Waarom is er een autoverzekering

voor hoger opgeleiden?

In Nederland zijn twee verzekeraars actief, die een autoverzekering speciaal voor hoger opgeleiden aanbieden. Deze verzekeraars zijn Promovendum en National Academic.

Wat zijn hoger opgeleiden volgens deze verzekeraars? Waarom richten verzekeraars zich op hoger opgeleiden en worden lager opgeleiden geweigerd?

Ontdek vervolgens of de autoverzekeringen van deze verzekeraars echt voordeliger zijn…

Wat zijn hoger opgeleiden?

Volgens deze verzekeraars zijn hoger opgeleiden, mensen met een afgeronde HAVO-, VWO-, HBO- of WO-opleiding. Je kunt met een afgeronde MBO-opleiding ook terecht bij deze verzekeraar, alleen is de premie van 5,5% hoger.

Volgens deze verzekeraars zijn hoger opgeleiden mensen met een afgeronde HAVO-, VWO-, HBO- of WO-opleiding. Je kunt met een afgeronde MBO-opleiding ook terecht bij deze verzekeraar, alleen is de premie van 5,5% hoger.

Bestuurders met een hogere opleiding claimen minder schades

Waarom willen sommige verzekeraars vooral hoger opgeleiden verzekeren? De reden is dat mensen met bijvoorbeeld een HBO- of WO-opleiding minder schades claimen. Dit laten de schadecijfers van verzekeraars zien.

Verzekeraars willen zo min mogelijk schades uitkeren. Hierdoor kunnen ze de premie lager houden. Daarom richten sommige verzekeraars zich dus op mensen met een hogere opleiding.

Discriminatie op basis van opleiding?

Je vindt het misschien discriminatie dat verzekeraars een goedkopere autoverzekering aanbieden aan hoger opgeleiden, maar een verzekeraar mag zelf kiezen wie ze verzekeren.

Het is ergens wel slim, omdat de schadecijfers laten zien dat hoger opgeleiden minder schades veroorzaken. Hierdoor zijn ze voordeliger te verzekeren.

De verzekeraars richten zich vooral op hoger opgeleiden, maar bij Promovendum en National Academic kunnen ook MBO-ers een verzekering afsluiten.

Zijn deze autoverzekeringen echt goedkoper?

Nee, dat hoeft zeker niet. De kans is groot dat andere verzekeraars een lagere premie aanbieden. De premie van een autoverzekering is namelijk gebaseerd op vele factoren, niet alleen op het opleidingsniveau.

De premie is voor iedereen anders. Hoger opgeleiden doen er slim aan om meerdere verzekeraars te vergelijken. Misschien is een ”gewone autoverzekering” wel veel voordeliger.

Vergelijk autoverzekeringen

Je weet binnen een minuut welke verzekeraar de beste verzekering aanbiedt…