView heeft in 2016 weer onderzocht wat de voordeligste inboedelverzekeringen zijn. MoneyView heeft hierbij de zo’n 60 inboedelverzekeringen vergelijken.

De inboedelverzekeringen met een lage prijs ontvingen 5 sterren. De goedkoopste inboedelverzekeringen bieden allemaal een extra uitgebreide inboedelverzekering aan.

Volgens het onderzoek zijn deze inboedelverzekeraars goedkoop:

Aegon

Aegon heeft met haar Inboedel Basis inboedelverzekering 5 sterren gekregen voor de prijs.

Klaverblad

Klaverblad heeft ook 5 sterren ontvangen voor de aantrekkelijke prijs van de Inboedel Budget inboedelverzekering.

Verzekeruzelf

De inboedelverzekering van Verzekeruzelf is ook goedkoop volgens het onderzoek en heeft ook 5 sterren gekregen.

Welke inboedelverzekeraars vergelijken wij?
Aegon, Reaal, Zelf en meer…

Wij vergelijken de inboedelverzekeringen van vele verzekeraars.

Omdat wij geen tussenpersoon zijn, vergelijken wij ook de inboedelverzekeringen van zogenaamde direct writers. Deze verzekeraars hoeven geen doorlopende provisies te betalen aan tussenpersonen en zijn daarom vaak een stuk voordeliger.

Hiernaast staan de verzekeraars die wij vergelijken.

ABN AMRO Aegon Inshared HEMA Nationale Nederlanden Zelf Reaal

Welke soorten inboedelverzekeringen zijn er?
Dekkingen op een rij

We kennen 3 soorten dekkingen van een inboedelverzekering: Uitgebreid, extra uitgebreid en allrisk. Sommige verzekeraars hebben andere namen voor deze dekkingen.

De meest eenvoudige is de dekking uitgebreid. De extra uitgebreide dekking biedt een iets uitgebreidere dekking. De meeste complete dekking is de allrisk dekking.

Hieronder staat per dekking welke schade ze verzekeren:

Uitgebreid

Brand, bliksem, rook, lekkage, ontploffing
Sneeuw, vorst, storm, neerslag
Uitvallen van koelkasten en vriezers
Inbraak, diefstal, plundering, vandalisme
Overige gebeurtenissen als omvallende bomen
Alles is verzekerd (excl. uitsluitingen, opzet en roekeloosheid)

Extra uitgebreid

Brand, bliksem, rook, lekkage, ontploffing
Sneeuw, vorst, storm, neerslag
Uitvallen van koelkasten en vriezers
Inbraak, diefstal, plundering, vandalisme
Overige gebeurtenissen als omvallende bomen
Alles is verzekerd (excl. uitsluitingen, opzet en roekeloosheid)

Allrisk

Brand, bliksem, rook, lekkage, ontploffing
Sneeuw, vorst, storm, neerslag
Uitvallen van koelkasten en vriezers
Inbraak, diefstal, plundering, vandalisme
Overige gebeurtenissen als omvallende bomen
Alles is verzekerd (excl. uitsluitingen, opzet en roekeloosheid)

Wat is nooit verzekerd op een inboedelverzekering?

De allrisk inboedelverzekering heeft een uitgebreide dekking. Sommige dingen zijn nooit verzekerd op een inboedelverzekering.

Dat is schade door aardbevingen, overstromingen, constructiefouten, slecht onderhoud, schade die geleidelijk is ontstaan en schade door dieren.

Daarnaast is schade die expres is veroorzaakt of schade die ontstaan is door onverantwoord gedrag nooit verzekerd. Net als schade die ontstaat in een huis waar criminele of strafbare activiteiten plaatsvinden.

Welke uitbreidingen zijn er?

Je kunt naast een ”basis inboedelverzekering” een aantal uitbreidingen afsluiten. Hieronder staan de uitbreidingen van een inboedelverzekering:

Buitenhuisdekking

De meeste inboedelverzekeringen zijn uit te breiden met een buitenhuisdekking. Het betekent dat spullen zoals een laptop, een fototoestel of een instrument buiten het huis ook verzekerd zijn.

Extra kostbaarheden

Kostbaarheden als audiovisuele apparatuur en sieraden zijn meestal tot een standaard bedrag verzekerd. Je kunt er meestal voor kiezen om deze standaard bedragen te verhogen. De meeste verzekeraars hebben een module ‘’extra kostbaarheden’’.

Huurdersbelang

Je inboedelverzekering is uit te breiden met dekking voor huurdersbelang.

Wanneer jij een huis hebt gehuurd en bijvoorbeeld een mooie keuken of luxe badkamer hebt aangebracht aan de woning, dan ben jij eigenaar van deze keuken en badkamer. We noemen dit huurdersbelang.

Deze keuken en badkamer zit vast in de woning en zijn normaal gesproken verzekerd onder de opstalverzekering. Omdat jij geen opstalverzekering hebt, kun je deze verzekeren met een inboedelverzekering met huurdersbelang.

Mobiele apparatuur

Verzekeraars bieden vaak geen of een matige dekking voor mobiele apparatuur, zoals een telefoon.

Je kunt de inboedelverzekering uitbreiden met een mobiele apparatuur dekking. De meeste verzekeraars bieden een maximum bedrag voor telefoons. Je hebt met de aanvulling mobiele apparatuur een hoger verzekerd bedrag.

Je kunt er ook voor kiezen om de buitenhuisdekking toe te voegen aan de inboedelverzekering. Je telefoon is dan overal verzekerd.