Huurdersbelang, wat is dat?

Je hebt als huurder zelf geen opstalverzekering. De verhuurder sluit deze opstalverzekering af om het huis én de zaken die vastzitten aan het huis te verzekeren.

Wanneer je lang in een huurhuis woont, heb je misschien een nieuwe keuken of badkamer aangeschaft. Je bent dan zelf eigenaar van deze keuken en badkamer.

Je zou deze normaal gesproken verzekeren met een opstalverzekering, maar omdat je een huurwoning hebt, heb je zelf geen opstalverzekering. Je kunt deze keuken en badkamer dan verzekeren met een inboedelverzekering met huurdersbelang.

Lees nu wat huurdersbelang precies is…

Verhuurder

De verhuurder van het huis sluit dus zelf een opstalverzekering af om het huis te verzekeren tegen schade, bijvoorbeeld door brand, storm en wateroverlast. Je kunt als huurder zelf een inboedelverzekering afsluiten om de inboedel in én rondom het huis te verzekeren.

Wanneer je als huurder zelf een nieuwe keuken en badkamer hebt aangeschaft, ben je eigenaar van deze keuken en badkamer. Je zou deze badkamer en keuken normaal gesproken verzekeren met een opstalverzekering. Omdat je zelf geen opstalverzekering hebt, kun je deze keuken en badkamer verzekeren op de inboedelverzekering.

Je doet dit door de inboedelverzekering uit te breiden met dekking voor huurdersbelang.

Dekking voor huurdersbelang

Je kunt een huurhuis op allerlei manieren verbeteren. Deze verbeteringen zijn vervolgens te verzekeren met een inboedelverzekering met dekking voor huurdersbelang.

Hieronder staan voorbeelden van zaken die te verzekeren zijn met de huurdersbelangverzekering:

  • Keuken
  • Badkamer
  • Parketvloer
  • Schilderwerk
  • Behang

 

Standaarddekking voor huurdersbelang

Sommige inboedelverzekeraars bieden een standaarddekking aan voor huurdersbelang. Dit kan bijvoorbeeld een standaardbedrag zijn óf 10% van de waarde van de inboedel.

Wanneer de inboedelverzekering standaard geen dekking biedt voor huurdersbelang óf deze dekking te beperkt is, dan kun je de inboedelverzekering uitbreiden met huurdersbelang.

Geschreven door Joost van Herpen

Geschreven door Joost van Herpen

Ik heb de opleiding Bank- en Verzekeringswezen afgerond en ben werkzaam geweest bij de SNS Bank, Rabobank en ABN AMRO bank.

Ik was autoverzekering specialist bij een vergelijkingssite en werkte voor een serviceprovider in verzekeringen.

Vergelijk inboedelverzekeringen

Check nu de premies van vele inboedelverzekeringen én de uitgebreide huurdersbelangverzekering: