Goedkoopste restitutie zorgverzekering 2017

Je hebt met een restitutiepolis volledige keuzevrijheid. Je kunt dus bij iedere zorgverlener terecht. Daarom is een restitutieverzekering duurder dan een naturaverzekering.

In 2017 zijn er toch een aantal goedkope zorgverzekeringen met vrije zorgkeuze. Lees alles over een restitutieverzekering of ontdek wat de allergoedkoopste zijn.

Hieronder staat onze uitgebreide zorgvergelijker. Hieronder staan alle restitutiepolissen van 2017. Je kunt meteen zien wat de goedkoopste restitutiepolis is:

Restitutie zorgverzekeringen vergelijken

Deze zorgvergelijker staat ingesteld op ”vrije zorgkeuze”. Je ziet dus alleen restitutiepolissen. De goedkoopste basisverzekering staat bovenaan:

Goedkoopste restitutie basisverzekeringen met €385 eigen risico

Hieronder staan dé 4 goedkoopste restitutiebasisverzekeringen van 2017. Dé goedkoopste is Ditzo. Deze polis heeft wel maar 97% vrije zorgkeuze. De goedkoopste zorgverzekering met 100% keuzevrijheid is die van OHRA. Deze polis kost €104,55 per maand.

Ditzo

Ditzo

De restitutieverzekering van Ditzo is het voordeligste. Je hebt met deze zorgverzekering wel maar 97% zorgkeuze. Met een standaard eigen risico is de maandpremie €100,95.

OHRA

OHRA

OHRA heeft een restitutiepolis van €104,55 per maand met eeen standaard eigen risico van €385. De premie is €87,88 per maand met een verhoogd eigen risico van €885.

Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid heeft een goedkope zorgverzekering met vrije zorgkeuze. Al is de zorgkeuze niet voor 100% vrij. Je hebt met deze polis 95% keuzevrijheid. De restitutiepolis van deze verzekeraar is €104,60 per maand.

Zekur

Zekur

Alle zorgverzekeringen van Zekur zijn goedkoop. De basisverzekering met 100% keuzevrijheid is dat ook. Met een standaard eigen risico is deze zorgverzekering slechts €105,53 per maand.

Goedkoopste restitutie basisverzekeringen met €885 eigen risico

Met het hoogste eigen risico van €885 is Ditzo wederom dé goedkoopste. Zorg en Zekerheid is ook goedkoop. Deze polissen hebben 97% en 95% vrije zorgkeuze. De voordeligste basisverzekering met een hoog eigen risico is van PNOzorg. Deze polis is €84,94 per maand met een eigen risico van €885.

Ditzo

Ditzo

Met een hoog eigen risico van €885 heeft Ditzo wederom dé goedkoopste restitutie basisverzekering. Je betaalt voor deze zorgverzekering €78,45 per maand.
Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid is ook goedkoop met een eigen risico van €885. De premie is €79,60 en daarmee iets hoger dan die van Ditzo.
PNOzorg

PNOzorg

PNOzorg heeft een basisverzekering met 100% vrije zorgkeuze v.a. €84,94. Dit is de premie van de basisverzekering met een eigen risico van €885.

FBTO

FBTO

FBTO heeft een voordelige restitutiepolis met 100% keuzevrijheid. Met een eigen risico van €885 is de maandpremie €87,67.

Wat is een restitutiepolis?

Een restitutiepolis is een zorgverzekering met vrije zorgkeuze. Je kunt met deze polis dus bij iedere zorgverlener terecht. Je kunt naar iedere dokter, ieder ziekenhuis en iedere apotheek. De keuze van een zorgverlener heeft nooit negatieve invloed op de vergoeding die wordt gegeven.

Bij een naturaverzekering kan de keuze voor een zorgaanbieder wel negatieve invloed op een vergoeding hebben. Alleen de kosten van de zorgverlener waarmee de zorgverzekeraar een samenwerking heeft, worden volledig vergoedt. Anders wordt vaak maar 80% of slechts 50% vergoedt.

Je betaalt met een restitutiepolis wel eerst zelf de rekening van een zorgaanbieders. De letterlijke betekenis van restitutie is ”teruggave”. Deze rekening dien je in bij de zorgverzekering. Je krijgt daarna het geld terug van deze zorgverzekeraar.

In inhoud van een basisverzekering is bij iedere basisverzekering het zelfde. Het maakt daarbij niet uit of jij een restitutie- of naturaverzekering hebt. De inhoud van het basispakket is namelijk door de overheid bepaald.

Overzicht: zorgverzekeraars met een restitutiepolis

Met de zorgvergelijker van Lastenvrij hebben we alle restitutiepolissen geselecteerd. Hieronder staan de 12 zorgverzekeraars die een restitutiepolis aanbieden.

Bekijk nu het volledige overzicht:

VGZ

VGZ

De restitutieverzekering van VGZ is via United Consumers €92,05 per maand met een hoog eigen risico. Met een standaard eigen risico is de premie €107,05 per maand.

Nu bekijken

PNOzorg

PNOzorg

PNOzorg heeft een basisverzekering met 100% vrije zorgkeuze v.a. €84,94 met een verhoogd eigen risico en voor €109,94 per maand met een standaard eigen risico.

Nu bekijken

OHRA

OHRA

OHRA heeft een restitutiepolis van €104,55 per maand met eeen standaard eigen risico van €385. De premie is €87,88 per maand met een verhoogd eigen risico van €885.

Nu bekijken

ONVZ

ONVZ

Je bent bij ONVZ verzekerd van vrije zorgkeuze. ONVZ heeft basisverzekering v.a. €90,1 met een hoog eigen risico en €115,91 met een standaard eigen risico.

Nu bekijken

Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid is een regionale zorgverzekeraar. De premie van de restitutieverzekering is €118,95 per maand met een standaard eigen risico.

Nu bekijken

Delta Lloyd

Delta Lloyd

Delta Llloyd heeft ook een zorgverzekering met vrije zorgkeuze. Deze polis kost €99,16 per maand met een standaard eigen risico van €385.

Nu bekijken

CZ

CZ

CZ heeft veel verschillende polissen. De restitutiepolis van CZ is €101,55 met een verhoogd eigen risico en €119,05 met een standaard eigen risico van €385.

Nu bekijken

OHRA

Univé

Univé is een zorgverzekeraar met regionale kantoren. Bij univé is een zorgverzekering met vrije zorgkeuze €117,25 met een standaard eigen risico van €385.

Nu bekijken

Zekur

Zekur

Zekur is 1 van de goedkoopste. Met een standaard eigen risico is de premie €105,53. Met een hoog eigen risico is de premie €90,53

Nu bekijken

FBTO

FBTO

FBTO is vooral goedkoop met een hoger eigen risico. Je kunt de restitutiepolis van FBTO uitbreiden met allerlei losse modules.

Nu bekijken

De Friesland

De Friesland

De Friesland Zorgverzekeraar heeft een zorgverzekering met keuzevrijheid. Het is alleen niet de voordeligste polis. Andere zorgverzekeraars bieden een goedkopere aan.

Nu bekijken

Prolife

Prolife

Prolife is onderdeel van Achmea. Prolife is een christelijke zorgverzekeraar. De restitutiepolis is duurder dan die van andere zorgverzekeraars.

Nu bekijken


Wat zijn de voor- en nadelen van een restitutieverzekering?

Een restitutieverzekering heeft voor- en nadelen ten opzichte van een naturapolis. Graag geven we aan wat deze voor- en nadelen zijn:

Voordeel 1: Vrij om te kiezen

Je kunt met een restitutiepolis bij iedere zorgverlener terecht. In vrijwel alle gevallen wordt de rekening voor 100% vergoedt. Je hoeft dus vrijwel nooit een gedeelte van de rekening zelf te betalen.

Voordeel 2: Vrij en comfortabel gevoel

Deze vrije zorgkeuze kan een vrij en comfortabel gevoel geven. Als jij naar een zorgaanbieder wil kun jij hierheen. Je hoeft niet te gaan nakijken of deze wel alles vergoedt. In vrijwel alle gevallen worden de kosten voor 100% vergoedt.

Voordeel 3: Zelf inzicht in de kosten

Het nadeel kan ook een voordeel zijn. Je moet bij een restitutiepolis de rekening soms zelf eerst voorschieten. Je hebt hierdoor wel beter inzicht in de zorgkosten. Je ziet dus precies wat jij uitgeeft aan zorg.

Nadeel 1: Een restitutiepolis is duurder

Een restitutiepolis is duurder dan een naturapolis. Je betaalt dus wel extra premie voor de vrijheid van een restitutiepolis. Het kan zijn dat jij met een naturapolis voldoende keuzevrijheid hebt en daarnaast minder premie hoeft te betalen.

Nadeel 2: Zelf rekeningen voorschieten

Je moet met een restitutieverzekering soms zelf rekeningen voorschieten. Deze rekeningen kun jij volgens declareren bij de zorgverzekeraar. Die geeft vervolgens het betaalde bedrag terug. Bij een naturaverzekering regelen de zorgverzekeraar en de zorgaanbieder de betaling onderling. Dit kan een stuk makkelijk zijn.