Inboedelverzekering en huisdieren

Je hebt een huisdier, bijvoorbeeld een hond of kat, die een bankstel heeft beschadigd. Je wilt weten of de schade die een huisdier heeft toegebracht verzekerd is op de inboedelverzekering.

Lees nu alles over schade die ontstaat door een huisdier en de dekking die de inboedelverzekering biedt…

Schade door huisdieren: is dat verzekerd?

Veel inboedelverzekeraars sluiten schade die ontstaat door huisdieren uit. Je neemt namelijk een extra risico door een huisdier in huis te nemen, omdat de kans op schade toeneemt.

Je hond of kat kan een bankstel of stoel kapot krabben, waardoor de schade enorm kan oplopen. Omdat de meeste verzekeraars dit risico niet willen lopen, sluiten ze schade door huisdieren uit.

Beperkte dekking

Sommige verzekeraars hebben wel een ”huisdiervriendelijke inboedelverzekering” en verzekeren schade die ontstaat door huisdieren wel. Je hebt dan meestal wel een allrisk verzekering nodig. Dit is de meest uitgebreide inboedelverzekering.

De verzekeraars die schade door huisdieren vergoeden, hanteren meestal wel een maximale vergoeding bij schade.

Biedt de inboedelverzekering dekking voor het huisdier?

Je huisdier kan ook zelf gewond raken. Voor de verzekeraar is een huisdier een ”zaak”. De ”schade” aan een hond of kat is verzekerd op een dierenverzekering, maar kan soms ook verzekerd zijn op de inboedelverzekering.

Hierbij hanteren verzekeraars meestal als voorwaarden dat het huisdier binnenshuis gewond is geraakt en dat deze gewond is geraakt door toedoen van iets of iemand.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een tafel aan het verplaatsen bent en deze op je hond laat vallen. Omdat de verzekeraar je hond als een ”zaak” ziet, is er schade ontstaan aan de inboedel. Deze schade is bij sommige verzekeraars verzekerd op de inboedelverzekering.

Vergelijk inboedelverzekeringen

Ontdek nu welke inboedelverzekeringen de laagste premie hebben. Vergelijk alle premies en polisvoorwaarden: