Salvagekosten, wat zijn dat?

Geschreven op 02-01-19
Leestijd: < 1 min.
door Joost van Herpen
door Joost van Herpen
De Stichting Salvage biedt hulp na een brand, storm of waterschade. De brandweer kan deze stichting voor je inschakelen.

De Stichting Salvage helpt om chaotische situaties tot rust te brengen, slachtoffers te helpen en verdere schade te beperken. De kosten die hiervoor worden gemaakt noemen we Salvagekosten.

Lees nu alles over Salvagekosten en welke dekking de inboedelverzekering hier voor biedt. Vergelijk daarna de goedkoopste inboedelverzekeringen...

Stichting Salvage

De Stichting Salvage is in 1986 opgericht door brandverzekeraars die lid zijn van het Verbond van Verzekeraars. De stichting biedt hulp als je huis wordt getroffen door een brand, storm of waterschade.

Net behulp van een Salvagecoördinator brengt de stichting de rust terug in een chaotische situatie, die kan ontstaan na een brand- of waterschade.

De stichting helpt slachtoffers en spant zich in om verdere schade zoveel mogelijk te beperken. Hierbij kan de stichting de hulp van andere bedrijven inroepen.

Stichting Salvage inschakelen

Het is niet mogelijk om de Stichting Salvage zelf in te schakelen. Alleen de bevelvoerder van de brandweer kan de stichting inschakelen.

Hieronder staan voorbeelden van situaties waarin de bevelvoerder van de brandweer de stichting zal inschakelen:

  • Bij middelgrote- en grotere branden
  • Bij branden met veel gedupeerden
  • Wanneer gedupeerden geen slaapplaats of kleding meer hebben door een brand
  • Wanneer gedupeerden enorm in paniek zijn na een brand
  • Wanneer het huis gedicht moet worden
  • Wanneer het huis moet worden beveiligd
  • Wanneer de inboedel enorme schade heeft geleden

 

Dekking op de inboedelverzekering

Vaak worden de Salvagekosten door de inboedelverzekering vergoedt. De Stichting Salvage moet wel zijn ingeschakeld door de brandweer.

Verzekeraars hebben de afspraak dat ze de Salvagekosten vervolgens onderling verdelen.

Geschreven door Joost van Herpen & Roel Wonders

Joost van Herpen specialiseert zich sinds 2008 in autoverzekeringen. In 2009 behaalde hij zijn studie Finance Banking & Insurance, WFT-basis en WFT Schade Bedrijven & Particulieren. In 2013 behaalde hij zijn Bachelor of Commerce.

Hij was werkzaam bij de SNS, ABN AMRO, Rabobank, Verhoeven Verzekeringen én de Veldsink Groep (VCN) en kent de verzekeringswereld daarom goed. In 2014 richtte hij Lastenvrij op – een onafhankelijke vergelijkingssite in autoverzekeringen.

Roel Wonders behaalde zijn bachelor in Management, Economie en Recht – met Financiële dienstverlening als afstudeerrichting. Hij is adviseur Duurzaam Wonen, Erkend Hypothecair Planner én adviseur Particuliere Schadeverzekeringen.

Samen werken ze al zo´n 25 jaar in de financiële dienstverlening en schrijven ze op Lastenvrij over financiële producten. We geven echter geen persoonlijk advies via Lastenvrij.

Hulp nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 - 18.00u

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Joost van Herpen en Roel Wonders

Inboedelverzekeringen vergelijken

Onze specialisten vergelijken regelmatige alle inboedelverzekeringen om erachter te komen welke het voordeligste zijn. Hieronder staan de goedkoopste inboedelverzekeringen.

De vergelijkingen zijn gemaakt met verschillende kenmerken. Klik bij een aantal verzekeraars op ”vergelijken” en vergelijk de prijzen en voorwaarden…

Allianz Direct logo

€2,95 p.m.

AEGON logo

€ 3,07 p.m. (inlc. welkomskorting)

Centraal Beheer Achmea logo

€ 4,28 p.m.

Nationale Nederlanden logo

€ 4,85 p.m.

ABN AMRO logo

€ 5,74 p.m.

Univé logo

€ 8,34 p.m.