Bouwt een tweede bestuurder schadevrije jaren op?

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost van Herpen

Datum: 10-11-2017 | Leestijd: < 1 min.

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost van Herpen

Weet veel van autoverzekeringen
Datum: 10-11-2017 | Leestijd: < 1 min.

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost

Weet veel van autoverzekeringen
Datum: 10-11-2017
Leestijd: < 1 min.

Degene die de auto op naam heeft staan, sluit normaal gesproken een autoverzekering af. In de meeste situaties is de kentekenhouder de regelmatige bestuurder. Partners die op hetzelfde adres wonen, kunnen samen in een auto rijden. Je hebt dan te maken met een tweede regelmatige bestuurder.

Beide bestuurders profiteren van de no-claimkorting van degene die de autoverzekering heeft afgesloten, maar bouwt de tweede bestuurder ook schadevrije jaren op?

Soms wel!

Lees nu alles over het opbouwen van schadevrije jaren:

Wie vraagt de autoverzekering aan?

Wanneer jij en je partner samen in een auto rijden, moet één van de twee de autoverzekering afsluiten. Maar wie sluit de autoverzekering af?

Autoverzekeraars zien het liefste dat degene die het meeste in de auto rijdt de autoverzekering afsluiten, maar het is niet verplicht.

Wanneer degene met de meeste schadevrije jaren de autoverzekering afsluit, dan kunnen beide bestuurders profiteren van de hoogste no-claimkorting.

Wanneer je partner 5 schadevrije jaren heeft en jij hebt er slechts 2, dan zou je hem dus kunnen afsluiten op naam van je partner. Je autoverzekering wordt hierdoor een stuk goedkoper.

Het nadeel is, op een uitzondering na, dat alleen de verzekeringnemer schadevrije jaren opbouwt.

De verzekeringnemer

Over het algemeen bouwt alleen de verzekeringnemer, dus degene die de verzekering afsluit, schadevrije jaren op. Ieder jaar dat de verzekeringnemer géén schade claimt, verdient deze 1 schadevrij jaar.

Deze schadevrije jaren zorgen voor een hogere no-claimkorting en dus een lagere verzekeringspremie. De tweede bestuurder bouwt normaal gesproken geen schadevrije jaren op.

Schadevrije jaren opbouwen als tweede bestuurder

Het klopt niet helemaal. Je rijdt beide in een auto, maar alleen de verzekeringnemer bouwt schadevrije jaren op.

Bij sommige verzekeraars bouwt zowel de eerste als de tweede bestuurder schadevrije jaren op. Het moet dan wel gaan om een échte levenspartner.

De verzekeraars die eventueel openstaan voor deze regeling zijn Unigarant en ANWB. Daarnaast valt dit te bespreken met Nederlanden van NuGeneraliABN AMROASRDitzo, Turien & Co, Univé en United Insurance.

Het is een groot voordeel als beide partners schadevrije jaren opbouwen. Zeker wanneer je ooit uit elkaar gaat, dan hoeft niet één van de twee opnieuw te beginnen met 0 schadevrije jaren.

[foobar id="88208"]

Geschreven door Joost van Herpen

Joost verdiept zich al sinds 2008 in autoverzekeringen en richtte in 2015 Lastenvrij op met als doel om verzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Hij heeft de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond, waar hij leerde over particuliere schadeverzekeringen en (verzekerings)recht. Daarna studeerde hij af aan de Avans Hogeschool. Hij was werkzaam bij de SNB Bank, Rabobank en ABN AMRO bank. Hij was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite en was werkzaam bij VCN Verzekeringen, een service provider in verzekeringen.
Goede informatie?

Deel deze informatie met vrienden…

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen

Autoverzekeringen vergelijken

Ontdek wat op dit moment de goedkoopste autoverzekeringen zijn. Vergelijk binnen één minuut alle autoverzekeringen sluit deze direct af: