Autoschade door storm,
wat nu?

Wanneer het stormt is de kans op schades groter. Je hebt aan beschadigde auto, bijvoorbeeld door vallende takken of dakpannen.

We vertellen graag wanneer stormschade verzekerd is én wat de gevolgen zijn voor het eigen risico én de premie…

Wanneer spreken we van storm?

Wanneer er een vallende tak op de auto komt, betekent dit niet direct dat deze vergoedt wordt onder de stormschade dekking. Het KNMI spreekt van stormschade bij windkracht 9 of hoger. 

De meeste autoverzekeraars spreken van stormschade bij windkracht 7 of hoger. Wanneer er dan bij windkracht 7 of hoger schade ontstaat aan de auto wordt deze vergoedt op de autoverzekering.

Dekking voor stormschade

De WA autoverzekering vergoedt alleen schade die wordt toegebracht aan anderen. Bij stormschade biedt de verzekering dus geen dekking. De WA beperkt casco– en de WA volledig casco verzekering bieden wel dekking voor stormschade.

Noteer de tijd- en datum dat de stormschade is ontstaan en maak foto’s van de schade, de takken of de dakpannen. Meld de schade vervolgens bij de verzekeraar.

Eigen risico bij stormschade

Wanneer de schade is ontstaan bij windkracht 7 of hoger is deze meestal te verhalen op de WA beperkt- en volledig casco verzekering. Sommige autoverzekeringen hebben geen eigen risico, maar er zijn ook veel autoverzekeringen met een eigen risico. Het eigen risico is meestal rond de 150 euro, maar kan ook hoger zijn.

Lees alles over het eigen risico van een autoverzekering

Gevolgen voor de premie

De schade wordt vergoed, maar heeft het ook gevolgen voor de schadevrije jaren, de no-claimkorting en de premie? Stormschade valt onder de dekking van de beperkt casco verzekering. Bij de meeste verzekeraars heeft een beperkt casco schade geen gevolgen voor de schadevrije jaren, no-claimkorting en de premie. Je betaalt dus alleen eventueel een eigen risico.

Stormschade voorkomen?

Het is vervelend dat je auto beschadigd is door de storm. Hopelijk kunnen we dit voor de volgende keer voorkomen. We hebben daarom een overzicht gemaakt met tips om veilig te rijden tijdens de storm.

Vergelijk autoverzekeringen

De premie van autoverzekeringen veranderd continu. Kijk even wat nu de goedkoopste autoverzekeringen zijn: