Dekking tussentijds wijzigen, kan dat?

Je hebt misschien een uitgebreide autoverzekering afgesloten en wilt de dekking tussentijds wijzigen. Je auto is ouder geworden en de uitgebreide dekking is misschien niet meer nodig. Je wilt de dekking verlagen, maar is het mogelijk de dekking per direct aan te passen?

Dekking verhogen

De dekking van een autoverzekering is op ieder gewenst moment te verhogen.

Je kunt de WA autoverzekering bijvoorbeeld verhogen naar een WA beperkt casco dekking óf de WA beperkt casco verhogen naar de WA volledig casco dekking.

Uiteraard wordt de premie hoger. Je hebt daarvoor wel een uitgebreidere autoverzekering.

Geen dekking voor bestaande schades

Je hebt misschien schade, bijvoorbeeld ruitschade, en denkt dat het slim is om de dekking te verhogen. Je bent vervolgens van plan om deze ruitschade te claimen op de uitgebreidere autoverzekering.

Dit is verzekeringsfraude! De uitgebreidere dekking geldt alleen voor schades die zijn ontstaan ná de verhoging van de dekking.

Dekking verlagen

Het verlagen van de dekking kan niet altijd op ieder moment. Bij sommige verzekeraars kan dit pas nadat het contract afloopt en dus niet tussentijds.

Gelukkig is het bij steeds meer verzekeraars mogelijk om de dekking per direct te verlagen. Daarnaast zijn er steeds meer verzekeraars zonder opzegtermijn. Hierdoor kan de dekking op ieder moment worden verlaagd. Je kunt de polis namelijk opzeggen en een nieuwe verzekering afsluiten.

Na het verlagen van de dekking wordt de premie lager. Je bespaart op de autoverzekering, maar hebt wel een minder uitgebreide dekking.

Opnieuw vergelijken

Steeds meer autoverzekeringen zijn dagelijks opzegbaar. Verhoog of verlaag de dekking niet zomaar, maar maak eerst een nieuwe vergelijking tussen meerdere autoverzekeringen.

Misschien biedt een andere autoverzekeraar een lagere premie voor de andere dekking. Zo kan Univé bijvoorbeeld de voordeligste WA verzekering hebben, terwijl Centraal Beheer Achmea misschien een goedkope WA beperkt casco verzekering heeft.

Vergelijk daarom eerst alle autoverzekeringen en verhoog of verlaag daarna pas de dekking.

Vergelijk autoverzekeringen

Verhoog of verlaag de dekking niet zonder eerst te vergelijken. Maak nu een vergelijking: