Wat is een Verhaalsbijstand?

Wat is een Verhaalsbijstand?

Een verhaalsbijstand is een aanvullende autoverzekering. Zoals de naam al zegt krijg je, dankzij deze aanvulling, hulp bij het verhalen van schade. De aanvulling biedt gemak en kan een hoop gedoe voorkomen.

Lees nu meer over de Verhaalsrechtsbijstand: Waarom zou je deze afsluiten? Wat dekt deze aanvulling precies en wat is de premie?

Lees vervolgens over de alternatieven of vergelijk alle autoverzekeringen:

Waarom een Verhaalsbijstand afsluiten?

In Nederland rijden meer dan 8 miljoen auto’s rond. De kans is daardoor aanwezig dat iemand anders een schade veroorzaakt.

Als je schade hebt geleden door een andere verkeersdeelnemer, moet je deze gaan verhalen. Je moet de tegenpartij aansprakelijk stellen en vragen om een schadevergoeding. Soms kan dit lastig zijn. Zeker wanneer er een conflict ontstaat over wie schuldig is aan het ongeval.

Dankzij de Verhaalsbijstand krijg je hulp bij het verhalen van schade. Deze professionele juridische hulp kan het makkelijker maken om te bewijzen dat de tegenpartij schuldig is én om de schade te verhalen.

Wat dekt de Verhaalsbijstand?

De Verhaalsbijstand dekt dus professionele juridische hulp bij het verhalen van schade. Je wordt geholpen bij het verhalen van:

  • Materiële schade
  • Letselschade

Daarnaast helpt de verzekeraar je bij het verhalen van bijkomende schade. Wanneer je letselschade hebt opgelopen, kan je misschien niet meer werken. Het verlies aan inkomen is ook te verhalen op de tegenpartij, met behulp van de Verhaalsbijstandverzekering.

Hoe duur is een Verhaalsbijstand?

De Verhaalsbijstand is alleen samen met een autoverzekering af te sluiten. De premie is ongeveer €2,50 per maand.

Het alternatief van de Verhaalsbijstand

De Verhaalsbijstand is dus bij een autoverzekering af te sluiten. De meeste verzekeraars bieden ook een Rechtsbijstandverzekering aan. Deze wordt ook wel Rechtsbijstandverzekering voor Motorrijtuigen genoemd. Deze is ook bij een autoverzekering af te sluiten.

Dit alternatief heeft een uitgebreidere dekking. Naast het verhalen van schades, biedt deze ook dekking voor juridische hulp als je zelf aansprakelijk wordt gesteld óf een straf opgelegd krijgt na een verkeersongeval. De Rechtsbijstandverzekering biedt daarnaast hulp bij een conflict met een BOVAG-autogarage.

De maandpremie is zo’n €4,40 per maand, iets duurder dan de Verhaalsbijstand dus.

Banken en verzekeraars bieden ook een losse Rechtsbijstandsverzekering aan (met de module verkeer). Deze biedt een vergelijkbare dekking als de Rechtsbijstandverzekering voor Motorrijtuigen, alleen is deze vaak iets duurder.

Lees meer over de Rechtsbijstandverzekering
(leestijd 3 min.)

Vergelijk autoverzekeringen en bespaar

Vergelijk autoverzekeringen en bespaar

Op zoek naar een goedkope autoverzekering? Ontdek hoe voordelig wij zijn. Vergelijk eenvoudig binnen 1 minuut de premies: