Dekking autoverzekering tussentijds wijzigen, kan dat?

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost van Herpen

Datum: 7-12-2017 | Leestijd: < 1 min.

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost van Herpen

Weet veel van autoverzekeringen
Datum: 7-12-2017 | Leestijd: < 1 min.

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost

Weet veel van autoverzekeringen
Datum: 7-12-2017
Leestijd: < 1 min.

Je hebt misschien een uitgebreide autoverzekering afgesloten en wilt de dekking tussentijds wijzigen. Je auto is ouder geworden en de uitgebreide dekking is misschien niet meer nodig.

Je wilt de dekking verlagen, maar is het mogelijk de dekking per direct aan te passen?

Lees nu alles over het wijzigen van de dekking:

Dekking verhogen

De dekking van een autoverzekering is op ieder gewenst moment te verhogen.

Je kunt de WA autoverzekering bijvoorbeeld verhogen naar een WA beperkt casco dekking óf de WA beperkt casco verhogen naar de WA volledig casco dekking.

Uiteraard wordt de premie hoger. Je hebt daarvoor wel een uitgebreidere autoverzekering.

Welke autoverzekeringen zijn er allemaal?

Geen dekking voor bestaande schades

Je hebt misschien schade, bijvoorbeeld ruitschade, en denkt dat het slim is om de dekking te verhogen.

Je bent vervolgens van plan om deze ruitschade te claimen op de uitgebreidere autoverzekering.

Dit is verzekeringsfraude! De uitgebreidere dekking geldt alleen voor schades die zijn ontstaan ná de verhoging van de dekking.

Dekking verlagen

Het verlagen van de dekking kan niet altijd op ieder moment. Bij sommige verzekeraars kan dit pas nadat het contract afloopt en dus niet tussentijds.

Gelukkig is het bij steeds meer verzekeraars mogelijk om de dekking per direct te verlagen. Daarnaast zijn er steeds meer verzekeraars zonder opzegtermijn.

Hierdoor kan de dekking op ieder moment worden verlaagd. Je kunt de polis namelijk opzeggen en een nieuwe verzekering afsluiten.

Na het verlagen van de dekking wordt de premie lager. Je bespaart op de autoverzekering, maar hebt wel een minder uitgebreide dekking.

Opnieuw vergelijken

Steeds meer autoverzekeringen zijn dagelijks opzegbaar. Verhoog of verlaag de dekking niet zomaar, maar maak eerst een nieuwe vergelijking tussen meerdere autoverzekeringen.

Misschien biedt een andere autoverzekeraar een lagere premie voor de andere dekking. Zo kan Univé bijvoorbeeld de voordeligste WA verzekering hebben, terwijl Centraal Beheer Achmea misschien een goedkope WA beperkt casco verzekering heeft.

Vergelijk daarom eerst alle autoverzekeringen en verhoog of verlaag daarna pas de dekking.

[foobar id="88208"]

Geschreven door Joost van Herpen

Joost verdiept zich al sinds 2008 in autoverzekeringen en richtte in 2015 Lastenvrij op met als doel om verzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Hij heeft de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond, waar hij leerde over particuliere schadeverzekeringen en (verzekerings)recht. Daarna studeerde hij af aan de Avans Hogeschool. Hij was werkzaam bij de SNB Bank, Rabobank en ABN AMRO bank. Hij was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite en was werkzaam bij VCN Verzekeringen, een service provider in verzekeringen.
Goede informatie?

Deel deze informatie met vrienden…

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen

Autoverzekeringen vergelijken

Ontdek wat op dit moment de goedkoopste autoverzekeringen zijn. Vergelijk binnen één minuut alle autoverzekeringen sluit deze direct af: