Welke aanvullende autoverzekeringen zijn er?

Welke aanvullende autoverzekeringen zijn er?

Bij een autoverzekering is een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Het is niet verplicht om een aanvullende verzekering aan te vragen. Deze aanvullingen kunnen extra zekerheid of gemak bieden.

Bekijk nu welke aanvullende autoverzekeringen er allemaal zijn of vergelijk meteen alle autoverzekeringen:

Lees nu alles over deze aanvullende autoverzekering: Waarom een Ongevallenverzekering Inzittenden afsluiten? Wat dekt deze aanvullende verzekering precies? Hoeveel personen zijn verzekerd? Wat is de premie van deze aanvulling?

Lees vervolgens wat het alternatief is en vergelijk autoverzekeringen met elkaar:

Schadeverzekering Inzittenden

De schadeverzekering Inzittenden is een belangrijke aanvulling. Deze aanvulling vergoedt letselschade en schade aan bijvoorbeeld bagage en kleding.

De schadeverzekering Inzittenden vergoedt de werkelijk geleden schade na een ongeval tot een verzekerd bedrag van €1.000.000 per gebeurtenis. Dit is het verzekerd bedrag voor alle inzittenden samen.

Sommige mensen denken dat ze geen schadeverzekering Inzittenden nodig hebben, omdat ze meestal alleen in de auto zitten. Maar deze aanvulling is er vooral voor de bestuurder van de auto. Als jij als bestuurder een ongeluk veroorzaakt en jij houdt daar letselschade aan over, kun jij niemand aansprakelijk stellen. Je hebt het ongeluk namelijk zelf veroorzaakt.

Je zit wel met letselschade. Deze letselschade is te verhalen op de schadeverzekering Inzittenden. De passagiers kunnen de schade verhalen op jouw WA Autoverzekering.

Lees meer over de Schadeverzekering Inzittenden
(leestijd 3 min.)

Ongevallenverzekering Inzittenden?

Ongevallen-
verzekering Inzittenden?

De Ongevallenverzekering Inzittenden is ook een inzittendenverzekering. De Ongevallenverzekering Inzittenden heeft een beperktere dekking dan de Schadeverzekering Inzittenden.

De Schadeverzekering Inzittenden keert namelijk de werkelijk geleden schade uit tot €1.000.000 per gebeurtenis. De Ongevallenverzekering Inzittenden betaalt vaste bedragen uit bij blijvende invaliditeit of overlijden. Bij blijvende invaliditeit keert de verzekeraar tussen de €20.000 en €50.000 uit. Bij overlijden keert de verzekeraar tussen de €10.000 en €20.000 uit.

De Ongevallenverzekering Inzittenden vergoedt daarnaast geen schade aan bagage of kleding van de inzittenden.

Lees meer over de Ongevallenverzekering Inzittenden
(leestijd 3 min.)

Rechtsbijstand

Autoverzekeraars bieden 2 soorten Rechtsbijstandverzekeringen aan. De 1ste is de Rechtsbijstandverzekering.

De rechtsbijstandverzekering biedt de meest uitgebreide dekking. Je krijgt met deze aanvulling juridische hulp bij alle conflicten die je als autobezitter kunt krijgen. Denk hierbij aan het aansprakelijk stellen van iemand die schade heeft veroorzaakt. Daarnaast krijg je hulp als iemand jou aansprakelijk stelt voor een schade.

Je krijgt ook juridische bijstand als je een straf opgelegd krijgt na een verkeersongeval. Ook is de Rechtsbijstandverzekering in te schakelen bij een conflict met een autogarage.

Lees meer over de Rechtsbijstandverzekering
(leestijd 4 min.)

Verhaalsrechtsbijstand

Verhaals-
rechtsbijstand

De Verhaalsbijstandverzekering is de 2de aanvullende autoverzekering voor rechtshulp.

De verhaalsbijstand heeft een beperktere dekking. Deze geeft namelijk alleen recht op hulp bij het verhalen van een schade op een tegenpartij.

Lees meer over de Verhaalsbijstandverzekering
(leestijd 3 min.)

No-Claimbeschermer

Steeds minder autoverzekeraars bieden een No-Claimbeschermer aan. Je kunt met deze aanvulling wel veel geld besparen na een schade.

De premie van een autoverzekering wordt bepaalt door het aantal schadevrije jaren. Hoe meer Schadevrije jaren, hoe hoger de korting op een autoverzekering (no-claimkorting). Wanneer je een schade veroorzaakt, verlies je 5 schadevrije jaren en daarmee no-claimkorting.

Wanneer je een No-Claimbeschermer hebt wordt e no-claimkorting ”beschermt”. Je verliest nog steeds 5 schadevrije jaren, maar je no-claimkorting blijft het zelfde. Je gaat daardoor niet meer premie betalen.

Je kunt maximaal 1 schade per jaar claimen, zonder terug te vallen in no-claimkorting.

Lees meer over de No-Claimbeschermer
(Leestijd 3 min.)

Pechhulp

Veel verzekeraars bieden Pechhulp aan. Sluit deze naast een autoverzekering af, om recht te hebben om professionele hulp bij pech onderweg.

Wanneer je pech hebt, komt een medewerker van de wegenwacht helpen. Deze probeert de pech te verhelpen. Als de pech niet te verhelpen is, sleept de wegenwacht de auto naar je huis of een garage.

In sommige gevallen krijg je zelfs vervangend vervoer.

Lees meer over Pechhulp
(leestijd 3 min.)

Vergelijk autoverzekeringen en bespaar

Vergelijke autoverzekeringen en bespaar