Massa ledig gewicht,wat is dat?

Bij het afsluiten van een autoverzekering kom je misschien het begrip ”massa ledig voertuig” tegen. ”Massa ledig voertuig” is een ander woord voor het gewicht van de auto, zónder passagiers of bagage.

Het gewicht van de auto bepaalt de premie van de autoverzekering voor een deel. Daarnaast bepaalt het gewicht van de auto de hoogte van de wegenbelasting.

Andere woorden voor massa ledig gewicht zijn ”ledig gewicht” of ”leeggewicht”.

Lees nu meer over het massa ledig gewicht:

Het massa ledig gewicht opvragen

Het ledig gewicht van de auto is eenvoudig op te vragen bij de RDW. Vul het kenteken van de auto in en klik op ”gegevens opvragen”. Ga vervolgens naar ”gewichten”. Hier staan de verschillende gewichten van de auto, zoals ”massa rijklaar” en natuurlijk ”massa ledig voertuig”.

Waarom bepaalt het gewicht de premie van de autoverzekering?

Het gewicht van een auto bepaalt de premie van een autoverzekering voor een deel. Hoe zwaarder de auto, hoe hoger de premie. Een zwaardere auto kan namelijk meer schade veroorzaken bij een aanrijding.

Naast het gewicht van de auto, wordt de hoogte premie bijvoorbeeld bepaalt door de woonplaats, de geboortedatum en het aantal schadevrije jaren van de regelmatige bestuurder.

Lees hoe verzekeraars de premie van een autoverzekering bepalen.

Geschreven door Joost van Herpen

Geschreven door Joost van Herpen

Ik heb de opleiding Bank- en Verzekeringswezen afgerond en ben werkzaam geweest bij de SNS Bank, Rabobank en ABN AMRO bank.

Ik was autoverzekeringsspecialist bij een vergelijkingssite en werkte voor een serviceprovider in verzekeringen.

Vergelijk autoverzekeringen

Vergelijk nu vele autoverzekeringen met elkaar en sluit de beste online af: