Uitsluitingen van een autoverzekering

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost van Herpen

Datum: 31-5-2018 | Leestijd: < 1 min.

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost van Herpen

Weet veel van autoverzekeringen
Datum: 31-5-2018 | Leestijd: < 1 min.

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost

Weet veel van autoverzekeringen
Datum: 31-5-2018
Leestijd: < 1 min.

Je kunt een uitgebreide autoverzekering afsluiten voor schade aan anderen én aan je eigen auto, maar zelfs deze uitgebreidere autoverzekeringen verzekeren niet alles.

Wat niet verzekerd is wordt door autoverzekeraars opgenomen in de polisvoorwaarden onder ”uitsluitingen”.

Hieronder staan 6 standaard uitsluitingen van de dekking van een autoverzekering:

1. Opzet

Uiteraard is schade die met opzet is toegebracht niet verzekerd. Het is dus niet verzekerd als iemand expres schade toebrengt aan de eigen auto om verzekeringsgeld op te strijken. Het is ook niet verzekerd als iemand opzettelijk schade toebrengt aan iemand anders.

2. Alcohol en drugs

Schades die zijn ontstaan doordat de bestuurder onder invloed is van alcohol of drugs zijn standaard uitgesloten.

Iemand die dus te veel gedronken heeft óf drugs heeft gebruikt en hierdoor een aanrijding veroorzaakt, moet zelf opdraaien voor de kosten!

3. Rijden zonder rijbewijs

Autoverzekeraars keren geen schades uit als iemand rijdt zonder rijbewijs óf zonder geldig rijbewijs.

Schades die ontstaan door een bestuurder die niet bevoegd is om te rijden zijn dus uitgesloten.

4. Beroepsmatig vervoeren van personen of goederen

De privé autoverzekering sluit schades uit die zijn ontstaan tijdens het beroepsmatig vervoeren van personen of goederen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om taxi’s en koeriersdiensten.

Taxichauffeurs en koeriersdiensten moeten een speciale, zakelijke autoverzekering afsluiten. De autoverzekering die privé is afgesloten, sluit alle schades uit die zijn ontstaan tijdens het vervoeren van personen of goederen.

De taxi of koeriersdienst is dus niet meeverzekerd op een privé autoverzekering.

5. Snelheidswedstrijden

De autoverzekering sluit alle schades uit die zijn ontstaan tijdens snelheidswedstrijden, zoals straatraces en autorally’s. Deze uitsluiting geld ook voor ritten, waarbij allerlei gevaarlijke manoeuvres worden uitgevoerd.

6. Gewapende conflicten

Schades die ontstaan door molest zijn uitgesloten. Het zijn schades die bijvoorbeeld ontstaan tijdens gewapende conflicten, zoals een burgeroorlog.

Wanneer er een burgeroorlog zou ontstaan, kan de schade zó hoog oplopen dat verzekeraars direct failliet zouden gaan als ze alle schades moeten uitbetalen.

Daarom zijn schades door gewapende conflicten uitgesloten.

[foobar id="88208"]

Geschreven door Joost van Herpen & Roel Wonders

Joost van Herpen specialiseert zich sinds 2008 in autoverzekeringen. In 2009 behaalde hij zijn studie Finance Banking & Insurance, WFT-basis en WFT Schade Bedrijven & Particulieren. In 2013 behaalde hij zijn Bachelor of Commerce.

Hij was werkzaam bij de SNS, ABN AMRO, Rabobank, Verhoeven Verzekeringen én de Veldsink Groep (VCN) en kent de verzekeringswereld daarom goed. In 2014 richtte hij Lastenvrij op – een onafhankelijke vergelijkingssite in autoverzekeringen.

Roel Wonders behaalde zijn bachelor in Management, Economie en Recht – met Financiële dienstverlening als afstudeerrichting. Hij is adviseur Duurzaam Wonen, Erkend Hypothecair Planner én adviseur Particuliere Schadeverzekeringen.

Samen werken ze al zo´n 25 jaar in de financiële dienstverlening en schrijven ze op Lastenvrij over financiële producten. We geven echter geen persoonlijk advies via Lastenvrij.

Hulp nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 - 18.00u

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Joost van Herpen en Roel Wonders

Autoverzekeringen vergelijken

Ontdek wat op dit moment de goedkoopste autoverzekeringen zijn. Vergelijk binnen één minuut alle autoverzekeringen sluit deze direct af:

Static Template
[foobar id="88208"]