Wat is een 

WA beperkt casco verzekering?

Je auto moet minimaal een WA verzekering hebben, maar is ook uitgebreider te verzekeren. De WA beperkt casco verzekering is zo’n uitgebreidere autoverzekering. De WA beperkt casco biedt deels dekking voor schade aan de eigen auto.

Autoverzekeraars noemen de WA beperkt casco verzekering ook wel WA plus, WA extra of WA mini casco.

Lees nu alles over deze dekking: Wat is er precies gedekt? Welke verzekeraars hebben de beste en goedkoopste beperkt casco verzekeringen? Lees daarnaast meer over het kiezen van een dekking…

De dekking

De WA beperkt casco verzekering bestaat uit 2 delen: WA én beperkt casco. De WA verzekering is verplicht en biedt dekking voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze WA verzekering vergoedt de schade aan anderen, wanneer jij deze met je auto toebrengt.

De beperkt casco verzekering biedt voor een deel dekking voor de schade aan de eigen auto. De beperkt casco verzekering biedt dekking voor:

Je bent niet verzekerd voor vandalisme en schade door eigen schuld, zoals botsen en omslaan. Hier biedt alleen de meest uitgebreide WA volledig casco verzekering dekking voor.

Beste en goedkoopste WA beperkt casco verzekeringen

De premies van autoverzekeringen zijn voor iedereen anders én veranderen continu. De goedkoopste autoverzekering is alleen te vinden door autoverzekeringen te vergelijken. Wel worden er onderzoeken gedaan naar welke autoverzekeringen over het algeem goedkoop en goed zijn.

Jaarlijks doet MoneyView onderzoek naar de premies en polisvoorwaarden van autoverzekeringen. Hieronder staat welke WA beperkt casco verzekeringen in 2016 én 2017 het beste én goedkoopste waren volgens het onderzoek van MoneyView:

Goedkoopste beperkt casco verzekeringen 2016

Beste beperkt casco verzekeringen 2016

Goedkoopste beperkt casco verzekeringen 2017

Beste beperkt casco verzekeringen 2017

Lees meer over onderzoek van MoneyView uit 2017

Hulp bij het kiezen van een dekking

Je twijfelt misschien tussen een WA of een WA beperkt casco verzekering óf tussen een WA beperkt casco en een WA volledig casco verzekering. Het kiezen van een dekking kan soms lastig zijn. Daarom geven we graag richtlijnen voor het kiezen van de juiste autoverzekering:

Richtlijnen

  • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) voor auto’s ouder dan 10 jaar
  • WA beperkt casco voor auto’s tussen de 5 en 10 jaar oud
  • WA volledig casco voor auto’s tussen de 0 en 5 jaar oud

Afwijken van de richtlijnen

Het zijn slechts richtlijnen. Je kunt een auto die 7 jaar oud is ook beperkt casco verzekeren. Wanneer je je auto dagelijks nodig hebt én je geen spaargeld hebt, dan kan het verstandig zijn om voor een uitgebreidere dekking te kiezen.

Je kunt bij schade namelijk niet zomaar een andere auto kopen, maar hebt de auto wel nodig om naar het werk te gaan. Je kunt dan beter iedere maand iets meer premie betalen voor een betere autoverzekering.

Verschillende dekkingen van de autoverzekering

Hieronder staan de 3 verschillende autoverzekeringen in een overzichtelijk overzicht:

Vergelijk autoverzekeringen

Zet de premies en polisvoorwaarden van alle WA beperkt casco verzekeringen nu op een rij: