Grote-steden-maatregel op inboedelverzekering, wat is dat?

Geschreven op 16-01-19
Leestijd: < 1 min.
door Joost van Herpen
door Joost van Herpen
Je sluit een inboedelverzekering af om spullen in én rondom het huis te verzekeren. Inboedelverzekeraars kunnen een ”grote-steden-maatregel” hebben.

Dit betekent dat ze een beperktere dekking en hogere eigen risico’s hebben voor mensen die in grotere steden wonen. Daarnaast betalen mensen in grotere steden vaak meer premie.

Lees nu meer over deze ”grote-steden-maatregel”…

Wat zijn grote steden?

In grotere steden is het inbraakrisico groter dan in kleinere steden of dorpen. Veel verzekeraars passen de ”grote-steden-maatregel” toe op:

  • Amsterdam,
  • Rotterdam
  • Utrecht
  • Den Haag

 

De inwoners van deze steden betalen meer premie voor de inboedelverzekering, hebben een beperktere dekking én een hoger eigen risico.

Beperktere dekking voor audiovisuele- en computerapparatuur en contant geld

Inwoners van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag hebben meestal een beperktere dekking op de inboedelverzekering bij inbraak- en diefstalschades. Vooral voor audiovisuele- en computerapparatuur én contactgeld bieden verzekeraars een beperktere dekking. Deze worden namelijk vaak gestolen bij een inbraak.

Vaak is de standaarddekking voor audiovisuele- en computerapparatuur zo’n 12.000 euro. Voor inwoners van grotere steden kan deze dekking volgens de ”grote-steden-maatregelen” een stuk lager zijn, bijvoorbeeld 2.500 euro.

Deze dekking is vaak wel uit te breiden met een aanvullende inboedelverzekering. Je kunt hiervoor een aanvullende mobiele elektronicaverzekering afsluiten.

Hoger eigen risico bij diefstal

Veel inboedelverzekeraars verhogen daarnaast het eigen risico voor inwoners van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Op een inboedelverzekering zit vaak een standaard eigen risico van bijvoorbeeld 150 euro voor inbraak- en diefstalschades. Voor inwoners van grotere steden kan dit eigen risico echter een stuk hoger zijn.

Sommige verzekeraars laten het eigen risico vervallen wanneer je huis goed beveiligd is.

Geschreven door Joost van Herpen & Roel Wonders

Joost van Herpen specialiseert zich sinds 2008 in autoverzekeringen. In 2009 behaalde hij zijn studie Finance Banking & Insurance, WFT-basis en WFT Schade Bedrijven & Particulieren. In 2013 behaalde hij zijn Bachelor of Commerce.

Hij was werkzaam bij de SNS, ABN AMRO, Rabobank, Verhoeven Verzekeringen én de Veldsink Groep (VCN) en kent de verzekeringswereld daarom goed. In 2014 richtte hij Lastenvrij op – een onafhankelijke vergelijkingssite in autoverzekeringen.

Roel Wonders behaalde zijn bachelor in Management, Economie en Recht – met Financiële dienstverlening als afstudeerrichting. Hij is adviseur Duurzaam Wonen, Erkend Hypothecair Planner én adviseur Particuliere Schadeverzekeringen.

Samen werken ze al zo´n 25 jaar in de financiële dienstverlening en schrijven ze op Lastenvrij over financiële producten. We geven echter geen persoonlijk advies via Lastenvrij.

Hulp nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 - 18.00u

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Joost van Herpen en Roel Wonders

Inboedelverzekeringen vergelijken

Onze specialisten vergelijken regelmatige alle inboedelverzekeringen om erachter te komen welke het voordeligste zijn. Hieronder staan de goedkoopste inboedelverzekeringen.

De vergelijkingen zijn gemaakt met verschillende kenmerken. Klik bij een aantal verzekeraars op ”vergelijken” en vergelijk de prijzen en voorwaarden…

Allianz Direct logo

€2,95 p.m.

AEGON logo

€ 3,07 p.m. (inlc. welkomskorting)

Centraal Beheer Achmea logo

€ 4,28 p.m.

Nationale Nederlanden logo

€ 4,85 p.m.

ABN AMRO logo

€ 5,74 p.m.

Univé logo

€ 8,34 p.m.