Massa ledig gewicht,wat is dat?

Staat online sinds: 11 april 2017

Bij het afsluiten van een autoverzekering kom je misschien het begrip ”massa ledig voertuig” tegen. ”Massa ledig voertuig” is een ander woord voor het gewicht van de auto, zónder passagiers of bagage.

Het gewicht van de auto bepaalt de premie van de autoverzekering voor een deel. Daarnaast bepaalt het gewicht van de auto de hoogte van de wegenbelasting.

Andere woorden voor massa ledig gewicht zijn ”ledig gewicht” of ”leeggewicht”.

Lees nu meer over het massa ledig gewicht…

Het massa ledig gewicht opvragen

Het ledig gewicht van de auto is eenvoudig op te vragen bij de RDW. Vul het kenteken van de auto in en klik op ”gegevens opvragen”. Ga vervolgens naar ”gewichten”. Hier staan de verschillende gewichten van de auto, zoals ”massa rijklaar” en natuurlijk ”massa ledig voertuig”.

Waarom bepaalt het gewicht de premie van de autoverzekering?

Het gewicht van een auto bepaalt de premie van een autoverzekering voor een deel. Hoe zwaarder de auto, hoe hoger de premie. Een zwaardere auto kan namelijk meer schade veroorzaken bij een aanrijding.

Naast het gewicht van de auto, wordt de hoogte premie bijvoorbeeld bepaalt door de woonplaats, de geboortedatum en het aantal schadevrije jaren van de regelmatige bestuurder.

Lees hoe verzekeraars de premie van een autoverzekering bepalen.

Geschreven door Joost van Herpen

Ik ben Joost, oprichter van Lastenvrij. Deze vergelijkingssite bestaat sinds 2015, maar ik ben zelf al sinds 2006 met verzekeringen bezig.

Ik heb de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond en studeerde aan de Avans Hogeschool.

Ik was werkzaam bij de SNS Bank, Rabobank én ABN AMRO Bank. Ik was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite én was werkzaam bij een serviceprovider, waar ik de verzekeringswereld beter heb leren kennen.

In 2015 heb ik Lastenvrij opgericht om autoverzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Ik biedt algemene informatie en geef géén advies. Vergelijk nu zelf.

Vraag stellen?

Stel deze via Facebook, Linkedin of Whatsapp...

Facebook Linkedin Whatsapp

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen

Vergelijk autoverzekeringen

Vergelijk nu vele autoverzekeringen met elkaar en sluit de beste online af…