Wie is Joost van Herpen?

Ik ben Joost, de oprichter van Lastenvrij. Ik heb Lastenvrij in 2015 opgericht, maar ben al sinds 2006 met verzekeringen bezig. Ik volgde de opleiding Bank en Verzekeringswezen aan het Koning Willem 1 Collega te  ‘s-Hertogenbosch.

Na deze opleiding ben ik studie Commerciële Economie gaan volgen aan de Avans Hogeschool te ‘s-Hertogenbosch. Ik behaalde mij propedeuse en stapte vervolgens over naar de studie Small Business en Retailmanagement, waar ondernemerschap meer centraal staat. In 2013 behaalde ik mijn Bachelor of Commerce.

Gedurende mijn opleiding en studie ben ik werkzaam geweest bij meerdere banken, een tussenpersoon en een vergelijkingssite in autoverzekeringen. Na mijn studie ben ik begonnen als Marketing-Communicatiemedewerker bij een serviceprovider in verzekeringen.

Omdat ik de verzekeringswereld van alle kanten heb gezien, ken ik deze als geen ander. Met Lastenvrij wil ik ervoor zorgen dat iedereen minder betaalt voor verzekeringen…

Opleiding

2002-2006VMBO Theoretisch
2006-2009Bank en Verzekeringswezen
2009WFT Basis
2009WFT Schade Bedrijven en Particulieren
2009WFT Consumptief Krediet
2009-2010Commerciële Economie
2010-2013Small Business and Retailmanagement
2012-2013iMinor Informatie- en Communicatietechnologie
2015Internet Marketing Universiteit (Marketing Masterclass)

 

Sinds 2006 met verzekeringen bezig

Lastenvrij bestaat sinds 2015, maar ik ben als sinds 2006 met verzekeringen bezig. Ik had al tiener de droom om een eigen assurantiekantoor te beginnen. Vreemde droom voor een tiener, maar in ieder geval een stuk realistischer dan piloot of chirurg.

Ik ben daarom na het VMBO de opleiding Finance Banking and Insurance, ofwel Bank en Verzekeringswezen, gaan volgen aan het Koning Willem 1 College te ‘s-Hertogenbosch. Daarna ben ik gaan doorstuderen op de Avans Hogeschool te ‘s-Hertogenbosch.

Na het behalen van de propedeuse Commerciële Economie, studeerde ik verder aan Small Business and Retailmanagement, een opleiding waar ondernemerschap centraal staat.

Ondertussen was ik werkzaam bij een tussenpersoon met een vergelijkingssite in autoverzekeringen én bij een fitnesscentrum.

Banken, tussenpersoon en vergelijkingssite

Gedurende de opleiding Bank en Verzekeringswezen liep ik stage bij de SNS Bank, de Rabo Bank en de ABN AMRO Bank. Hier bleef ik dan na de stage werken, waardoor ik kennis opdeed in het bankwezen. Ik informeerde klanten over bank- en verzekeringsproducten en hielp met het storten van geld en het aanvragen van een nieuwe bankpas.

Aan het einde van mijn opleiding ging ik werken bij een assurantiekantoor. Ik had op mijn zestiende bij alle assurantiekantoren in het dorp een CV afgegeven en één daarvan belde twee jaar later op om me een baan aan te bieden.

Ik heb hier veel geleerd over verzekeringen en de verzekeringswereld. Omdat deze tussenpersoon ook een vergelijkingssite in autoverzekeringen had, heb ik zowel de ”traditionele als de moderne tussenpersoon” gezien. 

Uiteindelijk groeide ik, mede door mijn HBO-studie, uit tot online marketeer en specialist in autoverzekeringen.

Verzekeringsbranche nog beter leren kennen

Nadat ik de Bachelor of Commerce had behaald ben ik gaan werken bij een serviceprovider in verzekeringen.

Als marketing-communicatiemedewerker hielp ik om de positie van tussenpersonen te versterken. Dit was een uitdaging door de concurrentie van vergelijkingssites en de ouderwetse manier van denken van veel tussenpersonen.

Gedurende mijn werk bij de serviceprovider kwam ik op het idee om Lastenvrij op te richten. Ik was ergens teleurgesteld over de reactieve houding van tussenpersonen. Daarnaast zag ik dat er overal dubbele handelingen werden verricht, waardoor ik de gedachte kreeg dat mensen net zo goed zelf verzekeringen kunnen aanvragen bij de verzekeraar

Geschreven door Joost van Herpen

Hieronder staan de laatst geschreven artikelen van Joost van Herpen…

Verkeerd getankt: wat dekt de autoverzekering?

Verkeerd getankt: wat dekt de autoverzekering? Staat online sinds: 25 januari 2019Wanneer je per ongeluk benzine ipv diesel hebt getankt óf andersom, dan kan de auto enorme schade oplopen. Wanneer je de auto niet hebt gestart, vallen de kosten nog wel mee. Wanneer je...

Getuigenverklaring opstellen na een aanrijding

Getuigenverklaring opstellen na een aanrijding Staat online sinds: 11 december 2018 Wanneer je een aanrijding hebt gehad, is het belangrijk om getuigen te verzamelen. Omdat getuigen de aanrijding hebben zien gebeuren, kunnen ze verklaren wie volgens hen schuldig is...

Problemen met afhandelen autoschade, wat nu?

Problemen met afhandelen autoschade, wat nu? Staat online sinds: 10 december 2018 Autoschade is nooit leuk, maar het is extra vervelend als er problemen ontstaan bij de schade-afhandeling. Het afhandelen van een schade kan op allerlei manieren mislopen. Denk hierbij...

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar ik ben zelf al sinds 2006 met verzekeringen bezig.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond en studeerde aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

In 2015 heb ik Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Ik biedt algemene informatie en geef géén advies. Vergelijk nu zelf.

Vraag stellen?

Stel deze via Facebook, Linkedin of Whatsapp...

Facebook Linkedin Whatsapp

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen

Vergelijk autoverzekeringen

Check even welke autoverzekeringen nu de laagste premie hebben. Vergelijk eventueel de polisvoorwaarden van meerdere verzekeraars. Sluit vervolgens een nieuwe, goedkopere autoverzekering af…