Goedkoopste natura zorgverzekering 2017

Je hebt met een naturapolis minder keuzevrijheid. Maar een naturaverzekering is goedkoper én gemakkelijk. Je hoeft namelijk nooit zelf rekeningen voor te schieten.

De goedkoopste naturapolis is ongeveer €9 euro per maand voordeliger, dan de goedkoopste restitutie zorgverzekering.

In 2017 hebben bijna alle zorgverzekeraars wel een restitutiepolis. Ontdek nu wat de goedkoopste naturaverzekering is. Wij hebben de goedkoopste polissen op een rij gezet met een standaard én hoog eigen risico.

Daarnaast hebben we de zorgverzekeraars met een naturapolis in een overzicht gezet. Hieronder staat onze zorgvergelijker met alleen maar naturapolissen:

 

Natura zorgverzekeringen vergelijken

Wij hebben onze zorgvergelijker speciaal voor deze pagina ingesteld op ”beperkte keuzevrijheid”. Hierdoor toont de vergelijker alleen naturaverzekeringen. Je ziet direct welke naturapolis het goedkoopste is, deze staat namelijk bovenaan.

Je kunt de keuzevrijheid zelf anders instellen door bij keuzevrijheid ”Toon alles” of ”100% keuzevrijheid” te selecteren. Daarna worden alle zorgverzekeringen getoond.

Bekijk nu het overzicht van alle naturapolissen en start met vergelijken:

Goedkoopste natura basisverzekeringen met €385 eigen risico

In 2017 is de goedkoopste zorgverzekering met beperkte keuzevrijheid én een standaard eigen risico van €385 slechts €92 per maand. Dit is de zorgverzekering van Zekur. Ontdek nu welke naturaverzekering nog meer goedkoop zijn met eens standaard eigen risico van €385:

Zekur

Zekur

Zekur heeft een keuzevrijheid van 44%. De premie van de basisverzekering met een standaard eigen risico van €385 is €92 per maand. Het is daarmee dé goedkoopste naturaverzekering.

Besured

Besured

Besured is ook voordelig. Deze zorgverzekeraar heeft een goedkope zorgverzekering voor studenten met 57% keuzevrijheid. Met een standaard eigen risico is de premie €96,90 per maand.

Univé

Univé

Univé heeft een basisverzekering van €98,75 per maand. Deze basisverzekering heeft 90% keuzevrijheid, maar is wel duurder dan die van Zekur en Besured.

VGZ

VGZ

De zorgverzekering van VGZ is €99,70 per maand met een standaard eigen risico. Je kunt deze afsluiten via United Consumers en daarom eventueel de korting inleveren voor een kado.

Goedkoopste natura basisverzekeringen met €885 eigen risico

Met een eigen risico van €885 wordt de basisverzekering een stuk goedkoper. Zekur heeft ook de laagste premie met een eigen risico van €385. Hieronder staan 3 voordelige polissen met een verhoogd eigen risico:

Zekur

Zekur

Met €885 eigen risico is deze polis slechts €77 per maand. Het is daarmee de voordeligste van Nederland. Deze polis heeft een keuzevrijheid van 44%.

De Friesland

De Friesland

De Friesland zorgverzekeraar is met een eigen risico van €885 slechts €0,95 duurder dan die van Zekur. De keuzevrijheid is wel een stuk hoger, namelijk 95%.

Anderzorg

Anderzorg

Anderzorg was altijd dé goedkoopste zorgverzekering van Nederland. In 2017 zijn Zekur en Friesland goedkoper. Met een eigen risico van €885 kost Anderzorg €78 per maand.

Wat is een naturapolis?

De goedkoopste polis is een naturapolis. Je hebt met deze polis beperkte keuzevrijheid. De zorg waar jij recht op hebt is hetzelfde, alleen is het aantal zorgverleners waar jij terecht kunt beperkter. Je kunt soms wel naar andere zorgverlener, maar dan wordt er geen vergoeding van 100% gegeven.

Wat zijn de voor- en nadelen van een naturaverzekering?

Hieronder staan de voordelen én de nadelen van een naturaverzekering ten opzichte van een restitutieverzekering

Voordeel 1: De prijs

Het grootste voordeel van een naturapolis is de prijs. De naturapolis is een stuk goedkoper dan een restitutiepolis. Daarbij hebben sommige naturapolis toch vrij veel keuzevrijheid.

Voordeel 2: Zelf geen rekeningen voorschieten

Je verzekeraar en zorgverlener regelen de betaling van de nota’s onderling. Dat is het 2de grote voordeel van een naturaverzekering. Je hoeft namelijk zelf geen rekeningen voor te schieten en daarna te declareren

 

Nadeel 1: Beperkte vrijheid

Je hebt met een naturapolis toch minder vrijheid (met uitzondering van spoedeisende zorg) dan met een restitutiepolis. Je betaalt ook meer premie voor deze vrijheid, maar het kan een prettiger gevoel geven. De inhoud van het basispakket is overigens bij beide soorten zorgverzekeringen hetzelfde. Je hebt recht op precies dezelfde zorg. Dit is vanuit de overheid vastgelegd.