Aanvullende Autoverzekering

Geschreven op 06-07-15
Leestijd: 2 minuten
door Joost van Herpen
door Joost van Herpen
Je kunt naar de standaard autoverzekeringen - de WA verzekering, WA beperkt casco verzekering én WA volledig casco (all risk) verzekering - ook een aantal aanvullende verzekeringen afsluiten bij een autoverzekering.

Deze aanvullende autoverzekeringen zijn niet verplicht, maar bieden extra zekerheid óf zorgen voor extra gemak.

Hieronder staan welke aanvullende autoverzekeringen er allemaal zijn en welke dekking ze bieden. Niet alle verzekeraars hebben alle aanvullende autoverzekeringen.

Ontdek welke verzekeringen er naast de standaard autoverzekering af te sluiten zijn of vergelijk direct alle premies...

De schadeverzekering inzittenden is een populaire aanvullende verzekering, die dekking biedt voor letselschade na een verkeersongeluk.

De bestuurder en de inzittenden kunnen eventuele letselschade verhalen op de schadeverzekering inzittenden.

Denk hierbij aan compensatie voor het inkomensverlies, kosten om de woning aan te passen (rolstoelvriendelijk te maken) en smartengeld (vermindering van levensvreugde).

Daarnaast biedt de schadeverzekering inzittenden dekking voor schade aan de kleding en bagage van de bestuurder en de inzittenden.

De schadeverzekering inzittenden vergoedt de werkelijk geleden schade, vaak tot een maximumbedrag van 1.000.000 euro per schadegebeurtenis.

Lees alles over de schadeverzekering inzittenden

Ongevallenverzekering inzittenden

De ongevallenverzekering inzittenden is, net zoals de schadeverzekering inzittenden, een aanvullende verzekering voor letselschade.

De ongevallenverzekering inzittenden biedt een beperktere dekking. De ongevallenverzekering inzittenden is namelijk een sommenverzekering in plaats van een schadeverzekering.

Dit betekent dat deze vaste bedragen uitkeert en niet de werkelijke schade vergoedt, zoals de schadeverzekering inzittenden wel doet.

Vaak dekt de ongevallenverzekering inzittenden bijvoorbeeld 20.000 euro bij overlijden en 50.000 euro bij blijvende invaliditeit.

De ongevallenverzekering inzittenden biedt géén dekking voor materiële schade, zoals bagage of kleding.

De ongevallenverzekering inzittenden is doorgaans goedkoper en kan een alternatief of aanvullening zijn op de schadeverzekering inzittenden.

Lees alles over de ongevallenverzekering inzittenden

Rechtsbijstand

Rechtsbijstand biedt professionele hulp bij allerlei conflicten die je als auto-eigenaar kunt krijgen.

Denk hierbij aan hulp bij het verhalen van een schade na een aanrijding óf wanneer je zelf aansprakelijk wordt gesteld voor een schade.

Daarnaast biedt de rechtsbijstandverzekering juridische hulp als je een straf opgelegd krijgt na een verkeersongeval óf als je een conflict hebt met een BOVAG-garage, bijvoorbeeld over de aankoop van een auto.

Lees alles over de rechtsbijstandverzekering

Verhaalsbijstand

Verhaalsbijstand is een aanvullende verzekering die hulp biedt bij het verhalen van een autoschade.

Hiermee is het een beperkter, maar voordeliger alternatief van de rechtsbijstandverzekering.

Lees alles over de verhaalsbijstand

No-claimbeschermer

De no-claimbeschermer ”beschermt” de no-claimkorting na een claimen of veroorzaken van een schade.

Door een schadeclaim kun je terugvallen in no-claimkorting, de no-claimbeschermer voorkomt dit.

Hierdoor blijft de premie na een schadeclaim hetzelfde als voor de schadeclaim.

Lees alles over de no-claimbeschermer

Pechhulp

De zesde aanvullende autoverzekering is pechhulp. Steeds meer verzekeraars bieden de mogelijkheid om deze toe te voegen aan een autoverzekering.

Deze aanvulling biedt hulp bij pech onderweg, bijvoorbeeld bij een lege accu, een kapotte startmotor of een klapband.

Lees alles over pechhulp

Geschreven door Joost van Herpen & Roel Wonders

Joost van Herpen specialiseert zich sinds 2008 in autoverzekeringen. In 2009 behaalde hij zijn studie Finance Banking & Insurance, WFT-basis en WFT Schade Bedrijven & Particulieren. In 2013 behaalde hij zijn Bachelor of Commerce.

Hij was werkzaam bij de SNS, ABN AMRO, Rabobank, Verhoeven Verzekeringen én de Veldsink Groep (VCN) en kent de verzekeringswereld daarom goed. In 2014 richtte hij Lastenvrij op – een onafhankelijke vergelijkingssite in autoverzekeringen.

Roel Wonders behaalde zijn bachelor in Management, Economie en Recht – met Financiële dienstverlening als afstudeerrichting. Hij is adviseur Duurzaam Wonen, Erkend Hypothecair Planner én adviseur Particuliere Schadeverzekeringen.

Samen werken ze al zo´n 25 jaar in de financiële dienstverlening en schrijven ze op Lastenvrij over financiële producten. We geven echter geen persoonlijk advies via Lastenvrij.

Hulp nodig?

bereikbaar van ma t/m za van 8.30 - 18.00u

E-mail

Binnen 2 werkdagen een reactie

Joost van Herpen en Roel Wonders

Autoverzekeringen vergelijken

Ontdek binnen 30 seconden wat op dit moment de goedkoopste autoverzekering is:

Static Template
[foobar id="88208"]