Inboedelverzekering bij gemeubileerd huren, hoe zit dat?

Je hebt een woning of appartement die je gaat verhuren. Je wilt deze gemeubileerd gaan verhuren en wilt weten of alle spullen in huis verzekerd zijn op de inboedelverzekering.

Inboedelverzekeraar informeren

Je kunt de inboedelverzekeraar informeren over de plannen om de woning of het appartement gemeubileerd te verhuren. De verzekeraar kan dan aangeven of de spullen verzekerd zijn wanneer de huurder de woning betrekt. Omdat het risico op schade bij verhuur hoger is, kan het zijn dat gedurende de verhuurperiode de premie omhoog gaat.

De eigen inboedel van de huurder

Je wil de woonruimte gemeubileerd verhuren, maar de huurder zal zelf ook spullen meenemen. Denk bijvoorbeeld aan een laptop, een nieuwe stoel óf een tapijt. Deze zijn (wel of niet verzekerd op de inboedelverzekering van de verhuurder?)

Inbraak en diefstal

Schade aan de inboedel door inbraak of diefstal is alleen verzekerd als er braakschade aanwezig is, bijvoorbeeld een ingetrapte deur of een kapotgeslagen raam. 

Wanneer de huurder er met jouw televisie vandoor gaat dan??

Zijn er nog andere risico’s

Zelf een gemeubileerde woning huren?

Je gaat zelf een gemeubileerde woning huren en neemt eigen spullen mee, zoals bijvoorbeeld een laptop, een televisie en een bureau. Hoe zijn deze verzekerd?

Vergelijk autoverzekeringen

Start nu met het vergelijken van vele autoverzekeringen en sluit een autoverzekering af:

<div id="kz" class="hwidget"><script src="https://code.komparu.com/w/RYDog/cZ49Q"></script></div>