Dekking autoverzekering tussentijds wijzigen, kan dat?

Geschreven op 07-12-17
Leestijd: < 1 min.
door Joost van Herpen
door Joost van Herpen
Je hebt misschien een uitgebreide autoverzekering afgesloten en wilt de dekking tussentijds wijzigen. Je auto is ouder geworden en de uitgebreide dekking is misschien niet meer nodig.

Je wilt de dekking verlagen, maar is het mogelijk de dekking per direct aan te passen?

Lees nu alles over het wijzigen van de dekking of vergelijk direct alle autoverzekeringen en ontdek welke nu het goedkoopste is...

Dekking verhogen

De dekking van een autoverzekering is op ieder gewenst moment te verhogen.

Je kunt de WA autoverzekering bijvoorbeeld verhogen naar een WA beperkt casco dekking óf de WA beperkt casco verhogen naar de WA volledig casco dekking.

Uiteraard wordt de premie hoger. Je hebt daarvoor wel een uitgebreidere autoverzekering.

Welke autoverzekeringen zijn er allemaal?

Geen dekking voor bestaande schades

Je hebt misschien schade, bijvoorbeeld ruitschade, en denkt dat het slim is om de dekking te verhogen.

Je bent vervolgens van plan om deze ruitschade te claimen op de uitgebreidere autoverzekering.

Dit is verzekeringsfraude! De uitgebreidere dekking geldt alleen voor schades die zijn ontstaan ná de verhoging van de dekking.

Dekking verlagen

Het verlagen van de dekking kan niet altijd op ieder moment. Bij sommige verzekeraars kan dit pas nadat het contract afloopt en dus niet tussentijds.

Gelukkig is het bij steeds meer verzekeraars mogelijk om de dekking per direct te verlagen. Daarnaast zijn er steeds meer verzekeraars zonder opzegtermijn.

Hierdoor kan de dekking op ieder moment worden verlaagd. Je kunt de polis namelijk opzeggen en een nieuwe verzekering afsluiten.

Na het verlagen van de dekking wordt de premie lager. Je bespaart op de autoverzekering, maar hebt wel een minder uitgebreide dekking.

Opnieuw vergelijken

Steeds meer autoverzekeringen zijn dagelijks opzegbaar. Verhoog of verlaag de dekking niet zomaar, maar maak eerst een nieuwe vergelijking tussen meerdere autoverzekeringen.

Misschien biedt een andere autoverzekeraar een lagere premie voor de andere dekking. Zo kan Univé bijvoorbeeld de voordeligste WA verzekering hebben, terwijl Centraal Beheer Achmea misschien een goedkope WA beperkt casco verzekering heeft.

Vergelijk daarom eerst alle autoverzekeringen en verhoog of verlaag daarna pas de dekking.

Geschreven door Joost van Herpen & Roel Wonders

Joost van Herpen specialiseert zich sinds 2008 in autoverzekeringen. In 2009 behaalde hij zijn studie Finance Banking & Insurance, WFT-basis en WFT Schade Bedrijven & Particulieren. In 2013 behaalde hij zijn Bachelor of Commerce.

Hij was werkzaam bij de SNS, ABN AMRO, Rabobank, Verhoeven Verzekeringen én de Veldsink Groep (VCN) en kent de verzekeringswereld daarom goed. In 2014 richtte hij Lastenvrij op – een onafhankelijke vergelijkingssite in autoverzekeringen.

Roel Wonders behaalde zijn bachelor in Management, Economie en Recht – met Financiële dienstverlening als afstudeerrichting. Hij is adviseur Duurzaam Wonen, Erkend Hypothecair Planner én adviseur Particuliere Schadeverzekeringen.

Samen werken ze al zo´n 25 jaar in de financiële dienstverlening en schrijven ze op Lastenvrij over financiële producten. We geven echter geen persoonlijk advies via Lastenvrij.

Hulp nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 - 18.00u

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Joost van Herpen en Roel Wonders

Autoverzekeringen vergelijken

Ontdek binnen 30 seconden wat op dit moment de goedkoopste autoverzekering is:

Static Template
[foobar id="88208"]