Wat is een Rechtsbijstandverzekering?

Wat is een Rechtsbijstand-
verzekering?

Je kunt bij een autoverzekering een aantal aanvullende dekkingen afsluiten. De rechtsbijstand is zo’n aanvullende dekkingen. Je hebt met een rechtsbijstandverzekering recht op allerlei soorten rechtshulp. Deze aanvulling noemen we ook Rechtsbijstandverzekering voor Motorvoertuigen.

Lees nu alles over deze aanvullende autoverzekering: Waarom zou je deze afsluiten en wanneer is deze overbodig? Wat dekt een rechtsbijstandverzekering precies? hoe duur is deze aanvulling?

Lees vervolgens meer over het alternatief van deze verzekering of vergelijk alle autoverzekeringen met elkaar:

Waarom een Rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Waarom een Rechtsbijstand-
verzekering afsluiten?

Iedereen kan in een conflict raken. Als autobezitter is het risico op conflicten nog iets groter. Natuurlijk is het fijn om op zo’n moment professionele rechtshulp te hebben. Met een rechtsbijstandverzekering sta je er niet alleen voor. Deze aanvullende verzekering geeft namelijk recht op juridische bijstand.

Verhaalt mijn tussenpersoon de schade?

Sommige mensen denken dat ze geen rechtsbijstandverzekering nodig hebben, omdat ze een tussenpersoon hebben. Ze denken dat deze tussenpersoon bijvoorbeeld schades verhaald. Ondanks dat ze provisies ontvangen, verhalen lang niet alle tussenpersonen schades voor hun klanten!

Rechtsbijstandverzekering kan overbodig zijn…

Wanneer je al een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten bij een bank of verzekeraar, kan nóg een rechtsbijstandverzekering onnodig zijn. De dekkingen kunnen namelijk hetzelfde zijn.

Wat dekt een Rechtsbijstandverzekering?

Wat dekt een Rechtsbijstand-
verzekering?

De rechtsbijstandverzekering is een uitgebreide aanvullende verzekering. Je hebt met deze aanvulling recht op juridische hulp bij conflicten die je als autobezitter kunt krijgen.

De rechtsbijstandverzekering biedt professionele bijstand:

  • Bij het verhalen van een schade
  • Als je zelf aansprakelijk wordt gesteld voor schade
  • Als je een straf opgelegd krijgt na een verkeersongeval
  • Bij een conflict met een BOVAG-autogarage

De dekking van deze verzekering is meestal gekoppeld aan de verzekerde auto.

Hoe duur is een Rechtsbijstandverzekering?

Hoe duur is een Rechtsbijstand-
verzekering?

De rechtsbijstandverzekering is naast een autoverzekering af te sluiten voor zo’n €4,40 per maand.

Het alternatief van een rechtsbijstandverzekering

Het alternatief van een rechtsbijstand-
verzekering

De rechtsbijstandverzekering is af sluiten bij een autoverzekering. Maar het is ook mogelijk om een losse rechtsbijstandverzekering af te sluiten (met de module verkeer).

Naast de rechtsbijstandverzekering is er een andere aanvullende autoverzekering voor rechtshulp. Dit is de verhaalsbijstand.

De dekking van een verhaalsbijstand is beperkter. Je hebt met de verhaalsbijstandverzekering namelijk alleen recht op hulp bij het verhalen van een schade. De premie van een verhaalsbijstand is iets lager. Deze is gemiddeld zo’n €2,50 per maand.

Vergelijk autoverzekeringen en bespaar

Vergelijk autoverzekeringen en bespaar

Bespaar eenvoudig honderden euro’s op een autoverzekering. Maak een vergelijking tussen alle autoverzekeringen. Kies een autoverzekering, eventueel met rechtsbijstandverzekering, en sluit deze rechtstreeks bij de verzekeraar af: