Over Lastenvrij

Lastenvrij is een vergelijkingssite in verzekeringen, die in 2014 is opgericht om iedereen ”Lastenvrij” te maken. Onze vergelijkingssite is uitgegroeid tot een autoriteit voor het vergelijken van autoverzekeringen. Jaarlijks bezoeken meer dan 100.000 mensen onze site, op zoek naar begrijpelijke informatie en goede en goedkope verzekeringen…

Opgericht in 2014

Opgericht door een specialist in autoverzekeringen

Helpt met meer financiële vrijheid

In 30 seconden een compleet overzicht met vrijwel alle (auto)verzekeringen

Goede, begrijpelijke informatie – in tekst en video

Samen met (kennis)partners werken aan de beste vergelijkingssite

Bedrijfsgegevens

Lastenvrij.nl
Joost van Herpen Online Marketing
Gounodlaan 43
5653 AZ Eindhoven

KvK: 62812742
AFM-nummer vergelijker: 12012535

Contactgegevens

E-mail: Info@lastenvrij.nl
Linkedin: Volgen
Facebook: Chatbericht sturen

Opgericht in 2014 door Joost van Herpen

Lastenvrij is in 2014 opgericht door Joost van Herpen. Tussen 2006 en 2009 studeerde hij Finance Banking & Insurance in ‘s-Hertogenbosch. Gedurende zijn opleiding was hij werkzaam bij de ABN AMRO, de RABO bank en de SNS bank.

Na het behalen van zijn diploma studeerde hij Small Business en Retailmanagement aan de Avans Hogeschool, terwijl hij werkzaam was bij een assurantiekantoor in Schijndel. In 2008 specialiseerde hij zich volledig in autoverzekeringen.

In 2013 behaalde hij zijn Bachelor of Commerce en begon hij bij VCN Verzekeringen – onderdeel van de Veldsink Groep.

Terwijl hij werkzaam was in de verzekeringswereld richtte hij in 2014 deze vergelijkingssite op met als doel: verzekeringen voor iedereen goedkoper maken.

Inmiddels is Lastenvrij uitgegroeid tot een autoriteit voor het online vergelijken van autoverzekeringen.

Joost VCN Verzekeringen 2014

Iedereen Lastenvrij

Wij houden van vrijheid en vinden dat iedereen vrij moet zijn om eigen keuzes te maken.

Vrijheid en geld hebben veel met elkaar te maken. Financiële vrijheid zorgt namelijk voor de flexibiliteit om eigen keuzes te maken. Het zorgt voor minder geldzorgen en stress en dus een beter leven.

Te veel financiële verplichten kunnen als een zware last voelen. Het is ons doel om te helpen met het verlagen van deze lasten. Wanneer deze financiële verplichtingen niet meer als een last voelen, ben je Lastenvrij.

Hoe helpen we om Lastenvrij te worden?

We helpen met het verlagen van vaste laten door complete vergelijkers aan te bieden voor financiële producten, zoals autoverzekeringen en zorgverzekeringen. Je kunt vrijwel alle aanbieders vergelijken op Lastenvrij en vervolgens de verzekering met de beste prijs-kwaliteitverhouding afsluiten.

We vergelijken meer dan 60 autoverzekeringen

We hebben waarschijnlijk de meest complete vergelijker van heel Nederland. We vergelijken autoverzekeringen van traditionele verzekeraars én direct writers, die vaak een hele lage premie hebben.

Bij elkaar vergelijken we meer dan 60 autoverzekeringen. Je kunt de autoverzekeringen sorteren op ”laagste premie”, op ”polisscore”.

Wij hebben zelf geen invloed op deze sortering, waardoor de goedkoopste autoverzekeringen ook echt eerst getoond worden.

Vergelijkbalk autoverzekeringen

Goede, begrijpelijke informatie

Lastenvrij blinkt uit in het begrijpelijk maken van moeilijke en saaie verzekeringszaken. We doen dit in duidelijke taal en gebruiken daarbij zo min mogelijk moeilijke worden. Iedereen moet het kunnen begrijpen.

We hebben gebruiksvriendelijke, overzichtelijke vergelijkers. In deze vergelijkers staat een duidelijke uitleg, die het vergelijken van verzekeringen makkelijk maakt. We nemen daarnaast video’s op, waarmee we op een duidelijke manier bepaalde begrippen uitleggen of veelgestelde vragen beantwoorden.

Auto verzekeren voor kind ouders
Verzekeringsplicht auto Joost
Schadeverzekering inzittenden Joost
Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen

Samenwerkingspartners

We werken niet alleen. We hebben vele partners. We werken samen met vele financiële dienstverleners, waaronder Aegon, Allianz Direct, ABN AMRO, Anderzorg, ASR Verzekeringen, Centraal Beheer, Ditzo, De Friesland, FBTO, HEMA, Menzis, Nationale Nederlanden, OHRA, ONVZ en Univé.

We werken daarnaast samen met Kizi, een partner die ervoor zorgt dat we eenvoudig kunnen vergelijken.

Kennispartners

We werken niet alleen samen met verzekeraars en aanbieders van vergelijkers, maar hebben ook een netwerk van kennispartners. Deze kennispartners hebben ook verstand van financiële dienstverlening.

We wisselen kennis uit en houden elkaar op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Samen met onze kennispartners brengen we de informatie op Lastenvrij naar een nog hoger niveau.

Hieronder staan onze kennispartners:

Roel Wonders financieel adviseur

Roel Wonders

Roel is hypothecair planner en verzekeringsadviseur uit ‘s-Hertogenbosch, die sinds 2010 actief is in de wereld van financiële dienstverlening. Roel is bijvoorbeeld in het bezit van WFT-basis, WFT-schade, WTF-vermogen en WTF-hypothecair krediet en deelt verzekeringstechnische kennis, die wij vervolgens in begrijpelijke taal online zetten.

Linkedin

Veelgestelde vragen over Lastenvrij

Hieronder staan antwoorden op de veelgestelde vragen over onze vergelijkingssite:

Is Lastenvrij in handen van een verzekeraar of investeerder?

Nee, Lastenvrij is onderdeel van Joost van Herpen Online Marketing. Omdat we onafhankelijk zijn kunnen we eigen keuzes maken. We hebben daarom dus geen voorkeur voor een bepaalde verzekeraar. Je kunt daarom volledig vrij vergelijken.

We hebben geen duur kantoorpand en een dikke BMW, en we hebben nog nooit een woekerpolis verkocht.

Vergelijken op Lastenvrij betekent het steunen van een kleine, zelfstandige ondernemer. Je sluit de verzekering niet af via een hele grote vergelijkingssite die in handen is van een internationale investeerder, maar bij een vergelijkingssite die in handen is van een Nederlandse zelfstandige ondernemer.

Is vergelijken gratis?

Ja, vergelijken is gratis. Je kunt zoveel vergelijkingen maken als nodig om een goede en goedkope verzekering te vinden.

Wanneer jij uiteindelijk een verzekering afsluiten – en een aantal maanden premie hebt betaald – ontvangen wij een eenmalige vergoeding van de verzekeraar. Hiervan runnen we onze vergelijkingssite.

Dat wij een eenmalige vergoeding ontvangen heeft géén invloed op de hoogte van jouw verzekeringspremie. Je betaalt precies dezelfde premie als je de verzekering bij de verzekeraar afsluiten, zonder eerst op Lastenvrij te vergelijken.

Kan ik veilig vergelijken op Lastenvrij?

Je kunt zorgeloos vergelijken op Lastenvrij.

Onze website is geverifieerd door een certificeringsinstantie. We hebben daarom een beveiligde verbinding met SSL-certificaat. SSL staat voor ‘’Secure Socket Layer’’ en zorgt voor een beveiligde communicatie via het internet.

Wanneer er persoonlijke gegevens worden ingevoerd op onze website, dan worden deze beschermd tegen onbevoegde toegang. Het vergelijken van verzekeringen is daarom veilig.

Hoe worden de premies berekend?

De prijs van een verzekering is voor iedereen anders.

De prijs van een verzekering wordt simpel gezegd bepaalt door het risico dat de verzekeraar loopt om een bepaalt bedrag uit te keren. Hoe hoger het risico en hoe hoger het bedrag dat eventueel moet worden uitgekeerd, hoe hoger de verzekeringspremie.

Om het risico in te schatten kijkt de verzekeraar bijvoorbeeld naar kenmerken van de verzekeringnemer of regelmatige bestuurder, zoals de leeftijd en de opgebouwde schadevrije jaren. Daarnaast wordt gekeken naar demografische gegevens, zoals de woonplaats. In grotere steden ontstaan meer ongelukken dan in kleine dorpen. Ook worden er in grote steden meer auto’s gestolen dan in kleine dorpen.

Daarnaast kijkt de verzekeraar naar het object dat wordt verzekerd en de dekking. Dus, welke auto wordt op welke manier verzekerd.

Door al deze factoren te combineren berekend de verzekeraar de premie.

Verzekeraars kunnen de premies op verschillende manieren berekenen. Zo kan de ene verzekeraars de leeftijd van de regelmatige bestuurder bijvoorbeeld zwaarder mee laten wegen dan de andere verzekeraar. Daarnaast passen verzekeraars hun rekenmodellen en premies regelmatig aan.

Lees meer over de prijs van een autoverzekering

Hebben verzekeraars invloed op de positie in jullie vergelijker?

Nee, we vergelijken objectief. Verzekeraars kunnen ons niet betalen om als eerste te worden getoond.

De enige invloed die verzekeraars hebben op onze vergelijker is het aanbieden van de goedkoopste autoverzekering. De verzekeraar met de laagste premie wordt namelijk als eerste getoond.

Je kunt zelf ook sorteren door op ‘’Beste polisscore’’ te klikken. Je krijgt dan eerst de verzekeraars met de hoogste polisscore te zien. Deze polisscore is gebaseerd op onafhankelijk onderzoek dat is uitgevoerd door een autoriteit in de verzekeringswereld.

Welke verzekeraars vergelijken jullie?

We vergelijken een mooie mix van traditionele verzekeraars, banken en direct writers. Traditionele verzekeraars zijn verzekeraars die vooral met tussenpersonen samenwerken, bijvoorbeeld Nationale Nederlanden en Aegon. Wij zijn geen tussenpersoon, maar vergelijken deze verzekeringen wel.

We vergelijken daarnaast de premies van banken, zoals de ABN AMRO.

We vergelijken natuurlijk ook de premies van direct writers. Dit zijn de verzekeraars die tussenpersonen niet vergelijken, maar vaak wel het goedkoopste zijn.

Direct writers werken direct en bieden hun verzekeringen dus niet aan via een tussenpersoon. Omdat ze direct werken zijn ze vaak goedkoper. Voorbeelden van direct writers zijn Allianz Direct, FBTO, Univé, OHRA en Centraal Beheer.

Waarom zijn de verzekeringen op Lastenvrij veel goedkoper dan via een tussenpersoon?

Je hebt misschien een offerte van een autoverzekering via een tussenpersoon ontvangen en vervolgens een vergelijking gemaakt op Lastenvrij. Op Lastenvrij zijn de autoverzekeringen waarschijnlijk een stuk goedkoper.

Dat komt omdat tussenpersonen doorgaans alleen samenwerken met ”tussenpersonen verzekeraars” of ”traditionele verzekeraars”. Voorbeelden van deze verzekeraars zijn: Noordhollandsche van 1816, De Goudse, Delta Lloyd, Klaverblad en Unigarant. Deze verzekeraars bieden hun verzekeringen aan via tussenpersonen en betalen een maandelijkse provisie aan deze tussenpersonen voor de verzekeringen die via hen lopen.

Op Lastenvrij staan de autoverzekeringen van veel traditionele verzekeraars, maar ook van direct writers. Direct writers zijn verzekeraars die niet met tussenpersonen samenwerken en dus geen maandelijkse provisies uitbetalen. Lastenvrij is geen tussenpersoon en vergelijkt de premies van deze prijsvechters daarom wél. 

Omdat we deze verzekeraars vergelijken – en deze verzekeraars vaak een stuk goedkoper zijn – zijn we vaak ook een stuk goedkoper dan tussenpersonen. Direct writers zijn voordeliger, omdat ze geen doorlopende provisie betalen en efficiënter werken.

Hoe verdienen wij?

We bieden de mogelijkheid om (auto)verzekeringen te vergelijken en deze vervolgens rechtstreeks bij de verzekeraar af te sluiten. We ontvangen een eenmalige vergoeding van de verzekeraar per afgesloten autoverzekering – nadat de verzekering een bepaalde periode loopt.

Deze vergoeding delen we met de ontwikkelaar van de vergelijkers op onze site.

Wat er vervolgens overblijft investeren we in onze vergelijkingssite. We investeren het geld in het schrijven van teksten, het opnemen van video’s en het technisch verbeteren van onze website. Op deze manier maken we onze vergelijkingssite elke dag iets beter.