Inboedelverzekering: wie is verzekerd?

Geschreven op 15-06-18
Leestijd: < 1 min.
door Joost van Herpen
door Joost van Herpen
Je wil een inboedelverzekering afsluiten óf hebt een schade op de inboedelverzekering. Je bent benieuwd wie er allemaal verzekerd is op de inboedelverzekering. Je wilt daarnaast weten of het uitmaakt wie de schade aan de inboedel toebrengt.

Lees alles over dit onderwerp en vergelijk daarna de goedkoopste inboedelverzekeringen...

Gezinsleden zijn verzekerd

Op de inboedelverzekering zijn de spullen van alle bewoners verzekerd tegen schade. Bijvoorbeeld je eigen spullen, de spullen van je kinderen en de spullen van je partner. Verzekeraars hebben als voorwaarden dat de gezinsleden in een ”duurzaam gezinsverband samenwonen”.

Wanneer je een vriend hebt, die een week blijft slapen, dan zijn de spullen van deze vriend niet verzekerd op je inboedelverzekering. Je hebt namelijk geen ”duurzaam gezinsverband” met deze vriend, omdat die maar een week in je huis verblijft.

Wanneer je een pleegkind hebt opgenomen in je gezinssamenstelling, dan zijn de spullen van dit pleegkind wel verzekerd op de inboedelverzekering. Je hebt namelijk een duurzaam gezinsverband met dit pleegkind.

Wonen in hetzelfde huis

De spullen van alle gezinsleden zijn dus verzekerd, maar ze moeten wel in hetzelfde huis wonen. Wanneer je bijvoorbeeld kinderen hebt die op zichzelf gaan wonen, dan moeten deze kinderen zelf een inboedelverzekering afsluiten.

Maakt het uit wie de schade veroorzaakt?

Het maakt voor de inboedelverzekering niet uit wie de schade veroorzaakt. Je spullen zijn bijvoorbeeld verzekerd als de schade wordt toegebracht door jezelf, je kinderen, je partner óf zelfs een gast.

De schades zijn nooit verzekerd als deze zijn ontstaan door opzet of nalatigheid.

Geschreven door Joost van Herpen & Roel Wonders

Joost van Herpen specialiseert zich sinds 2008 in autoverzekeringen. In 2009 behaalde hij zijn studie Finance Banking & Insurance, WFT-basis en WFT Schade Bedrijven & Particulieren. In 2013 behaalde hij zijn Bachelor of Commerce.

Hij was werkzaam bij de SNS, ABN AMRO, Rabobank, Verhoeven Verzekeringen én de Veldsink Groep (VCN) en kent de verzekeringswereld daarom goed. In 2014 richtte hij Lastenvrij op – een onafhankelijke vergelijkingssite in autoverzekeringen.

Roel Wonders behaalde zijn bachelor in Management, Economie en Recht – met Financiële dienstverlening als afstudeerrichting. Hij is adviseur Duurzaam Wonen, Erkend Hypothecair Planner én adviseur Particuliere Schadeverzekeringen.

Samen werken ze al zo´n 25 jaar in de financiële dienstverlening en schrijven ze op Lastenvrij over financiële producten. We geven echter geen persoonlijk advies via Lastenvrij.

Hulp nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 - 18.00u

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Joost van Herpen en Roel Wonders

Inboedelverzekeringen vergelijken

Onze specialisten vergelijken regelmatige alle inboedelverzekeringen om erachter te komen welke het voordeligste zijn. Hieronder staan de goedkoopste inboedelverzekeringen.

De vergelijkingen zijn gemaakt met verschillende kenmerken. Klik bij een aantal verzekeraars op ”vergelijken” en vergelijk de prijzen en voorwaarden…

Allianz Direct logo

€2,95 p.m.

AEGON logo

€ 3,07 p.m. (inlc. welkomskorting)

Centraal Beheer Achmea logo

€ 4,28 p.m.

Nationale Nederlanden logo

€ 4,85 p.m.

ABN AMRO logo

€ 5,74 p.m.

Univé logo

€ 8,34 p.m.