Verhuizen? Wat doen met de autoverzekering?

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost van Herpen

Datum: 22-7-2018 | Leestijd: 2 minuten

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost van Herpen

Weet veel van autoverzekeringen
Datum: 22-7-2018 | Leestijd: 2 minuten

Joost van Herpen Lastenvrij

Joost

Weet veel van autoverzekeringen
Datum: 22-7-2018
Leestijd: 2 min.

Je bent verhuist óf gaat verhuizen en wilt weten wat je moet doen met je autoverzekering. De premie van een autoverzekering is gebaseerd op het adres, waardoor je de wijziging moet doorgeven.

Daarnaast communiceren sommige verzekeraars per post. Om geen belangrijke brieven te missen, moet de verzekeraar het nieuwe adres weten.

Verder kan een verhuizing invloed hebben op het aantal te rijden kilometers per jaar, omdat je bijvoorbeeld verder van je werk gaat wonen.

Wanneer de premie een stuk hoger wordt, is een verhuizing een goed moment om alle autoverzekeringen nog eens met elkaar te vergelijken en eventueel over te stappen:

Nieuw adres, nieuwe premie

De premie van een autoverzekering wordt voor een groot deel bepaalt door het adres. Voor inwoners van grotere steden, zoals Amsterdam en Rotterdam, is de premie hoger.

In deze steden rijden meer auto’s, waardoor de kans op een schade groter is. Daarnaast worden er in steden meer auto’s gestolen dan in kleine dorpen.

Wanneer je dus van een klein drop naar een grote stad verhuist, zal de premie van de autoverzekering stijgen. Andersom kan de premie van de autoverzekering na een verhuizing ook lager worden.

Hoe wordt de prijs van een autoverzekering nog meer bepaald?

Postadres doorgeven, om geen belangrijke brieven te ontvangen

De meeste verzekeraars communiceren tegenwoordig online, maar zelfs in 2018 zijn er nog steeds verzekeraars die via de post communiceren.

Wanneer je verhuist bent, moeten deze verzekeraars weten wat je nieuwe adres is. Anders kunnen ze niet meer met je communiceren en mis je misschien een belangrijke brief, zoals een betalingsherinnering.

Je bent in het ergste geval niet op de hoogte van de belastingachterstand, waardoor de auto onverzekerd kan raken.

Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven?

Het doorgeven van een adreswijziging kan op allerlei manieren. Autoverzekeraars gaan hier allemaal anders mee om.

Bij de ene verzekeraar kun je het nieuwe adres telefonisch doorgeven, bij de andere verzekeraar moet je een e-mail sturen. Andere verzekeraars zijn te bereiken via Facebook of hebben bijvoorbeeld een eigen online omgeving voor klanten.

Wanneer je niet weet hoe je het adres kunt wijzigen, kun je navraag doen bij de verzekeraar door deze te bellen.

Deze zal vervolgens aangeven op welke manier je het nieuwe adres kun doorgeven.

Gewijzigde kilometrage

Het adres bepaalt de premie voor een groot deel, maar de kilometrage heeft ook invloed op de hoogte van de premie. De kilometrage is het aantal te rijden kilometers per jaar.

Wanneer je gaat verhuizen naar een andere stad, maar je houdt dezelfde baan, dan kan het zijn dat je meer óf minder kilometer per jaar gaat rijden. Je bent verlicht om de goede kilometrage door te geven aan de verzekeraar.

Door een veranderende kilometrage kan de autoverzekering goedkoper of duurder worden, al is het verschil vaak wel minimaal.

Nieuw adres, nieuwe autoverzekering

Het nieuwe adres en een eventuele wijziging in kilometrage kunnen zorgen voor een heel andere premie.

Het is daarom een goed moment om nog eens even alle autoverzekeringen te vergelijken en te kijken of er een andere verzekeraar goedkoper is.

Veel autoverzekeringen zijn tegenwoordig maandelijks opzegbaar, waardoor opzeggen en overstappen naar een andere verzekeraar steeds makkelijker wordt.

Wanneer de premie na een adreswijziging veranderd, is het aan te raden om eens een nieuwe vergelijking te maken.

[foobar id="88208"]

Geschreven door Joost van Herpen

Joost verdiept zich al sinds 2008 in autoverzekeringen en richtte in 2015 Lastenvrij op met als doel om verzekeringen voor iedereen goedkoper te maken. Hij heeft de opleiding Bank en Verzekeringswezen afgerond, waar hij leerde over particuliere schadeverzekeringen en (verzekerings)recht. Daarna studeerde hij af aan de Avans Hogeschool. Hij was werkzaam bij de SNB Bank, Rabobank en ABN AMRO bank. Hij was specialist autoverzekeringen bij een vergelijkingssite en was werkzaam bij VCN Verzekeringen, een service provider in verzekeringen.
Goede informatie?

Deel deze informatie met vrienden…

Joost van Herpen Lastenvrij verzekeringen

Autoverzekeringen vergelijken

Ontdek wat op dit moment de goedkoopste autoverzekeringen zijn. Vergelijk binnen één minuut alle autoverzekeringen sluit deze direct af: