Audiovisuele- en computerapparatuur, wat is dat?

Geschreven op 03-01-19
Leestijd: < 1 min.
door Joost van Herpen
door Joost van Herpen
Onder audiovisuele- en computerapparatuur vallen alle beeld-, geluid-, ontvang- en verzendapparatuur. Denk hierbij aan een televisie, een geluidsinstallatie en een Xbox.

Verder vallen alle geluids,- beeld-, en informatiedragers onder audiovisuele- en computerapparatuur. Denk hierbij aan een iPod, een computer, een laptop en een tablet.

Wanneer je een inboedelverzekering hebt afgesloten, moet je vaak een inboedelwaardemeter invullen. Op deze inboedelwaardemeter wordt gevraagd naar de waarde van audiovisuele- en computerapparatuur. Vaak zijn deze meeverzekerd tot een maximumbedrag op de inboedelverzekering…

Dekking op de inboedelverzekering

Wanneer je een inboedelwaardemeter moet invullen voor een inboedelverzekering, dan ben je vaak tot een maximumbedrag van 12.000 euro verzekerd voor audiovisuele- en computerapparatuur.

Wanneer je meer dan 12.000 euro aan audiovisuele- en computerapparatuur hebt, dan is het meestal mogelijk om deze bij te verzekeren.

Lees meer over de inboedelwaardemeter

Overzicht van audiovisuele- en computerapparatuur

Wanneer je een inboedelwaardemeter moet invullen, wil je misschien weten wat er allemaal onder audiovisuele- en computerapparatuur valt.

Hieronder staat daarom een overzicht met voorbeelden:

  • Beeld- en geluidsapparatuur (denk aan een televisie, home cinema, radio, koptelefoon)
  • Computer en accessoires (denk aan desktop, laptop, printer, scanner, tablet, software)
  • Spelcomputers en spellen (denk aan Xbox, Playstation, Nintendo)
  • Cd’s, dvd’s, USB’s, geheugenkaarten, harde schrijven)
  • Smartphones

 

Geschreven door Joost van Herpen & Roel Wonders

Joost van Herpen specialiseert zich sinds 2008 in autoverzekeringen. In 2009 behaalde hij zijn studie Finance Banking & Insurance, WFT-basis en WFT Schade Bedrijven & Particulieren. In 2013 behaalde hij zijn Bachelor of Commerce.

Hij was werkzaam bij de SNS, ABN AMRO, Rabobank, Verhoeven Verzekeringen én de Veldsink Groep (VCN) en kent de verzekeringswereld daarom goed. In 2014 richtte hij Lastenvrij op – een onafhankelijke vergelijkingssite in autoverzekeringen.

Roel Wonders behaalde zijn bachelor in Management, Economie en Recht – met Financiële dienstverlening als afstudeerrichting. Hij is adviseur Duurzaam Wonen, Erkend Hypothecair Planner én adviseur Particuliere Schadeverzekeringen.

Samen werken ze al zo´n 25 jaar in de financiële dienstverlening en schrijven ze op Lastenvrij over financiële producten. We geven echter geen persoonlijk advies via Lastenvrij.

Hulp nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 - 18.00u

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Joost van Herpen en Roel Wonders

Inboedelverzekeringen vergelijken

Onze specialisten vergelijken regelmatige alle inboedelverzekeringen om erachter te komen welke het voordeligste zijn. Hieronder staan de goedkoopste inboedelverzekeringen.

De vergelijkingen zijn gemaakt met verschillende kenmerken. Klik bij een aantal verzekeraars op ”vergelijken” en vergelijk de prijzen en voorwaarden…

Allianz Direct logo

€2,95 p.m.

AEGON logo

€ 3,07 p.m. (inlc. welkomskorting)

Centraal Beheer Achmea logo

€ 4,28 p.m.

Nationale Nederlanden logo

€ 4,85 p.m.

ABN AMRO logo

€ 5,74 p.m.

Univé logo

€ 8,34 p.m.