Is een caravan en aanhanger verzekerd op de autoverzekering?

Geschreven op 20-03-18
Leestijd: < 1 min.
door Joost van Herpen
door Joost van Herpen
Je hebt een caravan achter de auto voor een vakantie naar het buitenland óf rijdt rond met een aanhanger.

Je wilt weten of deze caravan en aanhanger verzekerd zijn via de autoverzekering. Vergelijk ook even alle autoverzekeringen om te ontdekken wat de voordeligste autoverzekeringen zijn...

Schade anderen toebrengen met een caravan of aanhanger

Je kunt met de caravan of aanhanger schade toebrengen aan anderen, bijvoorbeeld wanneer je met de caravan of aanhanger tegen een andere auto rijdt.

Je kunt voor deze schade aansprakelijk worden gesteld. De schade die aan anderen is toegebracht met een gekoppelde caravan of aanhanger is verzekerd op de WA autoverzekering.

Schade aan de caravan of aanhanger

De WA autoverzekering biedt alleen dekking voor de schade die met de caravan of aanhanger aan anderen zijn toebrengt.

De schade aan de eigen caravan of aanhanger is niet verzekerd via de autoverzekering. Je kunt hierdoor een aparte caravanverzekering afsluiten.

Zo’n aparte caravanverzekering biedt bijvoorbeeld dekking bieden voor:

  • Brand
  • Diefstal
  • Stormschade
  • Hagelschade
  • Schade na een aanrijding

Je kunt verschillende soorten caravanverzekeringen afsluiten, die ieder hun eigen dekkingpolisvoorwaarden en premie hebben.

Rijden met een caravan of aanhanger die zwaarder is dan 750 kilogram

Sinds september 2013 moeten caravans en aanhangwagens die zwaarder zijn dan 750 kilogram (leeggewicht en laadvermogen) een eigen (geel) kenteken hebben.

Wanneer je voor deze caravan of aanhanger een verzekering afsluit, moet je in Duitsland, Polen en Spanje een groene kaart bij hebben.

Je kunt deze groene kaart bij de autoverzekeraar opvragen.

Geschreven door Joost van Herpen & Roel Wonders

Joost van Herpen specialiseert zich sinds 2008 in autoverzekeringen. In 2009 behaalde hij zijn studie Finance Banking & Insurance, WFT-basis en WFT Schade Bedrijven & Particulieren. In 2013 behaalde hij zijn Bachelor of Commerce.

Hij was werkzaam bij de SNS, ABN AMRO, Rabobank, Verhoeven Verzekeringen én de Veldsink Groep (VCN) en kent de verzekeringswereld daarom goed. In 2014 richtte hij Lastenvrij op – een onafhankelijke vergelijkingssite in autoverzekeringen.

Roel Wonders behaalde zijn bachelor in Management, Economie en Recht – met Financiële dienstverlening als afstudeerrichting. Hij is adviseur Duurzaam Wonen, Erkend Hypothecair Planner én adviseur Particuliere Schadeverzekeringen.

Samen werken ze al zo´n 25 jaar in de financiële dienstverlening en schrijven ze op Lastenvrij over financiële producten. We geven echter geen persoonlijk advies via Lastenvrij.

Hulp nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 - 18.00u

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Joost van Herpen en Roel Wonders

Autoverzekeringen vergelijken

Ontdek binnen 30 seconden wat op dit moment de goedkoopste autoverzekering is:

Static Template
[foobar id="88208"]