Autoverzekering afsluiten: binnen 3 min. verzekerd…

Je auto is binnen 3 minuten te verzekeren. Het afsluiten van een autoverzekering is dus zo gedaan. Maak nu een vergelijking tussen alle autoverzekeringen. De autoverzekering is daarna direct af te sluiten.

Sluit de verzekering rechtstreeks bij de autoverzekeraar af en betaal geen doorlopende provisie aan een tussenpersoon.

Lees nu alles over het aanvragen van een autoverzekering en doorloop 4 eenvoudige stappen. Ontdek wat je nodig hebt om een autoverzekering af te sluiten én hoe je de oude autoverzekering kunt opzeggen.

Daarnaast vertellen we graag over het afsluiten van een autoverzekering in bijzondere situaties:

Je auto verzekeren

in 4 eenvoudige stappen

1. Kenteken en persoonsgegevens invullen

Het afsluiten van een autoverzekering begint met vergelijken. Ga naar onze vergelijker en vul de volgende gegevens in:

Je auto

Je gegevens

  • Je geboortedatum
  • Je postcode en huisnummer
  • Je schadevrije jaren
  • Hoeveel kilometer per jaar je rijdt (kilometrage)
  • Hoe je de auto wilt verzekeren (dekking)

Klik na het invullen van deze gegevens op ”Bereken de premie”.

2. Autoverzekeringen vergelijken

 

Nu worden de autoverzekeringen van alle autoverzekeraars zichtbaar. Je kunt deze autoverzekeringen ook sorteren op ”Beste prijs-kwaliteit” of ”Goedkoopste”.

Bij iedere autoverzekering staat:

  • Wie de aanbieder is
  • Wat de reviewscore is
  • Hoe hoog het eigen risico is
  • Hoe hoog de poliskosten zijn
  • Wat de maandpremie is

Klik op ”Meer informatie” om meer te lezen over deze autoverzekering en de polisvoorwaarden. Vergelijk maximaal 3 aanbieders met elkaar door ”Vergelijken” aan te vinken.

Klik op ”Bekijken” om de autoverzekering meteen af te sluiten.

Autoverzekeringen vergelijken: waar op letten?

3. Rechtstreeks bij de verzekeraar afsluiten

Bevestig de dekking en kies aanvullende autoverzekeringen. Klik op ”Ga verder” om de autoverzekering aan te vragen. Lastenvrij verwijst je door naar de verzekeraar. Sluit de autoverzekering vervolgens zelf bij de verzekeraar af. Je betaalt zo geen doorlopende provisie aan een tussenpersoon en kunt vragen rechtstreeks aan de verzekeraar stellen.

Dekkingsbevestiging

Na het aanvragen stuurt de verzekeraar een voorlopige dekking op. Hierna controleert de verzekeraar de aanvraag. Als alles correct en eerlijk is ingevuld stuurt de verzekeraar een polis op. Deze polis is het bewijs dat je een autoverzekering hebt afgesloten. Daarnaast meldt de verzekeraar de auto aan bij de RDW.

Nodig bij het afsluiten van een autoverzekering

Je hebt autoverzekeringen vergeleken en wilt er nu één afsluiten. Om de verzekering af te sluiten, heb je de volgende gegevens nodig:

4. Oude autoverzekering opzeggen

Wanneer je je oude autoverzekering nog niet hebt opgezegd, kan het verstandig zijn om deze op te zeggen. Je wilt natuurlijk niet dubbel betalen.

Steeds meer autoverzekeraars hebben geen opzegtermijn meer. Je kunt de autoverzekering eenvoudig opzeggen. Helaas zijn er nog steeds verzekeraars die wel een opzegtermijn hebben.

Hieronder staat meer informatie over het opzeggen van een autoverzekering:

 

Afsluiten in bijzondere situaties

Zoals hierboven aangegeven is het vaak eenvoudig om snel een auto te verzekeren. In bijzondere situaties kan het een stuk moeilijker zijn om een autoverzekering af te sluiten. Hieronder staan een aantal uitzonderlijke situaties waarin het moeilijker is om een auto te verzekeren. Vaak zijn er toch mogelijkheden, ondanks dat het wat moeilijker is.

 

Vergelijken en direct verzekeren

Nu je alles weet over het afsluiten van een autoverzekering kun je gaan vergelijken. Maak binnen 1 minuut een vergelijking tussen vele autoverzekeringen.

Vergelijk de premies en polisvoorwaarden. Sluit de autoverzekering daarna rechtstreeks bij de verzekeraar af en betaal geen doorlopende provisie. We geloven dat als we allemaal stoppen met het betalen van doorlopende provisies de premies uiteindelijk voor iedereen lager worden.