Over Budget Energie

Geplaatst op:17-01-2024

Budget Energie is een goedkope energieaanbieder – ook weer in 2024. Het is één van de grootste energiemaatschappij van Nederland met meer dan één miljoen klanten,

Ontdek nu wat de huidige tarieven van deze energiemaatschappij en vergelijk deze met de tarieven van alle andere maatschappijen:

Energietarieven van Budget Energie

Op dit moment kost één KWh stroom van Budget Energie 0.274430 euro. Je betaalt 1.24994 voor één m³ gas. (gemeten op 19-01-2024).

Hieronder staan de actuele tarieven van Budget Energie – die dus ”altijd” up-to-date zijn. Het zijn de vaste, variabele en dynamische tarieven.

Klik op het bedrag per maand om de prijs van stroom en gas, de overheidsheffingen en netbeheerkosten te zien. Het vastrecht, de normale en dal tarieven én overheidsheffingen zijn zichtbaar. Je komt op de prijs van één kWh stroom door de variabele kosten op te tellen bij de overheidsheffingen.

Bekijk alle tarieven van Budget Energie in onderstaande overzicht. Vergelijk daarna de tarieven van Budget Energie met die van alle andere Nederlandse energieleveranciers:

Het maandbedrag is gebaseerd op een gebruik van 1.250 kWh stroom en 1.000 m³ gas.

Joost van Herpen en Roel Wonders

Joost van Herpen en Roel Wondersn
Vergelijken energiecontracten

Contactgegevens van Budget Energie

Is Budget Energie een duurzame energieleverancier?

Budget Energie biedt 100% groene stroom aan en is daarom een duurzame energieleverancier.

Hieronder staat op welke manier de energie van deze maatschappij wordt opgewekt:

95% Windkracht

Energie opgewerkt uit windkracht is afkomstig van windmolemparker. De grootste windmolenparken van Nederland staan in de provincie Flevoland, Groningen en Noord-Holland.

4% Waterkracht

Wanneer energie wordt opgewerkt door waterkracht, dan wordt deze opgewerkt door waterkrachtcentrales. In Nederland hebben we een paar kleine waterkrachtcentralers bijvoorbeeld in Alphen aan den Rijn aan de Oude Rijn.

1% Zonne-energie

Zonne Energie wordt opgewerkt door middel van zonnepanelen. Deze zonnepanelen staan in zonneparken, zoals Zonnepark Scaldia in Zeeland, Zonnepark Midden-Groningen en Zonnepark Vloeivelden Holladia in Noord-Holland.

Daarnaast ontvangen energiemaatschappijen zonne-energie die wordt teruggeleverd door bedrijven en consumenten via deen salderingsregeling.

Is Budget Energie betrouwbaar?

Budget energie

Het doel van Budget Energie is het leveren van goede en betaalbare energie zonder gedoe.

Budget Energie is onderdeel van Nuts Groep, een onderneming die al sinds 2008 bestaat. Nuts Groep is actief in Nederland en België en biedt naast energiecontracten ook telecomdiensten aan onder de naam ”Budget Thuis”.

Sinds 2017 is Waterland Private Equity Investments voor 50% eigenaar van de Nuts Groep. Waterland is een investeringsmaatschappij die eigenaarschap heeft in vele bedrijven, waaronder ook het Nederlandse verzekeringsbedrijf Aevitae.

Over het algemeen wordt een bedrijf met een langere levensduur als betrouwbaarder gezien, omdat deze vaak stabiliteit hebben opgebouwd.

Het aantal klanten zegt ook iets over de betrouwbaarheid en reputatie van een bedrijf. In 2024 heeft Budget Energie al meer dan één miljoen klanten. Het is daarmee één van de grootste energiemaatschappijen, na E.ON, Vattenfall en Eneco. Bij de Nuts Groep werken ongeveer 475 medewerkers.

Kerncijfers

Opgericht in 2008
± 475 medewerkers
Meer dan1 miljoen klanten

Reviews van Budget Energie

Reviews zijn onafhankelijk beoordelen van klanten. De reviews zeggen natuurlijk veel over de betrouwbaarheid van een bedrijf en de tevredenheid van klanten.

Voor- en nadelen van Budget Energie

Hieronder staan de voor- en nadelen van deze energiemaatschappij:

Voordelen

Nadelen

  • Sommige klanten zijn ontevreden over de klantenservice