Vergelijk de goedkoopste inboedelverzekeringen van Nederland…

Je inboedelverzekering kan goedkoper in 2024.

Lastenvrij is een onafhankelijke vergelijkingssite. Vergelijk nu alle premies en voorwaarden en zet deze in een duidelijk overzicht.

Ontdek in 30 seconden wat de beste en voordeligste inboedelverzekering is en sluit deze direct af. Start nu met vergelijken:

Vergelijk de inboedelverzekeringen van de volgende verzekeraars

Onafhankelijke verzekeringsexperts

Joost van Herpen behaalde in 2009 zijn studie Finance Banking & Insurance, WFT-basis en WFT Schade Bedrijven & Particulieren. Daar leerde hij over bankproducten en verzekeringen, zoals bijvoorbeeld autoverzekeringen, inboedelverzekeringen, opstalverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen. In 2013 behaalde hij zijn Bachelor of Commerce aan de Avans Hogeschool.

Hij was werkzaam bij de SNS, ABN AMRO, Rabobank, Verhoeven Verzekeringen én de Veldsink Groep (VCN) en kent de verzekeringswereld daarom goed. In 2014 richtte hij Lastenvrij op – een onafhankelijke vergelijkingssite in verzekeringen.

Roel Wonders behaalde zijn bachelor in Management, Economie en Recht – met Financiële dienstverlening als afstudeerrichting. Hij is adviseur Duurzaam Wonen, Erkend Hypothecair Planner én adviseur Particuliere Schadeverzekeringen. Hij weet daarom veel van inboedelverzekeringen.

Samen werken ze al zo´n 25 jaar in de financiële dienstverlening en schrijven ze op Lastenvrij over financiële producten. We geven echter geen persoonlijk advies via Lastenvrij.

Joost van Herpen Roel Wonders over inboedelverzekeringen

Joost van Herpen en Roel Wonders | Weten veel van inboedelverzekeringen

Goedkoopste inboedelverzekering: april 2024

We vergelijken elke maand inboedelverzekeringen om erachter te komen welke het voordeligste zijn.

In april 2024 is de goedkoopste inboedelverzekering van A.S.R. met een premie van €3,18 per maand. Gevolgd door Aegon met een premie van €4,36 per maand en FBTO met een premie van €4,96 per maand.

Andere voordelige inboedelverzekeringen zijn van Nationale Nederlanden en Centraal Beheer. 

Verzekeraar Per maand
A.S.R. €3,18
Aegon €4,36
FBTO €4,96
Nationale Nederlanden €5,87
Centraal Beheer €6,34

De inboedelverzekeringen zijn vergeleken voor een koopwoning van een alleenstaande met postcode 5653 AZ in Eindhoven. Daarbij zijn inboedelverzekeringen met een eigen risico van 500 euro vergeleken  zonder aanvullende dekkingen.

Let bij het vergelijken van inboedelverzekeringen niet alleen op de prijs, maar ook op de dekking en voorwaarden.

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering verzekert de inboedel tegen schade. We boedelen met inboedel de spullen in huis. Voorbeelden van deze spullen zijn kleding, schoenen, bankstellen, stoelen, laptops, televisie, gordijnen, kunst, antiek, sieraden, verzamelingen en gereedschap.

Je verzekert deze spullen tegen schade, bijvoorbeeld door waterschade als gevolg van een lekkage, door brand- en rookschade, door schade door diefstal of vandalisme of door schade door omvallende bomen.

Is een inboedelverzekering verplicht (of verstandig)?

Je bent als huis- of appartementseigenaren niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten, maar het kan natuurlijk wel verstandig zijn. Je inboedel kan namelijk zomaar tienduizenden euro’s waard zijn.

Redenen om een inboedelverzekering af te sluiten

Inboedelverzekeraars

Inboedelverzekeraars

Vergelijk de premies en voorwaarden van inboedelverzekeringen van vele verzekeraars.

We vergelijken de premies van bekende, traditionele verzekeraars als Avéro Achmea, ASR, Aegon, Nationale Nederlanden en Klaverblad. Daarnaast vergelijken we de inboedelverzekeringen van direct writers, zoals Centraal Beheer, FBTO, Univé en OHRA.

Start nu met vergelijken:

 

Welke soorten inboedelverzekeringen zijn er?

Inboedelverzekeraars bieden verschillende dekkingen aan. Hieronder staat alles over deze dekkingen:

Standaarddekking

De meeste inboedelverzekeraars bieden een standaard inboedelverzekering aan. De standaard inboedelverzekering verzekert jouw inboedel doorgaans tegen:

Brandschade

Jouw inboedelverzekeraar zou bijvoorbeeld brandschade kunnen vergoeden aan jouw meubels, gordijnen, televisie, laptop en schilderijen.

Waterschade

De inboedelverzekering biedt doorgaans dekking tegen (acuut ontstane) waterschade. De verzekeraar kan bijvoorbeeld schade aan (losse) vloerbedekking, meubels en elektronica vergoeden door een gesprongen.

Schade door inbraak en diefstal

Je kunt bijvoorbeeld verzekerd zijn wanneer er wordt ingebroken in jouw huis en spullen worden weggehaald of vernield. Denk daarbij aan een laptop, een camera, een televisie, zilver servies, lijfsieraden of geld.

Stormschade

De verzekeraar kan bijvoorbeeld dekking bieden voor schade aan spullen in en rondom het huis door storm. Denk daarbij aan schade aan tuinmeubels, buiten hangende kleding, tuinverlichting en tuingereedschap.

Deze schade kan bijvoorbeeld ontstaan door harde windstoten of regen en sneeuw. Verder kan de inboedelverzekering bijvoorbeeld schade vergoeden als er een boom op jouw woning valt en de inboedel beschadigd raakt.

Uitvallen van koelkasten en vriezers

Wanneer de stroom uitvalt – en jouw koelkast en vriezer vallen uit –  dan kan het zijn dat jouw inboedelverzekering de bedorven inhoud van de koelkast of vriezer vergoedt.

Allrisk inboedelverzekering

De allrisk inboedelverzekering biedt een uitgebreidere dekking, omdat deze dekking biedt tegen ”alle risico’s”:

Schade door ''alle'' gebeurtenissen

De allrisk inboedelverzekering biedt een uitgebreide dekking dan de standaard inboedelverzekering, omdat deze dekking biedt tegen ‘’alle risico’s tenzij deze zijn uitgesloten.

In tegenstelling tot de standaard inboedelverzekering, kan de allrisk inboedelverzekering ook schade door jouw eigen schuld vergoeden. Jouw televisie kan bijvoorbeeld verzekerd zijn wanneer jij deze laat vallen tijdens het verplaatsen. De verzekering kan ook dekking bieden als je op jouw bril gaat zitten of een glas rode wijn over jouw witte bankstel laat vallen.

Voorbeelden van schades die vaak zijn uitgesloten zijn schades die jij bewust veroorzaakt, schade door huisdieren en schade door slijtage en veroudering.

Je kunt bij sommige inboedelverzekeraars kiezen tussen een standaard- of allrisk inboedelverzekering. Bij andere verzekeraars is het alleen mogelijk om een standaard inboedelverzekering af te sluiten en deze vervolgens uit te breiden met een allrisk module. De inboedelverzekering wordt dus op een andere manier samengesteld, maar het komt op hetzelfde neer.

Aanvullende inboedelverzekeringen

Deze verzekering is vervolgens eventueel uit te breiden met aanvullende dekkingen.

Welke aanvullende dekkingen er worden aangeboden, verschilt per verzekeraar. De standaard- en aanvullende verzekeringen van verzekeraars verschillen ook van elkaar, waardoor het belangrijk is om deze goed met elkaar te vergelijken.

hieronder staan de aanvullende dekkingen die vaak aan een standaard inboedelverzekering zijn toe te voegen:

Mobiele apparatuurverzekering

Veel inboedelverzekeringen hebben een standaard dekking voor mobiele elektronica, zoals smartphones, tablets, laptops en smartwatches. Vaak is deze mobiele elektronica alleen verzekerd tegen bijvoorbeeld brandschade, waterschade en stormschade.

De standaard inboedelverzekering biedt meestal geen dekking tegen val- en stootschade of diefstal buitenshuis.

De allrisk inboedelverzekeringen – dus de meest uitgebreide inboedelverzekering – biedt vaak ook geen dekking tegen deze schades. Je kunt val- en stootschade aan mobiele apparatuur bij de meeste verzekeraars wel meeverzekeren via een aanvullende module.

Je hebt bij sommige verzekeraars een extra eigen risico bij val en stootschade, bijvoorbeeld van 50 euro of 250 euro.

Verzekeraars vergoeden vaak ook maximale bedragen, bijvoorbeeld tot 2.500 euro, 5.000 euro of tot 7.500 euro per schade gebeurtenis. Bij sommige verzekeraars zijn deze maximale bedragen ook weer te verhogen tegen betaling van meer premie.

De maximale vergoedingen kunnen ook weer verschillen per schadegeval. Vaak geldt er een maximale vergoeding bij brandschade en (een nog lagere maximale vergoeding) bij schade door inbraak en diefstal (in grote steden).

De dekking van mobiele apparatuur verschilt ook als het gaat om de dagwaarde en nieuwwaarde. Sommige verzekeraars vergoeden alleen de dagwaarde (of vervangingswaarde), dus de werkelijke waarde van jouw mobiele apparatuur.

Die waarde daalt bijvoorbeeld ieder jaar met 25%. Andere verzekeraars vergoeden de nieuwwaarde (als de spullen nog meer dan 40% van de nieuwwaarde waard zijn). Hoelang de nieuwwaarde wordt vergoed, verschilt weer per verzekeraar.

Daarnaast dekken sommige verzekeraars mobiele elektronica alleen in Nederland, terwijl andere een wereldwijde dekking bieden.

Omdat schade aan mobiele elektronica een veelvoorkomende schade is – en verzekeraars heel verschillende voorwaarden hebben – is het extra belangrijk om de premies en voorwaarden te vergelijken.

Glasverzekering

Sommige inboedelverzekeraars bieden geen standaard glasdekking aan. Je kunt dan een aanvullende glasverzekering toevoegen aan de inboedelverzekering. Deze biedt meestal dekking tegen schade aan bijvoorbeeld ramen, ramen in deuren, spiegel en glazen meubels, zoals vitrinekasten.

Kostbaarheden op de inboedelverzekering

Je kunt kostbaarheden op een inboedelverzekering verzekeren. Voorbeelden van kostbaarheden zijn sieraden, edelmetalen, antiek kunstwerken, camera-apparatuur, verzamelingen en muziekinstrumenten.

Deze kostbaarheden zijn vaak standaard verzekerd op een inboedelverzekering. Verzekeraars kunnen verschillende standaard bedragen bedragen hebben, waarvoor deze spullen maximaal verzekerd zijn.

Zo kan een inboedelverzekering bijvoorbeeld een maximale vergoeding bieden van €10.000 voor audioapparatuur en computerapparatuur, €7.500 voor antiek, kunst, muziekinstrumenten en verzamelen en €5.000 voor sieraden. Je hebt vaak de mogelijkheid om deze bedragen te verhogen in ruil voor een hogere premie. Je betaalt dan dus iets meer premie, maar hebt een betere dekking.

Wanneer de verhoogde bedragen nog steeds onvoldoende zijn – en jouw kostbaarheden dus een hogere waarde hebben dan de maximale dekking – dan is het mogelijk om een aparte kostbaarhedenverzekering af te sluiten.

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering verzekert de inboedel – dus jouw spullen – in en rondom het huis. Veel van deze spullen, zoals kleding, schoenen, laptops, smartphones, speakers, sieraden en muziekinstrumenten, worden echter ook buitenshuis gebruikt.

Je kunt deze spullen buitenhuis verliezen of beschadigen. Daarnaast kunnen deze spullen buiten de deur gestolen worden. Niet alle inboedelverzekeraars bieden een standaarddekking voor schade aan spullen die zich buiten de woning bevinden.

Je kunt hiervoor vaak een aanvullende Buitenhuisdekking afsluiten. De buitenhuisdekking zorgt ervoor dat de spullen óók buitenshuis verzekerd zijn, bijvoorbeeld op straat, op school, op het werk, tijdens het reizen en in openbare ruimtes.

Omdat inboedelverzekeraars verschillende voorwaarden hebben is het belangrijk om deze te vergelijken. De voorwaarden kunnen qua dekkingsgebied en maximale bedragen. Sommige verzekeraars bieden bijvoorbeeld een maximale buitenhuisdekking voor schade aan smartphones van €500 of €1.000.

Lees meer over de buitenhuisdekking

Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie

Je kunt bij veel inboedelverzekeraars de hoogte van het eigen risico zelf kiezen. Het eigen risico is het deel van de schade die jij zelf moet betalen.

Wanneer de schade aan jouw inboedel bijvoorbeeld 1.000 euro is, en jouw eigen risico is 250 euro, dan ontvang jij maar 750 euro van de verzekeraar.

De hoogte van het eigen risico bepaalt de premie van de inboedelverzekering. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie, maar ook hoe meer jij dus zelf moet betalen bij een eventuele schade.

Je kunt bij verschillende verzekeraars voor verschillende eigen risico’s kiezen.

Sommige verzekeraars bieden alleen de mogelijkheid om te kiezen tussen 0 euro of 100 euro eigen risico. Andere verzekeraars bieden de mogelijkheid om te kiezen tussen 0 euro, 150 euro of 300 euro eigen risico. Weer andere verzekeraars bieden de mogelijkheid om te kiezen tussen 0 euro, 250 euro, 500 euro of zelfs 1.000 euro eigen risico.

Bij sommige verzekeraar kan het kiezen van het maximale eigen risico zorgen voor een korting van meer dan 40% in vergelijking met een eigen risico van 0 euro. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat jij dan ook een groter deel van een eventuele schade voor eigen rekening moet nemen.

Garantie tegen onderverzekering

Onderverzekering betekent dat jouw inboedel een hogere waarde heeft, dan waartegen deze verzekerd is. Wanneer er op de verzekeringspolis bijvoorbeeld een verzekerde waarde van 20.000 euro staat, maar jouw inboedel is eigenlijk 30.000 euro waard, dan is jouw inboedel onderverzekerd. De verzekerde waarde is namelijk 10.000 euro te laag.

Wanneer jij onderverzekerd bent en er ontstaat schade, dan kan de verzekeraar minder uitkeren. De schade-uitkering kan dan proportioneel worden verminderd door middel van de zogenaamde ‘’onderverzekeringsclausule’’. Je krijgt dan dus maar een deel van de schade vergoedt.

Steeds meer verzekeraars bieden echter een garantie tegen onderverzekering aan. Wanneer de verzekerde waarde dan te laag is, wordt er bij schade toch gewoon een volledige schadevergoeding gegeven.
Je kunt tijdens het vergelijken van inboedelverzekeringen bij ‘’’dekkingen’’, achter ‘’verzekerd bedrag’’ zien of er garantie tegen inboedelverzekering wordt gegeven door een verzekeraar.

Uitsluitingen: wat is niet verzekerd?

Sommige gebeurtenissen zijn niet te verzekeren op een inboedelverzekering, ook niet met aanvullende inboedelverzekeringen.

Hieronder staan voorbeelden van standaarduitsluitingen – dus dingen die meestal niet verzekerd zijn:

 • Schade die jij zelf bewust veroorzaakt
 • Schade door eigen huisdieren wordt vaak uitgesloten
 • Schade door natuurrampen, zoals aardbevingen en overstromingen (molest)
 • Schade door terrorisme of een oorlog (molest)
 • Schade door slijtage of veroudering

Inboedelverzekeringen vergelijken in 5 stappen

Vergelijk inboedelverzekeringen makkelijk en snel. Je vergelijkt in 5 simpele stappen:

Stap 1: Gegevens invullen

Je hebt wat gegevens nodig om inboedelverzekeringen met elkaar te kunnen vergelijken.

Houd de volgende gegevens bij de hand:

Postcode en huisnummer

Je moet de postcode en het huisnummer weten om inboedelverzekeringen te vergelijken. We halen hiermee automatisch de straatnaam op.

Waar jouw huis precies staat is belangrijk voor de vergelijking, omdat inboedelverzekeraars alle postcodes hebben ingedeeld in risicoklassen. Deze risicoklassen lopen van 1 tot 4. Risicoklasse 1 is het laagste risico op inbraak en 4 het hoogste risico op inbraak. Wanneer jouw woning in risicoklasse 1 valt, dan is jouw inboedelverzekering voordeliger dan wanneer deze in risicoklasse 4 valt.

Om een goede vergelijking te kunnen maken, moeten we dus weten in welke risicoklasse jouw woning valt. Dit komen we te weten via jouw postcode en huisnummer.

Vaak vallen woningen in slechtere wijken, in grotere steden in een hogere risicoklasse.

Gekochte of gehuurde woning

Je moet vervolgens aangeven of het een koopwoning of huurwoning is.

Dit heeft te maken met eigenaars- en huurdersbelang. Daarnaast nemen veel inboedelverzekeraars aan dat er in gekochte woningen duurdere spullen aanwezig zijn dan in gehuurde woningen.

wanneer er meer duurdere spullen in de woning zijn, dan loopt de verzekeraar meer risico. Wanneer een verzekeraar meer risico loopt, dan wordt de premie hoger. Of het een koopwoning of huurwoning is kan bepalen hoe duur de inboedelverzekering wordt.

Goed om te weten: Je kunt voor een koopwoning inboedelverzekeringen vergelijken, maar hebt ook meteen de mogelijkheid om een opstalverzekering te vergelijken.

Gezinssamenstelling

Je moet vervolgens aangeven wat jouw gezinssamenstelling is, dus wie er onderdeel zijn van jouw huishouden. 

De gezinssamenstelling – en vooral de grootte van het gezin – heeft invloed op de prijs van een inboedelverzekering. Daarom moet deze worden oipgegeven om alle inboedelverzekeringen te kunnen vergelijken.

Voor grotere gezinnen is een inboedelverzekering vaak duurder. Grotere gezinnen hebben meer spullen. Daarnaast neemt de kans op ongelukken toe, bijvoorbeeld omdat er meer personen zijn die spullen kunnen omstoten.

Je kunt op Lastenvrij inboedelverzekeringen én aansprakelijkheidsverzekeringen tegelijk verzekeren. Voor de aansprakelijkheidsverzekering (AVP) is de gezinssamenstelling ook heel belangrijk.

Wanneer het gezin uit meerdere mensen bestaat, neemt de kans om aansprakelijk te worden gesteld voor ongelukken toe – zeker wanneer het gezin ook uit veel kinderen bestaat.

Stap 2: Inboedelverzekering samenstellen

Je stelt vervolgens de dekking van jouw inboedelverzekering samen. Je kunt aanvullende dekkingen toevoegen, maar bijvoorbeeld ook de aansprakelijkheidsverzekering toevoegen.

Je kunt de dekking van de inboedelverzekering op de volgende manier samenstellen:

Allrisk

Wil jij een inboedelverzekeringen met een allrisk dekking vergelijken? Vink allrisk dekking dan aan. 

De allrisk dekking biedt doorgaans ook dekking als jij zelf schade veroorzaakt aan jouw spullen, bijvoorbeeld door iets te laten vallen of om te stoten.

Wanneer je alleen inboedelverzekeringen met een standaarddekking wilt vergelijken, vink ‘’allrisk dekking’’ dan niet aan.

Aansprakelijkheid

Je kunt vervolgens kiezen om aansprakelijkheidsverzekeringen mee te nemen in de vergelijking. Selecteer ”aansprakelijkheid” om deze dekking ook te tonen in het vergelijkingsoverzicht.

De Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren  (AVP) biedt dekking voor als jij of jouw gezinsleden aansprakelijk worden gesteld voor het veroorzaken van schade aan spullen of personen (letsel).

Je kunt op Lastenvrij de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen dus tegelijk vergelijken.

Glasdekking

Geef vervolgens aan of je inboedelverzekeringen met glasdekking wilt vergelijken. Je kunt daarmee alle ruiten in huis verzekeren tegen schade. Denk daarbij ook aan glazen (binnen)deuren.

De glasverzekering kan ook dekking bieden voor schade aan glazen douchecabines, glazen deuren en lichtkoepels.

Sommige schades kunnen worden uitgesloten, zoals schade door een open raam. Vergelijk de polisvoorwaarden van alle inboedelverzekeringen goed.

Goed om te weten: Let op dubbele dekkingen. Voor een koophuis wordt vaak een opstalverzekering afgesloten. Deze dekt vaak glasschade. Je voegt bij een huurhuis vaak wel glasdekking toe aan de inboedelverzekering.

Bij appartementen wordt de glasdekking ook vaak bij de inboedelverzekering afgesloten, tenzij de Vereniging van Eigenaren (VvE) glasschade dekt via de opstalverzekering.

Buitenshuisdekking

Je kunt vervolgens aangeven of je inboedelverzekering mét buitenshuisdekking wilt vergelijken.

Een inboedelverzekering met buitenshuisdekking dekt ook schade aan spullen die zich buiten het huis bevinden, maar bijvoorbeeld op school, in de bus of trein of in de sportschool.

Je spullen die vaak mee naar buiten worden genomen zijn dan beter verzekerd. Denk aan een telefoon, laptop, tablet, horloge of camera.

Goed om te weten: Vergelijk de voorwaarden goed. Verzekeraars kunnen een beperktere dekking hebben voor schade aan spullen die buitenhuis ontstaat.  Verzekeraars kunnen de dagwaarde of nieuwwaarde vergoeden.

Daarnaast kunnen ze een hoog eigen risico hebben voor bijvoorbeeld smartphones. Velies van spullen is vaak uitgesloten van dekking. Verder bieden sommige verzekeraars alleen dekking in Nederland en anderen wereldwijd.

Mobiele elektronica

Je geeft tot slot aan of je een inboedelverzekeringen met (uitgebriedere) mobiele elektronica dekking wilt vergelijken.

De inboedelverzekering kan dekking bieden voor mobiele elektronica, zoals smartphones, laptops, tablets en spelcomputers. Door de vele schadeclaims op smartphones, hebben veel inboedelverzekeraars een beperktere of zelfs geen standaarddekking meer voor mobiele elektronica.

Je kunt de standaardinboedelverzekering vaak uitbreiden met de mobiele elektronica dekking. Je hebt dan vaak een uitgebreidere dekking, bijvoorbeeld ook tegen diefstal, vallen en stoten. Vaak biedrt deze verzekering ook dekking voor spullen die zich buitenshuis bevinden.

Stap 3: Woninggegevens

Je hebt jouw postcode en huisnummer opgegeven. Je hebt ook aangegeven of het huis gekocht of gehuurd is.

Je moet nu meer informatie geven over jouw woning. Deze wordt gebruikt om de premie van de inboedelverzekeringen te bepalen.

Type woning

Geef aan in wat voor soort woning je woont. Je hebt de keuze uit een vrijstijgende woning, een grachtenwoning, een hoekwoning, een twee onder één kap, een tussenwoning, een woonboederij en een vila.

Het is belangrijk om te weten voor de vergelijking, omdat het type woning bijvoorbeeld de inbraakgevoeligheid bepaalt. Zo het risico op inbraken vaak groter bij bijvoorbeeld een landelijk gelegen woonboederij dan bij een appartement.

Aantal kamers

Je moet vervolgens aangeven hoeveel kamers er in jouw huis zitten.

Hoe minder kamers, hoe minder spullen en hoe goedkoper de inboedelverzekering dus doorgaans is. Daarom is een inboedelverzekering van een klein appartement voordeliger, dan een inboedelverzekering van een grote vila.

Goed om te weten: Geef bij het vergelijken de woonkamer, alle slaapkamers, alle hobykamers en alle woonkamers op. De badkamer, keuken, gang, hal, garage, schuur, vliering of bergruimte tellen niet mee.

Als de zolder als slaapkamer wordt gebruikt, tel deze dan wel mee.

Waar is het dak van gemaakt

Je moet vervolgens aangeven waar het dak van de woning van gemaakt is. Je kunt kiezen tussen dakpannen, een plat dak / dak van bitumen, dak van leisteen, riet, kunst riet of hout.

Dit bepaalt namelijk de prijs van de inboedelverzekering, omdat een rieten dak bijvoorbeeld eerder in brand vliegt, dan een pannendak. Verder zijn bepaalde daken gevoeliger voor lekkage dan anderen, waardoor de kans groter is dat de inboedelverzekering moet uitkeren bij waterschade.

Waar de verdiepingsvloeren van gemaakt zijn

Je moet nu aangeven waar de verdiepingsvloeren van gemaakt zijn. Je kunt kiezen tussen betonnen- en houten verdiepingsvloeren. Heb jij een woning zonder verdiepingsvloeren, bijvoorbeeld een bungalow of gelijkvloerste woning, kies dan ”geen verdiepingsvloeren”.

Waar een verdiepingsvloer van gemaakt is bepaalt de prijs van de inboedeverzekering. Betonnen verdiepingsvloeren zijn bijvoorbeeld minder brandgevoelig dan houten verdiepingsvloeren. Daarom is het goedkoper is om een inboedelverzekering af te sluiten voor een woning met betonnen verdiepingsvloeren.

Waar zijn de buitenmuren van gemaakt

Voor de buitenmuren geldt hetzelfde als voor de verdiepingsvloeren. Je moet ook opgeven waar de buitenmuren van gemaakt zijn. Je kunt kiezen tussen Baksteen en/of beton of hout.

Wanneer de buitenmuren gemaakt zijn van baksteen en/of beton, dan is de inboedelverzekering voordeliger dan wanneer deze gemaakt zijn van hout. Baksteen en beton heeft is namelijk brandveiliger. De kans dat er een grote brand ontstaat, waarbij de inboedelverzekeraar moet uitkeren.

Stap 4: gegevens over de hoofdkostwinnaar

De laatste stap is het invullen van de gegevens van de hoofdkostwinnaar. De hoofdkostwinnaar is de persoon die het hoogste inkomen heeft.

Geboortedatum

Je moet de geboortedatum van de hoofdkostwinnaar opgeven.

Het netto maandinkomen

Je moet nu aangeven wat het netto maandinkomen van de hoofdkostwinner is.

Je kunt daarbij kiezen uit een aantal inkomensgroepen:

 • Minder dan €1.000
 • €1.001 tot en met €2.000
 • €2.001 tot en met €3.000
 • €3001 tot en met €4.850
 • €4.850 tot en met €7.000
 • Meer dan €7.000

Het netto inkomen van de hoofdkostwinner heeft invloed op de hoogte van de premie. De gedachte is namelijk dat iemand die veel verdient, ook duurdere spullen koopt. De kans dat iemand die minder dan €1.000 per maand verdient, een hele dure inboedel heeft, is natuurlijk kleiner dan bij iemand die meer dan €7.000 netto per maand verdient.

Omdat de inboedelverzekering schade aan deze spullen dekt, betaalt iemand met een lager inkomen vaak minder premie.

Goed om te weten: Verzekeraars bepalen op basis van het netto maandinkomen de verzekerde bedragen. Veel verzekeaars hebben echter ook een standaard garantie tegen onderverzekering. Het is daarom doorgaans geen probleem wanneer je jouw inkomen te laag hebt ingeschat.

Stap 5: premies en voorwaarden vergelijken

Je krijgt nu een compleet overzicht met alle inboedelverzekeringen. Je kunt nu vergelijken op prijs, dekking en voorwaarden, maar ook reviews bekijken.

Je kunt tijdens vergelijken ook filteren. Je kunt bijvoorbeeld de dekking of het maximaal eigen risico aanpassen. Vervolgens wordt het overzicht meteen opnieuw samengesteld op basis van jouw wensen.

Goede en betaalbare inboedelverzekering gevonden? Klik dan op ”kies deze” en sluit de inboedelverzekering af. 

Tot 3 inboedelverzekeringen uitgebreider vergelijken

Je bent misschien aan het twijfelen tussen 2 of 3 inboedelverzekeringen.

Je kunt deze 2 of 3 verzekeraars dan diepgaander vergelijken door ”vergelijk polis” aan te vinken. Deze verzekeraars komen dan bovenin de vergelijker te staan. Je klikt vervolgens op ”vergelijk verzekeringen op dekkingen”.

Je krijgt dan een uitgebreid dekkingsoverzicht. In dit overzicht staat bijvoorbeeld de hoogte van het eigen risico, de maximale dekkingen voor audiovisuele- en computerapparatuur, bijzondere bezittingen en sieraden.

Op deze manier is het dus nog makkelijker vergelijken.

Onafhankelijke vergelijking

Inboedelverzekeringen van veel verzekeraars vergelijken

Gratis vergelijken

Wij hebben geen invloed op de volgorde

Goedkoopste inboedelverzekering als eerste

Vergelijken op prijs & voorwaarden

Gemakkelijk tot 3 verzekeraars uitgebreid vergelijken

Polisscore zichtbaar

Binnen een paar klikken afsluiten

Fiets Joost van Herpen

Over Lastenvrij

Wanneer jouw financiële verplichtingen niet meer als een last voelen, ben jij vrij.

Wij helpen met het verlagen van deze vaste lasten – zoals autoverzekeringen en energie – en zorgen daarmee dus voor meer vrijheid. Vrijheid is de mogelijkheid om eigen keuzes te maken.

We vinden vrijheid het belangrijkste wat er is, maar deze (financiële) vrijheid is de afgelopen jaren onder druk komen te staan. Steeds meer Nederlanders hebben moeite met het betalen van de rekeningen.

Als we allemaal actie ondernemen en onze vaste lasten verlagen, hebben we niet alleen meer persoonlijke vrijheid, maar zijn we als maatschappij ook weerbaar.

Verlaag nu jouw vaste lasten en begin met de inboedelverzekering:

Voordelen

Opgericht in 2014

Opgericht door een specialist in (auto)verzekeringen

Helpt met meer financiële vrijheid

In 30 seconden een compleet overzicht met vele inboedelverzekeringen

Samen met (kennis)partners werken aan de beste vergelijkingssite

Goede, begrijpelijke informatie – in tekst en video

Auto verzekeren voor kind ouders
Verzekeringsplicht auto Joost
Schadeverzekering inzittenden Joost

Kenmerken

Geen eigendom van verzekeraar, tussenpersoon of investeerder

We werken niet alleen samen met verzekeraars, zoals Aegon, Allianz Direct, ABN AMRO, ASR, Centraal Beheer, Ditzo, FBTO, HEMA, Menzis, Nationale Nederlanden, OHRA, ONVZ en Univé. We werken ook samen met aanbieders van vergelijkers en tussenpersonen, zoals de Vergelijkgroep en Roel Wonders.

Ondanks dat we samenwerken met verzekeraars en tussenpersonen, zijn we onafhankelijk. Lastenvrij is niet in handen van een verzekeraar, een tussenpersoon of een investeringsmaatschappij.

Geen bemiddeling

We zijn géén tussenpersoon of verzekeraar en kunnen daardoor de goedkoopste verzekeraars vergelijken. We geven echter géén advies en bemiddelen nooit. De informatie op Lastenvrij is puur informatief. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis van de verzekeraar is leidend.

Bedrijfsgegevens

Lastenvrij
Gounodlaan 43
5653 AZ Eindhoven

Kamer van Koophandel: 62812742

Contactgegevens

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 – 18.00u

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Partners

Alle inboedelverzekeraars in één complete vergelijker

Vergelijk de premies en voorwaarden van inboedelverzekeringen van vele verzekeraars. We vergelijken de premies van bekende, traditionele verzekeraars als Avéro Achmea, ASR, Aegon, Nationale Nederlanden, Klaverblad en Unigarant. Verder vergelijken we de inboedelverzekeringen van direct writers, zoals Centraal Beheer, FBTO, Univé en OHRA.

Bekijk alle inboedelverzekeraars 

Alle autoverzekeraars

Vergelijk premies & voorwaarden

Je vult slechts een aantal gegevens in, zoals de postcode, de gezinssamenstelling en het type woning. Vervolgens wordt zichtbaar wat de goedkoopste inboedelverzekeringen zien. Je ziet welke verzekeraars de laagste premie aanbieden en welke dekkingen er zijn. Je kunt kiezen tussen uitgebreid, extra uitgebreid óf allrisk.

Daarnaast is zichtbaar hoe hoog het eigen risico is én of de verzekeraar eenmalige poliskosten in rekening brengt. Je kunt de polisvoorwaarden van meerdere verzekeraars met elkaar vergelijken. Klik op ”vergelijk” bij maximaal 3 verzekeraars om de polisvoorwaarden naast elkaar te zetten.

Wanneer je een inboedelverzekering hebt gevonden, kun je deze rechtstreeks bij de verzekeraar afsluiten. Je betaalt géén doorlopende provisie en hebt niet te maken met een onhandige tussenschakel, zoals een tussenpersoon…

Goedkoopste inboedelverzekeringen
van Nederland

Jaarlijks onderzoekt Moneyview welke inboedelverzekeringen het voordeligste zijn. Daarbij vergelijken ze zo’n 60 verschillende inboedelverzekeringen.

De inboedelverzekeringen worden beoordeeld op prijs én kwaliteit. De beste en goedkoopste inboedelverzekeringen ontvangen 5 sterren.

In 2016 waren de inboedelverzekeringen van Aegon, Klaverblad én Verzekeruzelf het goedkoopste. Deze inboedelverzekeringen zijn allemaal te vergelijken op Lastenvrij!

Aegon

Aegon heeft met haar Inboedel Basis inboedelverzekering 5 sterren gekregen voor de prijs.

Klaverblad

Klaverblad ontving 5 sterren voor de aantrekkelijke prijs van de Inboedel Budget verzekering.

Verzekeruzelf

De inboedelverzekering van Verzekeruzelf is ook goedkoop volgens het onderzoek en heeft ook 5 sterren gekregen.

 

Inboedelverzekering afsluiten:
waar moet je op letten?

1

Welke
uitbreidingen
zijn er?

Je kunt deze inboedelverzekeringen verder uitbreiden met een aantal aanvullende dekkingen. Deze uitbreidingen zorgen voor een ruimere dekking én dus nog meer zekerheid.

Hieronder staan 4 veelvoorkomende uitbreidingen, die bij een inboedelverzekering zijn af te sluiten:

Buitenhuisdekking

De meeste inboedelverzekeringen zijn uit te breiden met een buitenhuisdekking. Het betekent dat spullen zoals een laptop, een fototoestel of een instrument buiten het huis ook verzekerd zijn.

Huurdersbelang

Je inboedelverzekering is uit te breiden met dekking voor huurdersbelang.

Wanneer je een huis hebt gehuurd en bijvoorbeeld een mooie keuken of luxe badkamer hebt aangebracht, dan ben je eigenaar van deze keuken en badkamer. We noemen dit huurdersbelang.

Deze keuken en badkamer zit vast in de woning en zijn normaal gesproken verzekerd onder de opstalverzekering. Omdat je geen opstalverzekering hebt, kun je deze verzekeren met een inboedelverzekering met huurdersbelang.

Extra kostbaarheden

Kostbaarheden als audiovisuele apparatuur en sieraden zijn meestal tot een standaard bedrag verzekerd.

Je kunt er vaak voor kiezen om deze standaard bedragen te verhogen. De meeste verzekeraars hebben een module ‘’extra kostbaarheden’’.

Mobiele apparatuur

Verzekeraars bieden vaak geen of een matige dekking voor mobiele apparatuur, zoals een telefoon.

Je kunt de inboedelverzekering uitbreiden met een mobiele apparatuur dekking. Vaak zijn deze maar tot een maximum bedrag verzekerd. Je kunt dit maximum verhogen door deze uitbreiding af te sluiten.

1

Wat is uitgesloten
op een
inboedelverzekering?

De allrisk inboedelverzekering geeft aan dat ”alles verzekerd is”, maar sommige schades zijn nooit verzekerd op de inboedelverzekering.

Dat is schade door aardbevingen, overstromingen, constructiefouten, slecht onderhoud, schade die geleidelijk is ontstaan en schade door dieren.

Daarnaast is schade die expres is veroorzaakt of is ontstaan door onverantwoord gedrag nooit verzekerd. Net als schade die ontstaat in een huis waar criminele activiteiten plaatsvinden…