Opruimingskosten, wat zijn dat?

Geschreven op 02-01-19
Leestijd: < 1 min.
door Joost van Herpen
door Joost van Herpen
Wanneer je schade hebt aan je huis of inboedel kun je te maken krijgen met opruimingskosten. Dit zijn de kosten die worden gemaakt om rotzooi en beschadigde spullen op te ruimen. Denk hierbij aan verbrandde meubels.

Hierdoor heb je dus niet alleen schade aan de inboedel, maar moeten er ook opruimingskosten worden gemaakt. Deze kosten worden vaak vergoedt door de inboedelverzekering…

Dekking op de inboedelverzekering

De opruimingskosten zijn vaak gedekt op de inboedelverzekering of de opstalverzekering. Verzekeraars bieden vaak dekking tot een maximumbedrag óf een percentage van de verzekerde inboedel of opstal.

Het is aan te raden om contact op te nemen met je verzekeraar vóór je opruimingskosten gaat maken. Je kunt aan de verzekeraar vragen in hoeverre deze de kosten zal vergoeden. Zo voorkom je dat je zelf voor de opruimingskosten moet opdraaien.

Wanneer je de schade aan de inboedel gaat indienen met een schadeformulier, kun je aangegeven dat je naast de schade aan de inboedel, ook opruimingskosten hebt gemaakt. De verzekeraar zal deze kosten in veel gevallen vergoeden.

Premier risque

Omdat het van te voren niet te schatten is voor hoeveel de opruimingskosten moeten worden verzekerd, zijn opruimingskosten verzekerd op basis van premier risque. Dit betekent dat de regels van onderverzekering niet gelden voor de opruimingskosten.

Deze kosten worden uitgekeerd op basis van een verzekerde som. Deze verzekerde som is vaak een maximumbedrag of percentage van de verzekerde inboedel of opstal.

Lees alles over premier risque

Hulp nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 - 18.00u

Whatsapp

Binnen 60 minuten een reactie

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Joost van Herpen en Roel Wonders

Inboedelverzekeringen vergelijken

Onze specialisten vergelijken regelmatige alle inboedelverzekeringen om erachter te komen welke het voordeligste zijn. Hieronder staan de goedkoopste inboedelverzekeringen.

De vergelijkingen zijn gemaakt met verschillende kenmerken. Klik bij een aantal verzekeraars op ”vergelijken” en vergelijk de prijzen en voorwaarden…

Allianz Direct logo

€2,95 p.m.

AEGON logo

€ 3,07 p.m. (inlc. welkomskorting)

Centraal Beheer Achmea logo

€ 4,28 p.m.

Nationale Nederlanden logo

€ 4,85 p.m.

ABN AMRO logo

€ 5,74 p.m.

Univé logo

€ 8,34 p.m.