Vergelijk de hoogste spaarrentes van 2023
Om de inflatie tegen te gaan wordt sinds het tweede kwartaal van 2022 verhoogd.
Door het verhogen van de rente wordt lenen duurder. Sparen wordt echter steeds interessanter, omdat de spaarrente ook hoger wordt.
Ontdek nu wat de hoogste spaarrente is en profiteer direct van de gestegen spaarrente…
Vergelijk de spaarrentes van de volgende banken
Joost van Herpen en Roel Wonders
Wat is spaarrente?
Wie geld leent, moet rente betalen. Wie geldt heeft, kan rente ontvangen. We noemen deze rente ‘’spaarrente’’. Spaarrente is dus de vergoeding die jij krijgt omdat jij jouw geld op een bankrekening hebt staan.
Je krijgt een vergoeding voor spaargeld, omdat banken jouw geld kunnen uitlenen. Banken mogen elke euro van jouw spaargeld wel tien keer opnieuw uitlenen, waardoor ze veel geld kunnen verdienen aan jouw geld. Daarnaast kunnen ze jouw geld gebruiken om investeringen te doen.
Spaarrente gestegen
Het was lange tijd niet interessant om een spaarrekening te open. De rente stond laag, waardoor we vrijwel geen vergoeding kregen over ons spaargeld. Vanaf het tweede kwartaal van 2022 is de rente echter snel verhoogd om inflatie tegen te gaan. Lenen werd hierdoor duurder, maar de spaarrente ging ook omhoog (met vertraging). Daarom is het in 2023 weer mogelijk om geld te verdienen met sparen.
Verschillende soorten spaarrekeningen
Je kunt op verschillende manieren sparen. Banken hebben namelijk verschillende soorten spaarrekeningen.
Hieronder staan de drie verschillende spaarrekeningen:
Vrij opneembare spaarrekening met variabele rente
Je kunt op deze spaarrekening geld storen en opnemen. De hoogte van de spaarrente kan regelmatig veranderen. Je Aan deze spaarrekeningen zitten vaak nauwelijks beperkingen.
Je kunt makkelijk geld storen en kunt het geld ook weer eenvoudig van de spaarrekening afhalen. Het voordeel is dat je jouw geld meteen weer kunt gebruiken als je het nodig hebt.
Spaarrekening met voorwaarden
Dan zijn er spaarrekeningen met bepaalde voorwaarden. Je moet bijvoorbeeld een minimale hoeveelheid geld inleggen, bijvoorbeeld 1.000 euro. Daarnaast kan het beperkt zijn hoeveel geld jij iedere maand mag opnemen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jij maar twee keer per maand geld van de spaarrekening af mag halen.