Waarom een autoverzekering voor hoger opgeleiden?

Geschreven op 25-11-17
Leestijd: < 1 min.
door Joost van Herpen
door Joost van Herpen
In Nederland zijn twee verzekeraars actief, die een autoverzekering speciaal voor hoger opgeleiden aanbieden. Deze verzekeraars zijn Promovendum en National Academic.

Wat zijn hoger opgeleiden volgens deze verzekeraars? Waarom richten verzekeraars zich op hoger opgeleiden en worden lager opgeleiden geweigerd?

Ontdek vervolgens of de autoverzekeringen van deze verzekeraars echt voordeliger zijn. Vergelijk alle premies...

Wat zijn hoger opgeleiden?

Volgens deze verzekeraars zijn hoger opgeleiden, mensen met een afgeronde HAVO-, VWO-, HBO- of WO-opleiding.

Je kunt met een afgeronde MBO-opleiding ook terecht bij deze verzekeraar, alleen is de premie van 5,5% hoger.

Bestuurders met een hogere opleiding claimen minder schades

Waarom willen sommige verzekeraars vooral hoger opgeleiden verzekeren?

De reden is dat mensen met bijvoorbeeld een HBO- of WO-opleiding minder schades claimen. Dit laten de schadecijfers van verzekeraars zien.

Verzekeraars willen zo min mogelijk schades uitkeren. Hierdoor kunnen ze de premie lager houden. Daarom richten sommige verzekeraars zich dus op mensen met een hogere opleiding.

Discriminatie op basis van opleiding?

Je vindt het misschien discriminatie dat verzekeraars een goedkopere autoverzekering aanbieden aan hoger opgeleiden, maar een verzekeraar mag zelf kiezen wie ze verzekeren.

Het is ergens wel slim, omdat de schadecijfers laten zien dat hoger opgeleiden minder schades veroorzaken.

Zo hoeft een verzekeraar met veel hoog opgeleiden klanten minder schades uit te betalen, waardoor ze de premies laag kunnen houden.

De verzekeraars richten zich vooral op hoger opgeleiden, maar bij Promovendum en National Academic kunnen ook MBO-ers een verzekering afsluiten.

Zijn autoverzekeringen voor hoger opgeleiden écht goedkoper?

Nee, dat hoeft zeker niet.

De kans is groot dat andere verzekeraars een lagere premie aanbieden. De premie van een autoverzekering is namelijk gebaseerd op vele factoren, niet alleen op het opleidingsniveau.

De premie is voor iedereen anders. Hoger opgeleiden doen er slim aan om meerdere verzekeraars te vergelijken.

Misschien is een ”gewone autoverzekering” wel veel voordeliger.

Geschreven door Joost van Herpen & Roel Wonders

Joost van Herpen specialiseert zich sinds 2008 in autoverzekeringen. In 2009 behaalde hij zijn studie Finance Banking & Insurance, WFT-basis en WFT Schade Bedrijven & Particulieren. In 2013 behaalde hij zijn Bachelor of Commerce.

Hij was werkzaam bij de SNS, ABN AMRO, Rabobank, Verhoeven Verzekeringen én de Veldsink Groep (VCN) en kent de verzekeringswereld daarom goed. In 2014 richtte hij Lastenvrij op – een onafhankelijke vergelijkingssite in autoverzekeringen.

Roel Wonders behaalde zijn bachelor in Management, Economie en Recht – met Financiële dienstverlening als afstudeerrichting. Hij is adviseur Duurzaam Wonen, Erkend Hypothecair Planner én adviseur Particuliere Schadeverzekeringen.

Samen werken ze al zo´n 25 jaar in de financiële dienstverlening en schrijven ze op Lastenvrij over financiële producten. We geven echter geen persoonlijk advies via Lastenvrij.

Hulp nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 - 18.00u

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Joost van Herpen en Roel Wonders

Autoverzekeringen vergelijken

Ontdek binnen 30 seconden wat op dit moment de goedkoopste autoverzekering is:

Static Template
[foobar id="88208"]