Is een caravan of aanhanger verzekerd op de autoverzekering?

Je hebt een caravan achter de auto voor een vakantie naar het buitenland óf rijdt rond met een aanhanger. Je wilt weten of deze caravan en aanhanger verzekerd zijn via de autoverzekering…

Schade aan anderen

Je kunt met de caravan of aanhanger schade toebrengen aan anderen, bijvoorbeeld wanneer je met de caravan of aanhanger tegen een andere auto rijdt. Je kunt voor deze schade aansprakelijk worden gesteld. De schade die aan anderen is toegebracht met een gekoppelde caravan of aanhanger is verzekerd op de WA autoverzekering.

Schade aan de caravan of aanhanger

De WA autoverzekering biedt alleen dekking voor de schade die met de caravan of aanhanger aan anderen zijn toebrengt. De schade aan de eigen caravan of aanhanger is niet verzekerd via de autoverzekering. Je kunt hierdoor een aparte caravanverzekering afsluiten. Zo’n aparte caravanverzekering biedt bijvoorbeeld dekking bieden voor:

Je kunt verschillende soorten caravanverzekeringen afsluiten, die ieder hun eigen dekking, polisvoorwaarden en premie hebben.

 

Caravans of aanhangers die zwaarder zijn dan 750kg

Sinds september 2013 moeten caravans en aanhangwagens die zwaarder zijn dan 750 kilogram (leeggewicht en laadvermogen) een eigen (geel) kenteken hebben. Wanneer je voor deze caravan of aanhanger een verzekering afsluit, moet je in Duitsland, Polen en Spanje een groene kaart bij hebben. Je kunt deze groene kaart bij de autoverzekeraar opvragen.

Vergelijk autoverzekeringen

Bereken nu de premie van vele autoverzekeringen en sluit een goedkope autoverzekering af: