Aanvullende zorgverzekering

Aan een basisverzekering is een aanvullende zorgverzekering toe te voegen. Je hebt met deze aanvullende zorgverzekering recht op extra zorg. Maar wat is een aanvullende zorgverzekering precies? Wat is verzekerd met een aanvullende zorgverzekering? Waarom zou ik een aanvullende zorgverzekering aanvragen en welke verzekeraar hebben de goedkoopste aanvullingen? We geven antwoord op al deze vragen! Daarbij geven we aan hoe een aanvullende zorgverzekering is op te zeggen en tips voor het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering.

Lees nu alles alles over de aanvullende zorgverzekering:

Wat is verzekerd met een aanvullende zorgverzekering?

Je hebt met een basisverzekering recht een vergoeding voor bijvoorbeeld een huisarts- of ziekenhuisbezoek, een bezoek aan een medisch specialist, medicijnen, verloskunde en kraamzorg en eerste hulp.

Maar veel zorg is niet verzekerd. Deze zorg is te verzekeren met een aanvullende zorgverzekering. De belangrijkste aanvullende zorgverzekeringen zijn:

Brillen en Lenzen

Brillen en Lenzen

Je kunt de basisverzekering uitbreiden met een aanvullende zorgverzekering voor gezichtszorg. Je hebt met deze aanvullende zorgverzekering recht op een vergoeding voor brillen en lenzen. De vergoeding voor brillen en lenzen is tussen de €50 en €750. Je hebt meestal maar 1x in de 2 of 3 jaar recht op deze vergoeding. Controleer voor het afsluiten van een aanvulling voor brillen en lenzen of de vergoeding hoger is dan de extra premie.

Alternatieve geneeswijzen

Je hebt met de aanvulling: Alternatieve Geneeswijzen, recht op allerlei alternatieve behandelingen en geneesmiddelen. Denk hierbij aan acupunctuur, natuurgeneeskunde, chiropractie, osteopathie en homeopathie. Zorgverzekeraars vergoeden vaak een deel van de behandelingen. Daarbij zijn meestal slechts een aantal behandelingen per jaar verzekerd.

Alternatieve Geneeswijzen
Anticonceptie

Anticonceptie

Anticonceptie wordt, op een paar uitzonderingen na, alleen vergoedt voor vrouwen tot 21. Vrouwen boven de 21 kunnen een aanvullende zorgverzekering afsluiten voor Anticonceptie. Wanneer de pil is opgenomen in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem, wordt deze meestal voor 100% vergoedt. Zorgverzekeraars hanteren meestal wel een maximale vergoeding van bijvoorbeeld €100 of €200 per jaar.

Fysiotherapie

De basisverzekering vergoedt geen fysiotherapie voor volwassenen, behalve bij bepaalde chronische aandoeningen. Je kunt hiervoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Zorgverzekeraar vergoeden meestal 6, 9, 18 of 36 behandelingen fysiotherapie. Maar ze kunnen bijvoorbeeld ook  een maximum bedrag per jaar vergoeden.

Fysiotherapie

Aanvullende zorgverzekeringen 2016 vergelijken

Alle aanvullende zorgverzekeringen van 2016 vergelijken? De aanvullende zorgverzekeringen van alle Nederlandse verzekeraars zijn snel te vergelijken via onze zorgvergelijker: