Wij zijn Lastenvrij

Lastenvrij is in 2014 opgericht door Joost van Herpen, die zich sinds 2008 in autoverzekeringen verdiept.

Lastenvrij is de enige vooraanstaande vergelijkingssite die niet in handen is van een verzekeraar of tussenpersoon.

We hebben in het verleden allemaal gezien dat verzekeraars en tussenpersonen niet altijd het beste advies geven, maar soms het advies geven dat hen het beste uitkomt.

We hebben er daarom bewust voor gekozen om géén advies te geven (en niet te bemiddelen), maar alleen te vergelijken.

Je kunt hierdoor eenvoudig zien welke autoverzekeringen de laagste prijs hebben. Je vergelijkt daarna de voorwaarden en sluit de autoverzekering zelf bij de verzekeraar af.

Je betaalt hierdoor géén doorlopende provisie!

 We geloven dat als we allemaal stoppen met het betalen van doorlopende provisie, autoverzekeringen voor iedereen goedkoper worden…

We vergelijken alleen

We geloven dat de meeste mensen zelf autoverzekeringen kunnen vergelijken, zeker door de komst van uitgebreide vergelijkers.

Je kunt op Lastenvrij binnen 30 seconden alle premies berekenen. Je vergelijkt vervolgens de polisvoorwaarden van meerdere verzekeraars.

Je kunt op deze manier zelf een goede en betaalbare autoverzekering vinden.

Autoverzekering voor iedereen goedkoper maken

Je sluit de autoverzekering vervolgens rechtstreeks bij de verzekeraar af. Je betaalt hierdoor géén doorlopende provisie aan een tussenpersoon.

We geloven dat als we allemaal stoppen met het betalen van doorlopende provisies aan tussenpersonen (en indirect tekencommissie aan serviceproviders), dat autoverzekeringen uiteindelijk voor iedereen goedkoper worden.

We geloven dat een premiedaling hard nodig is, want de prijs van autoverzekeringen wordt steeds hoger.

We denken dat dit komt omdat er te veel bedrijven aan verzekeringen verdienen. Wij gaan dit veranderen, samen met jou!

Géén percentage van de premie

Uiteraard moeten wij iets verdienen om deze site te kunnen onderhouden.

We ontvangen daarom van sommige verzekeraars een éénmalige vergoeding per geaccepteerde autoverzekering.

We ontvangen – in tegenstelling tot (online) tussenpersonen – dus géén percentage van de premie als vergoeding (iedere maand zo’n 20% van de premie).

Geen percentage van de premie

Omdat we géén percentage van de premie ontvangen, weet je zeker dat wij willen dat jij écht de goedkoopste autoverzekering kunt afsluiten.

Het is de reden dat veel klanten van tussenpersonen nooit een goedkopere aanbieding krijgen. Wanneer jij minder gaat betalen, dan gaat de tussenpersoon minder verdienen.

Als alle klanten van deze tussenpersoon minder gaan betalen, dan gaat deze tussenpersoon véél minder verdienen.

Daarom willen veel tussenpersonen ”geen slapende honden wakker maken”. Accepteer dit niet en vergelijk nu meer dan 60 autoverzekeringen.

We vergelijken meer dan 60 autoverzekeringen

We hebben waarschijnlijk de meest complete vergelijker van heel Nederland.

We vergelijken de autoverzekeringen van traditionele verzekeraars én direct writers, die vaak een hele lage premie hebben.

We vergelijken alle autoverzekeringen die we kunnen vergelijken. Bij elkaar zijn dat meer dan 60 autoverzekeringen.

Je kunt de autoverzekeringen sorteren op ”alle autoverzekeringen”, op ”beste prijs-kwaliteit” en ”goedkoopste”.

Wij hebben zelf geen invloed op deze sortering, waardoor ook écht de goedkoopste autoverzekeringen worden getoond, ook als wij hier geen euro aan verdienen.

We willen namelijk dat jij minder betaalt voor een autoverzekering en hebben niet het primaire doel om veel geld te verdienen.

Joost kent de verzekeringswereld als geen ander

Joost is opgegroeid met verzekeringen en wist als kind al wat een ”polis” was.

Hij behaalde in 2006 het diploma van de opleiding Bank en Verzekeringswezen aan het KW1C in ‘s-Hertogenbosch. Gedurende deze opleiding werkte hij bij de ABN AMRO, RABO Bank en SNS Bank.

Daarna studeerde hij aan de Avans Hogeschool. Gedurende deze studie was hij werkzaam als specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite van een tussenpersoon.

In 2013 behaalde hij zijn diploma aan de Avans Hogeschool en ging hij werken bij een serviceprovider in verzekeringen.

Dankzij zijn verzekeringsopleiding, zijn werkervaring bij banken, een tussenpersoon met vergelijkingssite én een serviceprovider, kent hij de verzekeringswereld als geen ander.

Meer informatie over Joost van Herpen 

Schrijven over autoverzekeringen

We schrijven iedere dag over autoverzekeringen.

We leggen uit wat de belangrijkste begrippen betekenen en geven antwoord op veelgestelde vragen. We hebben overzicht met dekkingen en autoverzekeraars.

We doen er dus alles aan om jou te informeren over autoverzekeringen.

Omdat we geen advies geven is deze informatie puur informatief. Het is algemene informatie, waar geen rechten aan te ontlenen zijn. De polis van de verzekeraar is leidend.

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost van Herpen, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar ik verdiep me sinds 2008 al in autoverzekeringen.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond, waar ik leerde over particuliere schadeverzekeringen en (verzekerings)recht. Daarna studeerde ik aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

Ik heb Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice…

Facebook  Whatsapp

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen