Inboedelverzekering zonder tussenpersoon

Geschreven op 25-06-18
Leestijd: 2 minuten
door Joost van Herpen
door Joost van Herpen
Vroeger was het heel normaal om binnen te lopen bij een tussenpersoon om een inboedelverzekering af te sluiten. Nu sluiten de meeste mensen een verzekering via het internet af. De premies en voorwaarden van inboedelverzekeringen zijn eenvoudig online te vergelijken.

Wat veel mensen niet weten is dat de meeste vergelijkingssites in handen zijn van tussenpersonen. Zo is de consumentenbond zelfs een tussenpersoon en is Independer in handen van een verzekeraar.

Lastenvrij is géén verzekeraar of tussenpersoon. Je kunt via een inboedelverzekering afsluiten zónder tussenpersoon…

Wat is een tussenpersoon?

De tussenpersoon zitten tussen de verzekeraar en degene die een inboedelverzekering wil afsluiten. Je denkt misschien ”tussenpersoon”, die kan ertussenuit? Sinds de komst van het internet zijn er inderdaad steeds minder tussenpersonen. Daarnaast zijn veel tussenpersonen een vergelijkingssite begonnen.

Vroeger was het heel normaal om naar een tussenpersoon te gaan, bijvoorbeeld om een inboedelverzekering af te sluiten. Het was namelijk nog niet mogelijk om zelf verzekeringen te vergelijken. Je moest dus wel naar een tussenpersoon om een inboedelverzekering af te sluiten.

Deze tussenpersonen hebben enorm veel geld verdiend door de hoge provisies, maar de provisie op inboedelverzekeringen is nog steeds tussen de 20 en 27,5%. Dit betekent dat iedere maand 20 tot 27,5% van de premie als vergoeding naar de tussenpersoon gaat. In ruil hiervoor helpt de tussenpersoon bij het afsluiten van een inboedelverzekering en biedt deze ondersteuning bij schade.

Vergelijken en daarna provisievrij afsluiten

De tussenpersoon verkoopt de verzekeringsproducten van verzekeraars en krijgen hier een riante vergoeding voor. Door de komst van het internet zijn steeds meer verzekeraars zelf verzekeringen gaan aanbieden. Hiermee passeren ze tussenpersonen en zijn ze eigenlijk met een partner aan het concurreren.

Bijna niemand sluit meteen een verzekering af bij een verzekeraar, zonder eerst een vergelijking te maken. Lastenvrij is géén verzekeraar en géén tussenpersoon. Je kunt de premies van vele verzekeraars met elkaar vergelijken en deze vervolgens rechtstreeks bij de verzekeraar afsluiten.

Je betaalt vervolgens niet iedere maand zo’n 20 tot 27,5% provisie. Wij ontvangen van de verzekeraars slechts een eenmalige vergoeding.

Hoe hoger de premie, hoe hoger de provisie

Wij zijn continu op zoek naar de goedkoopste inboedelverzekeringen, maar bij veel tussenpersonen is dit anders. Veel mensen sluiten een verzekering af bij een tussenpersoon, maar horen daarna nooit meer iets van deze tussenpersoon.

Dit terwijl de premies van inboedelverzekeringen continu veranderen en zo nu en dan overstappen zeker voordeel oplevert. Het probleem is dat de vergoeding voor tussenpersonen een percentage van de premie is. Hoe hoger de premie, hoe meer tussenpersonen verdienen.

Dat is de reden dat veel tussenpersonen niet regelmatig een goedkopere inboedelverzekering aanbieden. Wanneer de premie daalt dan dalen de inkomsten. Als tussenpersonen voor alle klanten een goedkopere inboedelverzekering aanbieden, kan de omzet van deze tussenpersonen drastisch dalen.

Lastenvrij is géén tussenpersoon

Verzekeringen worden steeds duurder, omdat er te veel bedrijven aan verdienen. We zagen dat veel tussenpersonen enorm veel geld verdienen met het aanbieden van verzekeringen en vervolgens achterover leunen.

Ze doen geen betere aanbiedingen, omdat een goedkopere verzekeringen zorgen voor minder inkomsten. Daarnaast zagen we dat veel mensen eenvoudig zelf verzekeringen kunnen afsluiten en helemaal geen tussenpersoon nodig hebben.

Om die redenen hebben we Lastenvrij opgericht. We zijn géén verzekeraar of tussenpersoon. We laten alleen zien welke verzekeringen het beste en voordeligste zijn. Je kunt deze vervolgens rechtstreeks bij de verzekeraar afsluiten.

Je betaalt geen provisie en hebt niet te maken met een tussenschakels, zoals een tussenpersoon en een serviceprovider. Wanneer we allemaal stoppen met het betalen van provisie, worden verzekeringen uiteindelijk voor iedereen voordelen. Dat is onze motivatie!

Rechtstreeks afsluiten zonder tussenpersoon

Op Lastenvrij.nl staan de inboedelverzekeringen van zo’n 15 verzekeraars. Je kunt de premies eenvoudig op een rij zetten. Je kunt daarna de polisvoorwaarden van 3 inboedelverzekeringen vergelijken om te zien welke de beste voorwaarden biedt.

Wanneer je een inboedelverzekering gevonden hebt, kun je deze rechtstreeks bij de verzekeraar afsluiten. Je hebt dan géén tussenpersoon en betaalt géén doorlopende provisie.

Geschreven door Joost van Herpen & Roel Wonders

Joost van Herpen specialiseert zich sinds 2008 in autoverzekeringen. In 2009 behaalde hij zijn studie Finance Banking & Insurance, WFT-basis en WFT Schade Bedrijven & Particulieren. In 2013 behaalde hij zijn Bachelor of Commerce.

Hij was werkzaam bij de SNS, ABN AMRO, Rabobank, Verhoeven Verzekeringen én de Veldsink Groep (VCN) en kent de verzekeringswereld daarom goed. In 2014 richtte hij Lastenvrij op – een onafhankelijke vergelijkingssite in autoverzekeringen.

Roel Wonders behaalde zijn bachelor in Management, Economie en Recht – met Financiële dienstverlening als afstudeerrichting. Hij is adviseur Duurzaam Wonen, Erkend Hypothecair Planner én adviseur Particuliere Schadeverzekeringen.

Samen werken ze al zo´n 25 jaar in de financiële dienstverlening en schrijven ze op Lastenvrij over financiële producten. We geven echter geen persoonlijk advies via Lastenvrij.

Hulp nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 - 18.00u

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Joost van Herpen en Roel Wonders

Inboedelverzekeringen vergelijken

Onze specialisten vergelijken regelmatige alle inboedelverzekeringen om erachter te komen welke het voordeligste zijn. Hieronder staan de goedkoopste inboedelverzekeringen.

De vergelijkingen zijn gemaakt met verschillende kenmerken. Klik bij een aantal verzekeraars op ”vergelijken” en vergelijk de prijzen en voorwaarden…

Allianz Direct logo

€2,95 p.m.

AEGON logo

€ 3,07 p.m. (inlc. welkomskorting)

Centraal Beheer Achmea logo

€ 4,28 p.m.

Nationale Nederlanden logo

€ 4,85 p.m.

ABN AMRO logo

€ 5,74 p.m.

Univé logo

€ 8,34 p.m.