Vergelijk zorgverzekeringen

Begin nu met het vergelijken van vele zorgverzekeringen en betaal in 2018 minder premie…


Hoe vergelijken met deze zorgvergelijker?

Met onze zorgvergelijker is het eenvoudig om zorgverzekeringen te vergelijken.

In onze vergelijker staan de premies én vergoedingen van vrijwel alle Nederlandse zorgverzekeraars. Omdat de zorgvergelijker zo uitgebreid is zijn alle zorgverzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Je kunt namelijk tot in detail zien wat precies verzekerd is bij welke zorgverzekeraar.

Hieronder staan een aantal belangrijke onderdelen uit onze vergelijker:

Het eigen risico

Het eigen risico is een belangrijk onderdeel van een zorgverzekering. Iedereen heeft een verplicht eigen risico van €385. Dit betekent dat jij de eerste €385 aan verzekerde zorg binnen het basispakket zelf moet betalen.

Het verplicht eigen risico is vrijwillig te verhogen. Je kunt het eigen risico verhogen met maximaal €500 naar €885. Je moet in dit geval de eerste €885 aan verzekerde zorg binnen het basispakket zelf betalen. Mensen verhogen dus eigenlijk alleen hun eigen risico, als ze verwachten bijna geen gebruik te gaan maken van de zorg.

De korting voor het verhogen van het eigen risico kan oplopen tot ongeveer €300 per jaar.

In onze zorgvergelijker is de hoogte van het eigen risicio te bepalen met de schuif links bovenaan.

Keuzevrijheid van de basisverzekering

Iedereen boven de 18 is in Nederland verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Je hebt met deze basisverzekering recht op onmisbare zorg.

Je kunt kiezen tussen 2 soorten basisverzekeringen. Dit zijn de naturaverzekering en de restitutieverzekering of een combinatie hiervan.

De voordeligste basisverzekering is de naturaverzekering. Je kunt hiermee alleen terecht bij zorgverleners waarmee de zorgverzekeraar een samenwerking heeft. Het voordeel is dat jij nooit zelf een rekening hoeft voor te schieten.

De restitutiepverzekering is iets duurder. Je kunt hiermee naar iedere zorgverlener. Je moet alleen soms zelf de rekening voorschieten en deze declareren bij de zorgverzekeraar.

Je kunt in onze zorgvergelijker bij “Vrije Keuze” aangeven welke basisverzekeringen jij graag wilt vergelijken. De zorgvergelijker staat standard op ”Geen voorkeur”. Je ziet dan alle basisverzekeringen. Je kunt dan nog steeds zien hoeveel keuzevrijheid een basisverzekering heeft, door te kijken naar het oranje of groene vinkje, of het grijze kruisje.

Aanvullende zorgverzekeringen

Je mag bij een basisverzekering een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je hebt met een aanvullende zorgverzekering recht op bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en brillen en lenzen.

In onze zorgvergelijker staan alle aanvullende zorgverzekeringen van vrijwel alle Nederlandse verzekeraars. Onze vergelijker laat precies zien wat vezekerd is.

Selecteer bijvoorbeeld voor hoeveel euro (of voor hoeveel behandelingen) de zorgverzekeraar aan fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en brillen en lenzen moet vergoeden.

Let op! Als jij in de zorgvergelijker kiest voor bijvoorbeeld 9 behandelingen fysiotherapie en ”Alternatieve geneeswijzen” en ”Brillen en Lenzen” op ”Geen vergoeding” laat staan, kan het zijn dat de aanvullende zorgverzekeringen die getoond worden hier toch dekking voor bieden. De aanvullende zorgverzekeringen van veel zorgverzekeraars vergoedingen meestal een combinatie van fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en brillen en lenzen.

Door 1, 2 of 3 zorgverzekeraars te selecteren (links naar het logo) en op ”Vergelijk” te klikken kun jij precies zien welke aanvullende zorg verzekerd is.

Aanvullende tandartsverzekeringen

De aanvullende tandartsverzekering is de meest gekozen aanvulling. Je bent met deze tandartsverzekering verzekerd voor tandartskosten.

Zorgverzekeraars kunnen tandartskosten tot een bepaald bedrag volledig vergoeden, of slechts een percentage van een maximum bedrag vergoeden.

Je kunt binnen de zorgvergelijker kiezen voor een vergoeding van 75% van €250, €500, €750 of €1000 of 100% van €250, €500, €750, €1000, €1250 en zelfs €1500. De zorgvergelijker laat vervolgens alle zorgverzekeringen zien, die matchen bij de keuze.

Polisvoorwaarden vergelijken

In onze zorgvergelijker staan alle polisvoorwaarden. Deze zijn eenvoudig met elkaar te vergelijken. Dat is een groot voordeel van onze zorgvergelijker. Hieronder staat hoe jij polisvoorwaarden kunt vergelijken:

Selecteer 2 of 3 zorgverzekeraars door voor het logo het vinkje te klikken. De logo’s van deze verzekeraars worden zichtbaar bovenaan in de vergelijken. Klik vervolgens op ”Vergelijken”.

Je ziet nu de zorgverzekeringen van deze 2 of 3 verzekeraars. Je kunt de zorgverzekering aanvragen door op ”Bekijken” te klikken. Je kunt de complete polisvoorwaarden met elkaar vergelijken door op ”+ Polisvoorwaarden” te klikken.

Je kunt nu heel gericht vergelijken. Selecteer bijvoorbeeld de vergoedingen voor Alternatieve geneeswijzen of Orthodontie. Je ziet volgens tot in detail wat verzekerd is en wat de verschillen zijn tussen de geselecteerde zorgverzekeringen.